Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 13, 2020

Over een heerlijk warm weekend

Zaterdag

Br, wat was het vannacht koud in onze kamer! Ik dacht dat het warmer zou zijn en had duidelijk niet de juiste pyjama aan. Vanavond wordt dat er een met lange mouwen en lange broek. Toch heb ik goed geslapen en ben zelfs voor Rick uit bed.

Hij volgt niet veel later en we gaan ontbijt halen. Er wordt door iedereen erg gehamerd op het ondersteunen van restaurants en in de Vienna VA Foodies groep wordt er af en toe een uitgelicht, die het vooral moeilijk heeft.

Gisteren was dat The Virginian en ik vind hun groenteomelet altijd erg lekker. We halen eerst koffies van Starbucks en Rick neemt wel egg bites. Bij The Virginian is het vrij druk, maar mijn omelet is klaar. 

Dan gaan we een ander klein restaurant steunen. Saskia wil graag de pindakaas en banaan, honing en veganistische boter toast van Viva Sol. De omelet heeft wat teveel salsa erop, maar dat is makkelijk weg te schrapen. Verder smaakt het opperbest. Saskia inhaleert haar toast zowat, dus die moet ook goed geweest zijn. 

Gisteravond werkte Netflix niet op onze smarttv en Rick gaat kijken waarom dat is. Dat blijkt gecompliceerder, dan hij dacht. Gelukkig is het euvel na een paar uur verholpen. 

Tegen die tijd ben ik klaar met mijn stappen en douche en in mijn Grumpy trui gekleed. Het is intussen zonnig en 14 graden. Ik probeer Saskia mee naar buiten te krijgen, maar dat lukt niet. 

Tuinmannen, die Rick heeft ingehuurd, maken de tuin winterklaar, maar mogen van mij de bladeren in de bedden niet wegblazen. 

Daar zitten de bijen en vlinders en andere nuttige insecten. Ik kan aan Rocky's gezicht zien dat hij het onzin vindt, maar ik lees overal hoe belangrijk die gevallen bladeren voor het ecosysteem zijn. 

Rick wil wachten tot die mannen klaar zijn, maar Saskia en ik hebben trek. Zoe's Kitchen heeft lekkere hummus en linzensoep voor Saskia. Ik bestel natuurlijk weer de bloemkoolrijst met zalm. Duidelijk geniet iedereen van het mooie weer, want het is druk in het centrum als ik het ga ophalen. 


Het is werkelijk onvoorstelbaar om op 12 december met 19 graden buiten te lunchen! Intussen komen een paar dames hun wijnbedels ophalen. Als ik de Venmo van een van hen zie, krijg ik tranen in mijn ogen. 

Ze had vijf setjes en heeft daar twee keer zoveel als ik ervoor vroeg voor betaalt! Dat betekent dat ik straks als alle huidige bestellingen klaar zijn meer dan $400 aan de Vienna VA Foodies kan overhandigen! Dat is veel meer dan ik had verwacht.  


Rick gaat aan een virtuele bierproeverij met mensen van de St. Bernardus brouwerij in Belgie meedoen. Hij chat intussen met liefhebbers van dit bier over de hele wereld. Saskia gaat weer naar Laura.

Voor mij is het zaak van dit weer te genieten. Volgende week komen de winterse temperaturen terug. Ik ga een wandeling door de buurt maken en ben daarin niet de enige. We moeten nu ook buiten mondkapjes op en bijna iedereen houdt zich daaraan. 

Een van de huizen vlakbij heeft ieder verkrijgbaar opblaasbaar figuur in hun tuin staan! Er zijn drie foto's voor nodig om ze er allemaal op te krijgen. Teveel van het goede? Misschien, maar zij laten de figuren overdag tenminste niet leeglopen. Dat vind ik altijd zo'n triest gezicht, allemaal lijkjes in zo'n tuin. 




Rick en ik doen happy hour bij de kerstboom. Ik probeer eens een alcoholvrije "martini" van Lyre's. Dat is een merk dat alcoholvrije wodka, vermouth e.d. maakt. Het smaakt inderdaad naar een droge martini, maar volgende keer doe ik er wat bloody Mary mix doorheen. 


Terwijl we daar zitten horen we sirenes en zien de antieke brandweerwagen van Vienna met de Kerstman erop onze kant opkomen. We zijn net op tijd buiten om ze door onze straat te zien rijden. De buren komen ook naar buiten. Dit is zo'n leuke traditie en deze kan gelukkig doorgaan tijdens de pandemie (al draagt Santa wel een mondkapje). 


Voor ons avondeten halen we Indiaas van Jaipur, ook een restaurant dat we absoluut niet willen missen. Ik heb een voorafje van gekruide pinda's en dan een tandoor kipgerecht in spinazie. Dat laatste heb ik nog niet eerder besteld en het is zo ontzettend lekker!! 

Vanavond kijken we naar de competitie voor wie de mooist verlichte tuinen in de VS hebben. Wij hebben hier echt leuke tuinen, maar niets vergeleken bij wat we daar zien!  Onvoorstelbaar wat mensen voor kerstversieringen doen. Als ik moest kiezen welke de beste was zou ik dat heel moeilijk vinden!

Zondag

Alweer heerlijk geslapen (dit keer wel in een warm genoege pyjama) en eerder wakker dan Rick, dat wordt nog wat met mij! Het belooft weer een mooie, bijna lenteachtige dag te worden. 

Op weg naar Vienna bedenk ik me waar ik ontbijt wil halen. Dit keer wil ik graag een van de oudste restaurants in ons stadje, de Vienna Inn, proberen. Die zijn echter op zondag gesloten dus dat wordt volgende week. Ik vond mijn omelet van The Virginian zo lekker dat ik er nog een bestel.

We gaan eerst even langs Whole Foods om wat dingen voor Saskia en mijn tomaten voor de week te kopen. Dan rijden we door de Starbucks drive thru voor koffies en Ricks ontbijt. Na onze lege flessen in de glasbak gegooid te hebben, haal ik mijn omelet op. 

Het is een gezellig restaurant binnen, maar ik las net weer een artikel over een besmetting in een restaurant ondanks ver van elkaar zitten.

Thuis eten we ons ontbijt en dan gaan we in de VLINDR naar de markt in het Mosaic District. Daar heb ik nameko en cantharellen paddestoelen besteld van King Mushrooms.  Mijn groentesappen liggen klaar bij Greenheart Juice. We kopen wat kombucha voor Saskia en de heerlijke zalmsalade van de visboer. Ik kan niet wachten die nameko paddestoelen te proberen, die zien er zo lekker uit!

Het verblijf in Snowshoe en het zout op de wegen daar hebben VLINDR flink vies gemaakt. Hij is meer grijs dan blauw. We doen hem door de Flagship wasstraat en laten hem ook van binnen schoonmaken. Niet veel later is mijn auto weer blinkend schoon. 
Het weerbericht is op de radio als we huiswaarts rijden en dat is scherp kouder na vandaag! Er is zelfs een mogelijkheid op sneeuw woensdag. Zaak dus om zoveel mogelijk buiten te zijn met deze temperaturen. 
Mijn stappen doe ik dan ook buiten op de oprit. Het is echt warm in de zon, heerlijk! Met dit weer heb ik enorme zin in een poke bowl als lunch. Rick wil een Chipotle salade en Saskia een acai bowl.

Eerst doen we wat boodschappen bij de Petco en Giant. Dan rijden we naar The Boro voor mijn poke bowl en op de terugweg, Chipotle en South Block liggen naast elkaar, het eten voor Rick en Saskia. 

Alweer kunnen we voor het huis buiten eten. Rick gaat daarna van alles en nog wat doen. Ik breng even ons jaarlijkse pakje stroopwafels met een kerstboomversiering naar de overburen. Die vertrekken binnenkort naar Florida. Iedereen is sneller dan gewoonlijk met hun kerstlekkernijen dit jaar. De rest van de buren hoop ik dinsdag hun stroopwafels te brengen.
Net na drieen begint het te betrekken en wordt het wat kil. Ik ga naar binnen en maak nog een paar wijnbedel setjes. Ik hoop dat mijn aanvullingen morgen aankomen, want dat zou vrijdag al zijn, maar ze zijn er nog steeds niet. Ik wil als het enigszins kan degenen, die ik moet opsturen, dinsdag de deur uit krijgen. 

Donderdag lukte het niet dus we hebben vanavond ons happy hour met Christine en Chuck. Wat gaat zo'n uur toch altijd snel voorbij! Voor we het weten nemen we weer afscheid tot donderdag
Saskia en ik bestellen eten van Passion Fin en Rick haalt een Mexicaanse bowl bij District Taco daar tegenover. Na zo'n negentien graden dag is sushi en sashimi erg lekker. Ik vermoed dat we de komende dagen juist lekkere warme maaltijden zullen willen eten. 

Na het eten kijken we de film Noelle. Ik heb die al eens gezien, maar Rick en Saskia nog niet.  Het is een heel leuke film op Disney Plus voor degenen, die hem nog niet kennen. En zo eindigt het weekend alweer, allemaal een heel fijne week gewenst.

4 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat het nog zulk lekker weer is. Hier is het niet koud maar wel somber en regenachtig.

Wat lief dat iemand extra betaalde voor de bedels! Kan me voorstellen dat je daar emotioneel van werd. Nog meer gezinnen die geholpen worden.

Anoniem zei

In Nederland heb ik geen enkele Sint rond zien lopen met een mondkapje op, wel symbolisch in de hand. Duitsland gaat weer drastische maatregelen nemen om het corona virus te verminderen, het wordt een rare kerst dit jaar. Dank zij de Chinezen...

Anja L. zei

Wat leuk dat iemand zo veel meer betaalde voor de bedels. Ze zien er ook leuk uit.
Jullie hebben geboft met het mooie weer dit weekend. Hier viel het tegen en nu is het ook weer grijs en nat.
Ik laat de blaadjes ook in de tuin liggen, alleen het pas houd ik schoon. Het is ook een leuk gezicht om al die vogels erin te zien wroeten. Gisteren hadden we zelfs een bonte specht in de tuin, helaas had ik mijn camera niet paraat dus kon ik geen foto maken.
Fred die heeft een paar nieuwe kerstfilms van Hallmark gedownload en die hebben we dit weekend lekker zitten kijken.
Fijne maandag!

Petra zei

@Petra - Dat lekkere weer was fijn, maar voorlopig weer geschiedenis.

@Anoniem - Het heeft wat mij betreft weinig zin om de Chinezen maar de hele tijd de schuld te geven.

@Anja - Jammer, he, als het niet lukt met je fototoestel. Ik heb dat zo vaak!