Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 22, 2020

Over kerstboodschappen doen

Zoals afgesproken zijn Rick en ik om half acht beneden. We eten meteen ontbijt, ik geniet nog steeds van de paddestoelen, tomaat en ei. Daarna gaan we naar de Starbucks vlakbij om koffies te halen en rijden vervolgens naar Fairfax. 

Bij de grote Whole Foods daar hebben ze een betere selectie dan in Vienna. We vinden dan ook de veganistische etenswaren, die Saskia op de lijst heeft gezet. Verder kiezen we mini kersttoetjes; mini Napoleons (de Amerikaanse versie van een tompoes) voor de anderen, want ik houd daar niet van, mini fruittaartje, mini chocolade taartje en een mini bakje met chocolademousse. 

Ze zien er allemaal heerlijk uit. Het is altijd lekker om een dessert te hebben voor het kerstdiner en deze mini's zijn perfect. Er liggen ook een paar voortreffelijk uitziende buche de Noel's, maar die zouden nooit opkomen.

De volgende stop is de grote Wegmans vlakbij. Rick werkt een lijst aan de rechterkant van de winkel af en ik ontferm me over de groentes en kazen. Terwijl ik spruitjes bijeenraap staat er een vrouw vlakbij de pompoenen te bekijken. 

Bewust van anderen, die misschien ook spruitjes nodig hebben, doe ik alles ze snel mogelijk, maar zij neemt haar tijd, ze bekneed elke pompoen, zo raar. Een andere dame wacht geduldig, maar op een gegeven moment zie ik, inmiddels bij de wortels, dat het haar te gek wordt en ze pakt heel snel de pompoen, die zij nodig heeft. 

Verontwaardigd bijt de pompoenenonderzoekster de vrouw "Keep 6 feet distance!" toe. Ik had hetzelfde gedaan en snel wat ik nodig had gepakt, dan maar een paar seconden geen zes voet afstand. Ze had wel wortel kunnen schieten zolang duurde het. 

Als we alles bij elkaar hebben halen we samen de vleeswaren en zalm op. Tegen de tijd dat we klaar zijn is het me veel te druk in de winkel en ben ik blij te ontsnappen. Het is goed dat we vrij vroeg zijn gegaan. 

Thuis ga ik nog even aan de stappen. Ik heb die routine toch wel fysiek en mentaal heel erg nodig, merk ik. Terwijl ik bezig ben hoor ik Saskia boven een hier niet te herhalen uitroep jegens Orion doen. Zij had haar therapie sessie in Kai's kamer en kennelijk de deur niet goed achter zich dicht getrokken. 

Kai's kamer is waar ik Ricks spullen voor in zijn kerstsok bewaar. Daar zit natuurlijk ook de chocolade bij. Je raadt het al, Orion heeft zich tegoed gedaan aan de hele Tony Chocolonely reep, alle Cocoa Vienna bonbons en nog wat meer. Gelukkig heeft niets heel veel cacao, dus ziek zal Orion er niet van worden, maar grrrr!!

Rick gaat naar de Duitse winkel en ik haal een salade van Subway als lunch, want opeens is het bijna half een. Ik ga aan de bar zitten om met Judith in Maine onze wekelijkse virtuele lunch te eten. Het wordt weer een gezellig uur dat voorbij vliegt. 

Rick is inmiddels terug en heeft warempel de witte chocolade Toblerone gevonden! Hij staat erop dat ik die in zijn sok doe, al is het dan geen verrassing. Ik weet voortaan waar ik heen moet om er een te kopen.

Dan ga ik Vienna in. Bij de Fresh Market koop ik een nieuwe Tony Chocolonely reep voor Rick. Hun voorraad is beduidend geslonken en de hazelnoot reep is op. Dan neem ik de pure reep met amandelen en zeezout maar mee. Hopelijk vindt Rick die lekker. 

Het dichtstbijzijnde filiaal van onze bank is om onverklaarbare redenen vorige maand permanent gesloten. Nu moet ik helemaal naar de andere kant van Vienna, maar de Fresh Market is er vlakbij dus dat komt goed van pas. Ik haal de kerstbonus voor onze schoonmaakploeg uit de ATM. 

Het is guur weer, maar de zon schijnt en ik heb zin in een korte wandeling. Ik besluit naar het LOVE standbeeld langs het W&OD pad te lopen. Dat is voor Kerst versierd, zo vrolijk!
Uitgewaaid ga ik daarna naar Cocoa Vienna om de door Orion opgegeten bonbons opnieuw te kopen. Zij zijn zeer populair en veel chocolaatjes zijn uitverkocht. Gelukkig kan er ik er nog zes vinden, die Rick lekker zal vinden. Het verhaal dat de vorige in Orions maag zijn verdwenen zorgt voor grote hilariteit. 


Het schemert alweer als ik thuiskom en Amazon heeft van alles bezorgd. Eindelijk zijn de ringen voor mijn wijnbedeltjes aangekomen. Ik hoop alle bestellingen, die ik nog heb, morgen af te maken. De kerstbomen zien er nu nog gezelliger uit met alle kleurige pakjes eronder. 

Vanavond komt ons eten van Viet Aroma. Ik kan het niet laten daar altijd de gegrilde spiesjes met groentes, die je in rijstpapier wikkelt, te bestellen. Rick is origineler en probeert dit keer de kip in sinaasappelsaus.

Vanavond kijken de film "The Christmas Star" op Disney Plus. Alweer een heel leuke film, die we wel eerder gezien hebben, maar ons het verhaal niet van herinneren. 
Onze kersthond

8 reacties:

Petr@ zei

Die stoute Orion! Gelukkig is hij er niet ziek van geworden maar het geeft wel even stress als je alles opnieuw moet halen.

Vreselijk,die mensen die de tijd nemen voor 1 product. En dan ook nog verontwaardigd zijn als iemand snel iets pakt. Ik was vorige week een kaart aan het uitzoeken en toen ik klaar was en me omdraaide, stond er iemand geduldig te wachten. Dat vond ik al vervelend terwijl het niet eens zo lang duurde. Rare tijden zijn het.

Anja L. zei

Gelukkig dat Orion niet ziek is geworden, wat een dondersteen is het!
Ik zou hetzelfde gdaan hebben hoor als iemand zo staat te treuzelen.
Ik moet straks met mijn moeder haar boodschappen gaan halen en daar zie ik best tegenop vanwege de verwachte drukte. Maar aangezien ik moest werken kan het niet anders dan vandaag. En dan is het ook nog eens rotweer😜.
Fijne woensdag!

Anoniem zei

Die Orion toch. Je moet er zo aan denken de deur achter je dicht te doen.Bij Cathy heeft een van de honden alle snoep, die mijn kleinkinderen op bed hadden laten liggen, opgegeten.
Ik had gisteren ook zo'n treuzeltante voor me. Staat uitgebreid op haar telefoon te kijken en gunt een ander geen ruimte iets uit de koelvitrine te pakken.
Het was wel een gekkenhuis gisteren bij AH. Kon alles krijgen maar de worcestersaus bleef onvindbaar.En dat is toch wel een onderdeel voor mijn zalmmousse. Heb er wel op internet een alternatief voor gevonden. Gelukkig was ik redelijk op tijd en kon na goed 30 min.
AH achter me laten. Maar buiten stond er een rij die komen voorlopig niet binnen.
Heeft Kai zijn paje al ontvangen ? Cathy d'r kerstkaart is 14 dagen onderweg geweest.
Fijne dag. Groetjes
Wil

Marion2 zei

Wat een uitputtingsslag om de kerstboodschappen te doen. En dan nog Orion, die even 'meehelpt',haha. Hopelijk heeft hij er geen last van gekregen.
De eerste keer dat ik in de VS was, was ik erg onder de indruk van de prachtige en enorme taarten in de supermarkt. De sneeuwpop met kerstboom op de taart op de foto vind ik echt geweldig.

Anoniem zei

Ja het is wat met die drukte en ongeduld nu in de winkels..
Als mensen ergens vreselijk staan te treuzelen,
of hun winkelwagentje dwars in het gangpad laten staan,
daar kan ik me ook vreselijk aan ergeren .
Ik zal er niks van zeggen,maar innerlijk is dat wel ergernis dan...
Ja Orion met die onschuldige blik,die kan je niks verwijten...
Het stond daar toch gewoon ,dus dan maar gelijk daar gebruik van maken haha!
Er stond niks bij dat het verboden was...grapje hoor.
Slimme rakkers zijn het.
Wens jullie allen, heel gezellige Kerstdagen toe
en alle goede wensen voor het nieuwe jaar 2021.

groetjes Joke

Anoniem zei

Oh boy, die honden wachten altijd op het moment dat je aandacht verslapt en slaan dan toe.
Gelukkig dat hij niet ziek is geworden.
Alvast gezellige kerst.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Ohohoh, die gekke hond :)
Ik vind chocoladekransjes altijd zo leuk in de boom, maar dat zou hier ook snel worden opgepeuzeld door kinderen en honden.

Petra zei

@Petra - Het is onvoorstelbaar hoeveel "ieder voor zich" het op het moment is.

@Anja - Ik heb altijd al een hekel aan superdrukke winkels, maar nu helemaal.

@Wil - Nee, helaas heeft Kai nog niets ontvangen, zo frustrerend!

@Marion - De supermarkttaarten zijn vaak zo enorm zoet. Beter van een bakkerij of Whole Foods.

@Joke - Ook voor jou fijne feestdagen en een gezond 2021

@Bea - Orion is er altijd als de kippen bij, onvoorstelbaar!

@Anoniem - Chocoladekransjes bestelde ik vroeger van de Nederlandse winkel, maar met honden is dat inderdaad niet aan te raden.