Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 04, 2020

Over vrijdag

De laatste dag van de werkweek alweer en Rick heeft een drukke dag voor de boeg. Ik ben om kwart voor acht beneden en dan heeft Orion bij wijze van uitzondering zijn ochtendwandeling al gehad. 

Terwijl ik mijn heerlijke tomaat, beukenzwammen en ei ontbijt maak en eet, neemt Rick zijn douche. Optimistisch komt hij in een shirt met korte mouwen weer beneden. Mij niet gezien, ik heb het liever warm. 

Aangezien Rick het zo druk gaat hebben vandaag, rijden we naar de Pan Am Center Starbucks dichtbij ons huis. De reden dat we gewoonlijk naar het filiaal in Vienna gaan is dat we onderweg ook Pokemon Go kunnen spelen. 

Precies op tijd voor zijn vergadering van negen uur duikt Rick zijn kantoor in. Ik ga aan mijn stappen. Het gaat snel, want ik houd me bezig met spelletjes en Netflix kijken. Het is nog maar net na tienen als ik klaar ben. 


Terwijl ik de adventkalenders op 4 december zet, wil Orion graag zijn dagelijkse ren- en piepspelletje met zijn uil spelen. Hij doet dat iedere ochtend en rent dan door het huis met een van zijn knuffels in zijn bek. Ik moet dan net doen of ik hem afpak en dan rent Orion weer weg. Goede beweging voor hem, zeker op een grijze dag als vandaag, wanneer hij niet veel buitenkomt. 
Ook de eekhoorns geven Orion beweging. Die hebben een manier gevonden om langs het hout van onze glazen deur naar het vogeleten te klimmen. Als het mij te gek wordt, laat ik Orion even op het deck en zijn de smiechten weer een tijdje weg. 

Het pakket voor Raquel, Kai en de ouders is klaar om op te sturen. Ik ga naar het Vienna postkantoor en vul het douaneformulier in. Er is maar een persoon voor me, dus ik prijs me gelukkig.

Jammer genoeg krijg ik de heel onvriendelijke Koreaanse dame. Zij bijt me toe dat ik het formulier verkeerd heb ingevuld (ik heb per ongeluk het eerste blad overgeslagen). In plaats van dat ik dat even in mag vullen wordt ik terug gestuurd met de mededeling maar weer in de rij te gaan staan als ik het gecorrigeerd heb.

Snel vul ik het correct in, maar inmiddels is de rij tot buiten de deur. Haar collega wenkt iemand, die zij terugstuurde tussen klanten naar haar toe, maar madam Onaardig kijkt wel mijn richting op, maar roept gewoon de volgende uit de rij, gr!

Gelukkig krijg ik uiteindelijk de vriendelijke dame. Het is altijd weer schrikken hoeveel het internationaal verschepen kost, maar het is de moeite waard. Ik koop er ook meteen leuke kerstpostzegels bij. Nu maar hopen dat het voor Kerst aankomt.

Doordat het postkantoor zo lang duurde is het lunchtijd. Ik bestel een salade van Subway, want heb zin in heel veel groente. Rick heeft nog een Griekse salade over van gisteren en eet aan zijn bureau. Het is niet gezond, maar ik kan hem niet zover krijgen een lunchpauze te nemen. 

De afgelopen dagen heb ik al heel wat cadeautjes binnengekregen voor Rick en Katja (Rick heeft Saskia en Kevin onder zijn vleugels genomen). Ook mijn schoonzus heeft haar cadeaus al gestuurd. Ik ga alles inpakken in de vrolijke tasjes, die ik eerder deze week kocht. Zo kan Orion ook niet meer onder de boom door rennen. 

Het ziet er weer vrolijk uit en ik doe de kerstlichtjes aan. Ik heb mijn favoriete nostalgische versieringen expres zo gehangen dat ik ze vanuit mijn stoel zie. Vanavond vallen me onderstaande twee op. De ene 12 jaar en de ander 33 jaar oud. Die laatste is een van onze oudste versieringen, zo niet de oudste. 

Als Rick klaar is met zijn werk buigen we ons nog even over de puzzel. Het laatste gedeelte is echt moeilijk met veel stukjes, die er hetzelfde uitzien. Ik ben ook bang dat er tenminste een stukje mist. Er ligt volgens ons niet met die kleur, maar wie weet zien we het over het hoofd. 

Rick haalt eten van Pazzo Pomodoro. Daar hebben ze weliswaar een verwarmde tent met een deur, maar we voelen ons daar niet veilig bij. Thuis smaakt het ook lekker. Toch wil ik wel zoals gistermiddag proberen buiten op een terras te eten als het weer het enigszins toelaat. 

We delen de antipasto, die heerlijk is, maar veel te veel, dus morgen nog wat te snacken. Mijn kabeljauwgerecht in tomatensaus met kappertjes, knoflook en olijf is super! Ik ben blij dat de vorige keer ontdekt te hebben. Rick heeft een grote karbonade, waar hij ook van smult. Het wordt allemaal met meer dan genoeg groentes geserveerd. 

En zo is er alweer een werkweek voorbij. Dit weekend gaan we ons voorbereiden op de kou, want maandag gaan we naar een skigebied. Allemaal een fijn weekend gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Verschrikkelijk als je zo’n naar mens treft aan een balie, ik moet er dan echt op letten om mijn mond te houden.
Ik werk niet aan een balie maar spreek wel veel mensen op mijn werk en doe mijn best om altijd vriendelijk en beleefd te zijn.
Post versturen wordt hier ook steeds duurder. Ik ga maar een paar kerstkaarten versturen en de rest gaat digitaal.
Die oudste kerstversiering is echt schattig!
Fijn weekend.

Petr@ zei

Leuk al die persoonlijke kerstversieringen. Die roepen vast allerlei herinneringen op.

Wat lekker dat jullie er een paar dagen tussen uit gaan!

Marion2 zei

Wat een vreselijk mens bij de post, zeg. Je zou ‘r wat.

Ik las dat het dagrecord van het aantal besmettingen twee dagen op een rij in de VS verbroken is.
Heeft dit te maken met Thanksgiving? Ik mag hopen van niet : dinsdag horen wij wat er mogelijk is
met Kerst (en ze letten natuurlijk ook op dit soort gebeurtenissen).

Petra zei

@Anja - Ik heb ook jarenlang dagelijks met heel veel mensen gesproken toen ik reisagent was. American Express had goede service hoog in het vaandel. Nu nog steeds doe ik mijn best vriendelijk en beleefd te blijven.

@Petra - Ja, die kerstversieringen zijn ieder jaar weer speciaal.

@Marion - Hier in Virginia valt het nog mee, gelukkig, al zijn er iedere dag een paar duizend nieuwe gevallen. Vooral in de staten met Republikeinse gouverneurs, die maar weinig maatregelen hebben genomen (en waar veel Trump aanhangers zijn) loopt het helemaal mis. Veel ziekenhuizen hebben al geen plaats meer, heel triest! Ze wachten nog op de Thanksgiving golf, al moet die nu wel begonnen zijn.

Anoniem zei

Alvast veel plezier in het skiegebied waar jullie heengaan.
Groetjes, Bea