Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 20, 2020

Over het weekend voor Kerst



Zaterdag

Wat is dat toch met mij en dromen over winkels waar niemand een mondkapje draagt, behalve ik. En dan in paniek raken, omdat al die mensen weleens besmet zouden kunnen zijn. Natuurlijk is het in die dromen ook beredruk in de winkel.

Als we opstaan, vertel ik de droom aan Rick en die blijkt soortgelijke "pandemie" dromen te hebben. Dat laat wel zien dat ons onderbewustzijn er wel degelijk mee bezig is, al doen we iedere dag net of het leven "normaal" is. 

Warm gekleed gaan we ons Starbucks ontbijt halen. Nick grapt dat hij cadeautjes komt brengen als hij onze koffies en egg bites overhandigt. Net als gisteren hebben we de satellietradio met traditionele kerstliedjes aan en spelen Pokemon Go in het centrum. Voor Saskia's ontbijt halen we een acai bowl van South Block.

Op de terugweg naar huis zien we een hert met een groot gewei de straat achter ons huis oversteken. Ik grap tegen Rick dat Santa een van zijn rendieren kwijt moet zijn. Het blijft bijzonder al die wilde dieren in onze buurt.
Thuis ga ik aan mijn stappen en Saskia en ik kijken een kerstfilm. Ik heb deze eigenlijk al gezien, maar het helpt het sporten sneller gaan. Orion ligt lief op zijn bed, altijd rustig als al zijn mensen er zijn. 
Als ik klaar ben, ga ik eens bedenken wat voor creatieve "Licht" themafoto ik vandaag eens zal maken. Ik kom op het idee om een zeepbel met de kerstlichtjes erin reflecterend te fotograferen. Ha! Dat valt allerminst mee. Na heel veel pogingen komt onderstaande er als beste uit. 
Rick heeft gezien dat het kabob restaurant naast mijn favoriete poke bowl restaurant eindelijk open is. Hij stelt voor daar lunch te halen, dan kan ik de poke bowl en hij de kabobs genieten. Nou, daar zeg ik geen nee tegen!
Zoals altijd is de poke bowl niet alleen heel smakelijk, hij oogt ook zo kleurrijk. Rick vindt zijn kabobs zeer lekker. Helemaal goed, dan zal ik hem voortaan makkelijker meekrijgen naar The Boro. 
Na het eten maak ik foto's van een paar dingen, die ik via onze Vienna Gemeenschap Facebook groep wil weggeven en verkopen. De herfstpuzzel met twee missende stukjes wordt morgenochtend opgehaald. Niemand heeft nog gehapt voor de juicer. 

Intussen heb ik weer een aantal bestellingen voor wijnbedeltjes. Ik wacht op meer materiaal dat hopelijk morgen komt. Om wat georganiseerder te zijn, leg ik de setjes alvast bij elkaar. Het zou fijn zijn dat morgen allemaal klaar te krijgen. 

Daarna help ik Saskia met haar online kerstinkopen. Rick en ik coordineren onze cadeautjes voor de meisjes en concluderen dat we voor Saskia nog een paar dingen willen bestellen. Na dit jaar verdient iedereen het verwend te worden, maar vooral Saskia, want voor haar was dit een extra moeilijk jaar. 

Orion verveelt zich met dit weer. Hij mag de tuin niet in van Rick, want die is te modderig. Ik ga een verstop spelletje met hem spelen. Orion is dol op pinda's en ik sta versteld hoe hij ze iedere keer weer vindt, hoe moeilijk verstopt ook. Dit moet ik vaker doen, want hij kalmeert er ook van als hij zijn brein heeft gebruikt. 

De rest van de middag gaan de kaarsen en de kerstboom aan en computeren Saskia en ik hier boven. Rick gaat de basement in om cadeautjes in te pakken. Ik zoek Pinterest af naar bruikbare recepten en creatieve ideeen. Het is altijd zo'n leuke site!

Voor happy hour delen Rick en ik een paar crackers met zalm salade. Ik maak een mocktail van mijn alcoholvrije "wodka" en "vermouth" van Lyre's en bloody Mary mix. Die is verbazingwekkend lekker! Ik mis de alcohol niet. 

Saskia en ik hebben zin in sushi en sashimi voor ons avondmaal. Rick bestelt van het Indiase restaurant vlakbij Passion Fin. We laten het ons weer zeer goed smaken!

Na het eten gaan we langs verlichte huizen hier in Vienna rijden. Er is een handige kaart van de Tysons Reporter, een plaatselijk tijdschrift. Ons plein staat ook op de kaart en dat merken we! Er is een komen en gaan van auto's. We vinden het fijn om mensen licht in deze donkere dagen te kunnen geven!

Als eerste rijden we naar een van de lichtshows, die op muziek "danst". We treffen het, want een van mijn favoriete liedjes van Trans Siberian Orchestra speelt net. Het is heel goed gedaan, alleen jammer van het hek.
De voortuin van die mensen is ook leuk versierd


Als we genoeg muziek hebben gehoord, gaan we naar het plein waar twee huizen heel spectaculair versierd zijn. Zij vragen een bijdrage via Venmo, die ten goede komt aan de Vienna VA Foodies. Die maak ik gelijk over. Zo dragen zoveel mensen een steentje bij!



Volgens mij hebben we het Grinch huis nog nooit verlicht gezien, dus dat wordt onze laatste stop. Het blijft leuk en ik denk weer nieuwe dingen te zien. De komende avonden willen we andere gedeeltes van Vienna doen. 






We sluiten de avond af met een paar klassieke filmpjes. Rudolph, the Red Nosed Reindeer om te beginnen, als je op de link klikt kun je het filmpje zien. Het heet stop motion animatie en speelt al sinds 1964. Ieder kind kent alle liedjes. Ik vind het zo knap, hoe ze zo lang geleden iets produceerden dat kinderen (en volwassenen aan Rick en Saskia te zien) nog steeds vermaakt. 

Daarna volgt Frosty, the Snowman, ook al zo'n leuke. Dit is een tekenfilmpje uit 1969. Als je wilt weten waar Amerikaanse kinderen mee opgroeiden, klik dan op de links. Inmiddels is het kijken van deze verhaaltjes ook een traditie voor mij. Toch grappig hoe dat gaat, want het was allemaal onbekend toen ik in de VS kwam wonen. 

Zondag

Tot onze verbazing zijn Rick en ik tegelijkertijd om half acht klaarwakker. Het is koud en ik blijf nog even in mijn warme bed op mijn telefoon lezen. Rick drinkt toch altijd een kop thee voor we er op uit gaan. 

Vandaag heb ik enorme zin in de Spaanse scramble van Anita's. Rick houdt het bij Starbucks. We halen eerst zijn ontbijt en onze koffies. Bij Anita's kennen ze me al bij naam en weten dat ik geen aardappelen of toast erbij wil. 

We besluiten nu het nog rustig is onze boodschappen bij Whole Foods te gaan doen. We halen er het vlees voor ons kerstdiner en nog een aantal dingen voor de feestdagen. Verder heb ik tomaten nodig voor mijn ontbijten. 
Thuis ga ik halfhartig aan mijn stappen. Als ik er 6000 bijeen heb vind ik het welletjes geweest. Ik ga mijn douche nemen en Rick volgt mij. Opgefrist gaan we naar de Mosaic markt.

Daar wachten de paddestoelen en groentesap me al op. Saskia vindt de kombucha bij Number One Sons erg lekker en ik neem ook een kimchi mee. Saskia is daar dol op, maar ik hoop dat ze deze ook smakelijk vindt. 

We zijn later bij de markt dan gewoonlijk, omdat Sephora pas om elf uur opende. We halen daar een bestelling, die ik gisteren geplaatst heb, op. Nu hebben we alles voor de kinderen binnen. Of althans, de cadeautjes, die nog ergens rondzwerven zonder dat we weten of ze nog bezorgd zullen worden, vervangen.

Rick moet nog even naar Home Depot en we rijden door de drive thru van Walgreens voor mijn medicijnen. Dan is het lunchtijd en ik haal een salade van Subway. Rick en Saskia hebben Cava salades. Ook haalt Rick de Engelse pasties voor kerstavond vast op van Pure Pasty. 

Na het eten rijden Rick en ik naar Washington. Het doet mij goed de "skyline" van het Lincoln Memorial en Washington Monument weer te zien. Ons doel vandaag is de nationale kerstboom achter het Witte Huis. 

Trump heeft allerlei barrieres laten neerzetten waardoor het Witte Huis niet goed zichtbaar is. Hopelijk verdwijnen die over een maand weer. We hadden gehoopt dat de kerstboom verlicht zou zijn met dit ietwat sombere weer, maar dat is niet het geval. 

Ook zijn de leuke treinen, die andere jaren om de kerstboom heenrijden, er niet. Gelukkig zijn de staatsboompjes er wel en heel leuk versierd met kunst van schoolkinderen. Het is niet druk en de mensen, die er zijn, dragen mondkapjes wat in Washington verplicht is. Rick en ik vinden het ironisch dat het enige groepje dat ze niet aanheeft borden met "Jesus saves lives" bij zich draagt!








Het is waterkoud en ik voel me al erg "fibro"-achtig dus lang maken we het niet. Thuis halen we Saskia op. Zij en ik gaan naar Ulta, terwijl Rick gaat kijken of de uitverkoop bij Dick's wat is. Saskia en ik slagen, maar Rick niet. Hij zocht dan ook niet naar iets specifieks.

Aan de overkant ligt Total Wine & More. Rick en Saskia gaan kijken welk bier Saskia lekker zal vinden. Ik bekijk de labels op de alcoholvrije wijnen. Ik schrik ervan hoeveel toegevoegde suikers er in sommige merken zit! Gelukkig zijn er een paar met een lager suikergehalte. Verder vind ik een drankje dat Christine lekker vindt en suikervrij gemberbier. Daar kan ik even mee vooruit.

Jullie vragen je misschien af, waarom de plotselinge interesse in alcoholvrij. Ik wil meer opties hebben als drankjes, dan alleen wijn. Ik houd niet van zoete dingen en probeer zo mijn keuzes wat uit te breiden. 

Iemand heeft intussen interesse voor de juicer getoond en ik zet die buiten op de stoep. Dan zijn Saskia en ik moe en zoeken onze luie stoelen op. Rick heeft nog energie om meer cadeautjes in te pakken. Hij doet dat zo mooi dat ieder pakje tijden duurt. Mij niet gezien, ik doe ze in een tasje, sluit dat met plakband en schrijf de naam erop. Ziet er ook heel vrolijk uit.

Met zijn drieen kiezen we Bansari voor ons avondeten. Dat is een nieuw restaurant waar Rick en Saskia al eens eten hebben gehaald. Ik probeer het dus voor het eerst. Het is lekker, maar haalt niet bij mijn favoriete Indiase restaurant, Jaipur. Het kipgerecht dat ik daarvan vorige keer had, was vele malen lekkerder. 

Na het eten gaat Saskia een film kijken (virtueel) met haar vriendinnen. Rick en ik zetten Jingle All the Way met Arnold Schwarzenegger op. Die hebben we al jaren niet gezien en blijft leuk.

Zo eindigt het weekend voor Kerst. De komende dagen 

9 reacties:

Nancy zei

Ik heb vannacht gedroomd dat ik in een volle bioscoopzaal zat waar niemand een mondkapje droeg, maar de mensen rondom mij (mix van vrienden en collega's, iets wat wel vaker in mijn dromen voorkomt) waren wel aan het klagen dat veel mensen in de winkels hun mondkapje niet juist dragen. Totaal absurd, maar het toont inderdaad wel aan dat ik er ook in mijn onderbewust mee bezig ben.

Anoniem zei

Wij zijn hier helemaal op slot dus het is leuk om te lezen wat jullie allemaal kunnen doen.
Inderdaad zal het over een maand heel anders zijn met de nieuwe president.
Groetjes, Bea

Nina zei

Fijn, denk ik, om even in Washington te zijn geweest! Ik kan me goed voorstellen dat je lekkere alcoholvrije drankjes zoekt als alternatief. Alcohol is lekker op zijn tijd, maar er zijn ook andere dingen! :) Ik heb verder geen tips voor je wat dat betreft, helaas. Ik drink soms Rivella. Volgens mij is dat van oorsprong Zwitsers. Maar daar zitten wel zoetstoffen in ook.
Door de beschrijving van jouw droom, kwam bij mij bovendrijven dat ik in mijn droom terecht werd gewezen omdat ik mijn handen zichtbaar niet goed schoon had gemaakt. (randjes onder mijn nagels, in mijn droom) Ik heb eczeem door alle verschillende zepen en desinfectans die je nu verplicht bent te gebruiken overal...gelukkig heb ik hormoonzalf die goed werkt.

En...wat ontzettend lief was je reactie een paar dagen geleden op mijn onverwacht persoonlijke "ontboezeming" - waarvan ik twijfelde of ik het zou laten staan. Dankjewel daarvoor, dat wilde ik je nog zeggen!

Marion2 zei

Ik was laatst voor een enkele boodschap naar een kleine AH gegaan. Hoewel iemand bij de deur stond om de karren schoon te maken en te zorgen dat er niet meer dan het toegestane aantal mensen naar binnen kon gaan, was het echt veel te druk. Smalle paden, je kon haast niet omkeren en overal mensen met karren. Het voelde als een bijenkorf en mij zul je er niet meer zien. Later kwam dit terug als een nachtmerrie.

Het wordt steeds enger hier. Er is een mutatie in Engeland opgetreden, die 70% besmettelijker is. Ze zoeken nu uit of het hier ook het geval is. Het zou me niet echt
verbazen gezien het haast onverklaarbaar hoge aantal besmettingen van de laatste tijd.

Zo prachtig die huizen met de lichtjes! Wat een werk en creativiteit.

Anoniem zei

Ik zie de boom uit Maine! Joepie! Wat stom van al die hekken om het witte huis zeg..het wordt hoog tijd dat iemand die man een stapel verhuisdozen gaat brengen. Time to move on!

En wat ontzettend mooi, al die lampjes. Hier zijn mensen ook heel goed bezig. The Rotary club heeft er een hele wedstrijd van gemaakt, en dus rijden er 's avonds hele rijden auto's door de buurt die de verschillende huizen die meedoen bekijken en dan stemmen. Ik vind het erg gezellig (de lichtjes, de auto's zijn wat minder, maar goed).

We hebben onze boodschappen online besteld en gaan ze woensdag ophalen. Ik hoop echt dat dat allemaal goed gaat. D maakt zich er niet zo druk om, en hij is de kok, dus ach. Ik heb mijn bak benodigdheden al binnen, dus we zullen het zien.
Grts!
Judith

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend! Leuk dat jullie even naar Washington zijn geweest. Jammer dat de lichtjes in de kerstboom niet aan waren.
Hier is het leven redelijk saai met de lockdown en regenachtig weer.
Gelukkig de kerstboodschappen binnen. Vroeg in de ochtend is het prima te doen in de winkels. Van de week nog even een paar vriendinnen af om hun kerstcadeau te brengen en natuurlijk nog een paar dagen werken. Voor ik het weet zal het Kerst zijn.

Petra zei

@Nancy - Gek, he, die dromen?

@Bea - De huidige gek probeert nog van alles, ik kan niet wachten!

@Nina - Het is ook wel een heel rare tijd waar we in leven, geen wonder dat we dan ook rare dromen krijgen.

@Marion - Inderdaad, als een winkel me te druk is ben ik er zo weer uit. Gelukkig valt het de laatste tijd wel mee, maar ik zal ook wel blij zijn als we in januari niet meer zo vaak erop uit hoeven.

@Judith - Ja, die had ik speciaal voor jou gefotografeerd en prompt vergeten je te taggen op Facebook. Hier hetzelfde met de auto's in onze cul de sac.

@Petra - De tijd gaat altijd zo snel in de weken voor Kerst! En dan kruipen januari en februari straks weer.

Anja zei

Fijn om even naar DC te gaan. Hier hebben we weinig uitjes, we zitten in een Lockdown.
Best wel saai met ook nog grijze regendagen. Gelukkig hebben we vandaag de kortste dag van het jaar.
We gaan de goede kant weer uit. :-) !! Wij zijn op enkele boodschappen klaar voor de kerst.
De kinderen komen verspreid (coronaproof) met de kerstdagen.

Petra zei

@Anja - Jammer van het weer, anders zou je toch wel buiten erop uit kunnen? In DC is ook alles gesloten, maar gelukkig is er buiten genoeg te zien.