Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 01, 2020

Over dinsdag

Gisteravond had ik opeens een complete paniekaanval vanwege mijn tandartsbezoek vanochtend. Ik ben een echte tandartshater en met de erge fibromyalgiepijnen op het moment was het vooruitzicht alsof ik naar een martelkamer moest.

Rick stelde me gerust dat ik mezelf echt niet hoef te dwingen. Hij merkte terecht op dat er al genoeg stress is. Als ik vanochtend beneden kom heeft Rick de tandarts al gebeld en mijn afspraak afgezegd, zo lief!

Dit alles heeft me doen besluiten van tandarts te gaan veranderen. Toen deze praktijk net opende gingen ze er prat op dat ze gespecialiseerd waren voor mensen, die een tandartsfobie hebben. Ook werd er altijd heel voorzichtig gedaan, zodat ik niet nog meer pijn had.

Met de jaren zijn de oorspronkelijke tandartsen en mondhygienisten vertrokken en nu lijkt het wel een fabriek. De laatste keer dat ik mijn gebit liet schoonmaken wilde ik bijna uit de stoel springen zo pijnlijk ging de mij onbekende mondhygieniste te werk. Ook de tandarts was alweer een nieuwe, die niets van mijn gezondheidsgeschiedenis leek te weten. Super onpersoonlijk!

Nu heb ik hier in Vienna een andere praktijk aangeraden gekregen, die heel goede recensies krijgt van mensen zoals ik. Daar zijn maar vier tandartsen en zo te lezen al heel lang dezelfde. Ik heb geen haast om te gaan, maar volgend jaar ga ik daar eens polshoogte nemen. 

Blij dat ik vandaag niet hoef, maak ik mijn paddestoelen, tomaat en ei ontbijt. Het is opeens heel koud buiten en dan smaakt dit warme ontbijt extra goed. Rick is vroeger klaar dan gewoonlijk en zodra ik mijn eten opheb maken we onze dagelijke rit naar Starbucks. 

Dan gaat Rick verder met zijn training en ik doe mijn stappen. Intussen kijk ik wat afleveringen van Sugar Rush. Een ervan is een competitie tussen suikerwerkartiesten. Wauw! Onvoorstelbaar wat ze met suiker kunnen maken. Het zou zo een echt standbeeld kunnen zijn. 

Het is 1 december en dus tijd om deurtjes van de Adventkalender te gaan open. We hebben dit jaar weer een leuke ouderwetse Duitse. Verder is er de permanente Adventkalender op onze voordeur. Die heb ik al sinds Katja een baby was en hij ziet er nog altijd als nieuw uit. 


Na even met de glitterlijm oefenen op papier, schrijf ik de namen van Kai en Raquel en Raquels ouders op de kerstsokken. Gelukkig lukt dat goed. Nu goed laten drogen voor we er cadeautjes indoen. 
Na een snelle Pokemon Go raid gespeeld en eindelijk een Mesprit gevangen te hebben, is het tijd om lunch te bestellen. Het wordt een bloemkoolrijst bowl met zalm van Zoe's Kitchen. 

Precies op tijd voor mijn wekelijkse lunch met Judith ben ik terug. Vandaag gaat de tijd super snel en is het kwart voor twee voor we het weten. Judith gaat aan het werk en ik verder met onze puzzel. Het schiet goed op, alleen bovenin is het nog moeilijk met veel dezelfde kleuren. 

Rond vier uur gaat Rick aan zijn fysiotherapie oefeningen. Als hij daarmee klaar is rijden we naar Tysons Corner mall. We hebben bedacht dat het leuk zou zijn wat Bath and Body Works luchtjes naar Frankrijk te sturen.

Tot onze verrassing hebben ze een heel aantal nieuwe producten voor mannen. Rick, die niet zo van de after shave is, vindt ze zelfs lekker. We kiezen de beste voor Kai en Raquels vader. Voor de dames is het makkelijk. 

Nog een paar hand sanitizers en een kleine kaars voor onszelf en dan zijn we klaar. Ik zou deze hele winkel wel mee willen nemen, maar eerst maar eens opgebruiken wat we al hebben.  
Bij de Disney winkel vinden we nog een leuke kerstboomversiering en dan gaan we weer huiswaarts. Ieder huis aan ons plein is nu verlicht, zo gezellig! Ik hoop dat we in een plaatselijk tijdschrift komen. Een fotografe daarvan wil langskomen. 
Thuis bereid ik mijn komkommersalade en daarbij maakt Rick bloemkoolrijst nasi met varkensvlees en een ei er doorheen. Het is bijna niet te onderscheiden van echte nasi op deze manier. Ik ben blij die zakjes Conimex nasi kruiden te hebben gevonden om met de bloemkoolrijst te eten. 

Het is hier vanuit mijn luie stoel zo genieten van de kerstboom! Vooral van de persoonlijke versieringen van voorafgaande jaren. Dit jaar heb ik er nog geen besteld en niet zeker of ik dat ga doen. Ik ga verder aan onze kalender van volgend jaar, ook niet met mensenfoto's. Hij wordt wel mooi met natuurfoto's e.d., die ik heb genomen. 

8 reacties:

Reny zei

Wat een enige adventskalender, ik houd ook van die "ouderwetse" afbeeldingen, zeker in Kersttijd.
Ik kan me herinneren dat wij vroeger thuis de kalender vóór een lamp hingen zodat we als kind de mooie afbeeldingen achter de deurtjes goed konden zien..........mooie herinneringen aan mijn kindertijd.

Mijn man houdt niet van bloemkoolrijst anders zou ik het zeker ook (nog) eens proberen met nassi kruiden.

Fijne dag.

Anja L. zei

Wat lief van Rick dat hij je afspraak heeft afgezegd. Ik ben vorig jaar van praktijk veranderd en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan!
Ik weet nog niet of ik een kalender ga maken, misschien is natuurfoto’s geen slecht idee. Als ik mensenfoto’s ga doen dan worden we het hele jaar geconfronteerd met het verlies en daar heb ik geen zin in.
Wat leuk dat jullie kerstsokken met inhoud naar Frankrijk sturen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Heel belangrijk om een prettige tandarts en mondhygiënist te hebben, zeker in jouw geval. Lief dat Rick je afspraak gelijk heeft afgezegd.

Wat een leuk idee om kerstsokken met cadeautjes te sturen naar Frankrijk. Daar zijn ze vast blij mee.

Hoe is het Kai vergaan met zijn Thanksgiving diner? Is alles goed gelukt?

Ik vind nasi van bloemkool rijst ook prima te eten. Net niet helemaal de echte nasi maar goed genoeg. Ik gebruik alleen geen Conimex kruiden meer maar losse kruiden. Scheelt weer een klein beetje suiker en zo kan ik het precies kruiden zoals ik het lekker vind.

Tineke zei

O ik herken je angst goed. Wij hebben een nieuwe mondhygiëniste en toen ik daar de eerste keer kwam heb ik zoveel pijn gehad. Zij reinigde namelijk sonisch ipv met de handkrabber. Vorige week moest ik weer. Helemaal een slapeloze nacht gehad en angstig er naartoe. Aangegeven dat ik graag zou willen dat ze het met het krabbertje deed. Was nog steeds niet prettig maar goed te doen.
Wat mooi hoe je de namen met de glitterlijm op de sokken hebt geschreven!

Anoniem zei

Zeker leuk zo'n adventskalender.Toen ik nog met de kinderen naar de Kerstmarkt in Duitsland ging kocht ik die altijd daar.Het was er altijd wel druk maar zo gezellig.
Een paar weken geleden heb ik Cathy d'r pakketje verstuurd. Inmiddels heeft ze het al ontvangen. En dat binnen 14 dagen. Schrok wel van de prijs die geen 18 maar 23 euro was .En niet zwaarder dan 2 kg anders betaal je 2 x zo veel. Dat vind ik een te hoge prijs voor wat er in zit.
Die tandartsfobie deel ik met je. Begin dit jaar heb ik eindelijk een " angst tandarts "
gevonden. Hij toonde echt alle begrip. Ook de mondhygieniste is heel begripvol. Bij het schoonmaken heeft ze me zelfs een paar injecties gegeven i.p.v. een verdovende gel.Niet dat de behandeling pijnloos was, daar niet van. En ik zit nog heel gespannen in de stoel hoor.
Voortaan moet ik iedere 3 maanden mijn gebit laten schoonmaken, duurt de behandeling niet zo lang. Voor mij en voor haar des te prettiger. Toevallig moet ik volgende week.
Leuk dat je bij Bath and Body leuke cadeautjes voor Kai , Rachel en haar ouders vond.
Ik loop er het liefst langs want ben allergisch voor al die luchtjes.
Groetjes Wil

Anja zei

Wat vervelend die angst voor de tandarts, fijn dat Rick je afspraak heeft afgezegd.
Ik ben jarenlang tandartsassistente geweest en gelukkig niet (heel) bang voor de tandarts.
Mooi de namen op de kerstsokken!
Ohh, zo'n leuke winkel: Bath and Body Works. Ik kwam er graag en wat zou ik er graag nog eens rondneuzen.

Petra zei

@Reny - Wat is het dat hij niet lekker vindt van bloemkoolrijst? We hebben hier allerlei verschillende merken en Rick en ik vinden de "rijst" het lekkerst als hij niet zo grof is.

@Anja - We hebben dit jaar bijna geen mensenfoto's genomen en ik kan me goed voorstellen dat je niet de hele tijd verdrietig wil zijn als je naar de kalender kijkt.

@Petra - Kai's diner was heel geslaagd! Ze hebben echt Thanksgiving op zijn Amerikaans gevierd daar.

@Tineke - Die sonische kan ik helemaal niet hebben! Mijn wortels liggen heel erg aan de oppervlakte en dat doet veel te veel pijn.

@Wil - Ik wil dus ook zo'n angst tandarts. Degene, die ik hier vlakbij vond, klinkt precies als jij beschrijft.

@Anja - Ja, Bath and Body Works is gevaarlijk, zulke leuke dingen!

Reny zei

@Petra, hij vindt de rijst niet droog genoeg en de smaak niet zo lekker. Daarom heb ik hem vaker met een Indiase curry gemaakt maar het heeft gewoon niet zijn voorkeur.

Ik ga het toch nog maar eens proberen en laat de "rijst" wat meer droog koken.