Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 08, 2020

Dag 1 Snowshoe: In de diepvries

Gek genoeg hebben we het vannacht warm gehad. Ik denk omdat de verwarmingsplaat vlak naast ons bed hangt. Als we opstaan is het -8 en we horen de wind in de bomen. Volgens mijn weer app voelt het daardoor als -15!
We kleden ons in onze skikleding en eerst laat Rick Orion even uit. Dan rijden we naar The Village, waar we koffies en ontbijt van Starbucks halen. Tot mijn vreugde hebben ze nitro brew. 

Rick vindt het zeer vermakelijk dat ik zelfs met temperaturen ver onder nul nog koude koffie drink. De egg bites zijn al bijna koud als we de auto weer bereiken, dus we eten ze snel op. 

Rick wil nu de lifttickets gaan ophalen en rijdt daarvoor naar de Top of the Mountain. Alleen blijkt die locatie gesloten te zijn en moeten we naar het Allegheny Resort, waar we eigenlijk net waren. 

Daar lukt het Rick zijn liftticket te krijgen. Helaas kreeg hij het geld voor die van mij niet terug. Ach, Rick zal voor ons beiden skien. Mij zie je in deze kou echt niet voor langere tijd buiten!





Terug in het huisje begin ik aan mijn stappen en Rick maakt zich klaar om te pistes op te gaan. Rond half elf vertrekt hij. Al kijkend naar een Hallmark film heb ik mijn 10000 stappen ook al snel bijeen. Die film heeft me in zijn greep en voor ik het weet is Rick weer terug.

Mijn skibroek en andere warme spullen gaan weer aan en we gaan lunch halen. Dit keer bestellen we van Cheat Mountain Pizza. Ik kies de Griekse salade en Rick een broodje. Natuurlijk moet ik nog wat foto's van de prachtig besneeuwde bomen maken. Het lijkt wel een sprookjeswereld. 

Het is een beetje dubbel, want als het niet zo koud was zou ik gaan skieen en dan mooie foto's op de pistes maken. Aan de andere kant zou het niet zo mooi zijn als het niet zo koud zou zijn. 





Terug in het huisje ben ik zeer teleurgesteld door mijn salade. Die is ontzettend duur voor hoeveel het is. Er zit nauwelijks feta op, dus niet genoeg proteine. Gelukkig hebben we genoeg snacks meegenomen. 

Na de lunch vertrekt Rick weer om te skieen. Hij heeft tot nu toe weinig tot geen last van zijn knie, dus dat is fijn. Ik probeer voor het eerst ooit een vuurtje te bouwen in de open haard. Tot mijn grote genoegen lukt me dat prima. Rick vond het gisteren moeilijk, dus ik ben trots op de laaiende vlammen. 
Gedurende deze pandemie voel ik me vaak zo nutteloos, maar ik heb iets bedacht om toch goed te doen. Jaren geleden maakte ik wijnbedeltjes en ik heb materialen aangekregen om er meer te vervaardigen. Ik wil ze per vier verkopen en dan de opbrengsten aan de Vienna VA Foodies geven. Daarvan worden maaltijden voor families, die het moeilijk hebben, verzorgd.  

Het is ook leuk om te doen en voor ik het weet heb ik zeven setjes in elkaar gezet. Ik verkoop ze in grijze satijnen zakjes. Ik hoop dat het aanslaat, want ze zijn de perfecte "stocking stuffers". Deze zijn kerstbedels, maar ik heb ook patriotische en strand thema bedeltjes. 


Met een dekentje (wat ben ik blij dat ik die heb meegenomen!) ga ik op de bank verder naar de kerstfilm kijken. Zo gezellig! Voor ik het weet hoor ik de voordeur opengaan en is Rick terug. Hij heeft maar liefst zes pistes geskied vanmiddag. Dat betekent negen vandaag, best veel met die knie van hem, maar het gaat goed, zegt hij. 
We hebben wat lekkere hapjes voor ons happy hour, voor Rick is er een biertje en voor mij een sake bloody Mary. We willen weer van The Junction avondeten bestellen, maar niemand neemt op en het online bestellen lukt ook niet. Rick gaat dan maar in persoon.

Heel gefrustreerd belt hij even later dat het restaurant opeens tot nader order gesloten is! Er is nu nog maar een restaurant open en natuurlijk is dat beredruk. Ze hebben alleen pizza's dus die bestellen we dan maar. 

Gelukkig duurt dat niet lang en niet veel later plukken we de kaas en groentes van de pizza. Ik eet ook wel iets van de korst, maar die is niet eens zo lekker. Gelukkig hebben we nog een restaurant elders op de berg gevonden dat open moet zijn morgen. 

Het is zo gezellig met het haardvuur en de kerstfilms. Ik vind het heerlijk er even uit te zijn en Orion vond mijn gezelschap vanmiddag heel fijn. Het is zo echt kerstachtig hier, al kom ik niet veel buiten. Hopelijk komt morgen de zon wel te voorschijn, dan zullen de foto's helemaal prachtig zijn. Veel beter dan kale bomen, dat is zeker!
 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet het er koud uit!
Ik zou ook wel weer eens willen skiën, het is al lang geleden dat ik dat gedaan heb.
Hoe vindt Orion de sneeuw?
Vervelend dat er nu niet zo veel meer open is, steeds bij hetzelfde restaurant halen is ook niet zo leuk.
Fijne woensdag.

Sophie zei

Jullie zitten in je eigen kerstfilm!

Leuk die wijnbedels! Hopelijk verkoop je ze veel.

Petr@ zei

Wat een leuk idee, die bedels. Hopelijk verkoop je ze goed en maak je daarmee een hoop mensen blij! Ik kan me nog herinneren dat je ze eerder maakte. Dat heeft mij destijds geïnspireerd ze ook te maken en cadeau te geven met Kerst.

Fijn dat Rick de hele dag heeft kunnen skiën en geen last kreeg van zijn knie.

Hopelijk vandaag wat een betere temperatuur zodat jij ook lekker naar buiten kunt.

BiancaMA zei

Zo, dat is koud zeg. Brrrr.
Fijn dat het goed gaat met de knie van Rick!
Bummer van het restaurant, hopelijk is dat andere restaurant wat.

Sally zei

Wat een mooie foto's. Jammer van de kou enndat je daarom niet gaat skiën maar het ziey er wel reuze gezellig en knus uit. Zeker bij dat haardvuur

Petra zei

@Anja - Orion vindt de sneeuw heerlijk! Ik hoop dat we deze winter af en toe wat krijgen.

@Sophie - Tot nu toe heel wat animo.

@Petra - Helaas het heeft deze keer niet zo mogen zijn, maar de keren dat ik buiten was, was het mooi.

@Bianca - Rick heeft echt heerlijk kunnen skieen, voor zijn operatie waarschijnlijk niet

@Sally - Het is zeker heel gezellig en knus!