Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 23, 2020

Over wijnbedels maken en een ritje naar DC

 Om vijf over zeven ben ik helemaal wakker. Dat gebeurt zelden en het komt mooi uit, want ik heb heel wat te doen vandaag. Rick ligt nog in diepe rust dus ik doe zo stil mogelijk. Voor de verandering zet ik de waterketel eens aan voor de thee, die Rick anders allang op zou hebben tegen de tijd dat ik gewoonlijk beneden ben. 


Mijn ontbijt staat te koken als Rick ook weer in het land der levenden is. We eten samen en dan begin ik meteen aan mijn stappen. Rick heeft altijd nog even tijd nodig voor hij echt met de dag kan starten en ik wil mijn stappen zo vroeg mogelijk gedaan krijgen. 

Een aantal dingen van mijn schoonouders houden de (kerst)herinneringen aan hen gaande

Om half negen rijden we Vienna in voor onze koffies en Saskia's acai bowl van South Block. Tot Ricks grote vreugde is het nieuwe Mobil benzinestation eindelijk open. Hij geeft zijn i3 meteen de paar slokken benzine, die erin kunnen. 
Thuis zet ik mijn cardio voort, want ik moet van mezelf om tien uur klaar zijn. Dat lukt en ik ga aan de elf bestellingen van wijnbedeltjes, die ik nog voor Kerst te maken heb. Ik wil ze voor het middaguur gereed hebben en dat lukt. 

De ontvangsters zijn er erg blij mee en ik Venmo de One Neighborhood Foundation, zoals de liefdadigheidsorganisatie van de Foodies nu heet, $130. Dat maakt het totaal ingezameld nu $580! Volgende week ga ik proberen meer bestellingen te krijgen, ik heb er al drie van een vriendin. Dit werkt verslavend!

Deze strandbedeltjes vind ik zo mooi!

Rick is intussen hard bezig met inpakken en Saskia ook, ik ben blij dat ik klaar ben. De tijd vliegt en als mijn maag begint te knorren loopt het al tegen enen. Saskia is intussen naar het Mosaic District voor wat Target inkopen en eet daar ook lunch. Voor mij wordt het een Subway salade en Rick blijft bij zijn vertrouwde Cava.

Het is de stilte voor de storm qua weer vandaag. Ik ga een wandeling maken om nog van de zon te genieten, want morgen schijnt het te gaan plenzen. Dit wordt de grappige tuinen wandeling. Onderstaande drie foto's zijn van een foeilelijke tuin, maar er is zoveel te zien dat hij daardoor juist leuk wordt. 



Een Catalaanse poep boomstam, ooit van gehoord? Ik niet, maar het bestaat echt: Tió de Nadal - Wikipedia Er blijkt ook een kakkende kerstfiguur te zijn: Caganer - Wikipedia

Bij een ander huis staat de enige opblaasbare figuur, die ik heel leuk vind. Iedere keer dat ik er voorbij loop moet ik weer lachen. Voor ik het weet heb ik een paar kilometer gelopen. Dat was een goede frisse neus (letterlijk en figuurlijk) even. 

Inmiddels is de schoonmaakploeg aangekomen. We blijven zoveel mogelijk uit hun buurt en dragen net als zij een mondkapje als we dichter bij moeten zijn. Het komt goed uit dat we om vier uur naar Washington moeten om Saskia's kerstdessert op te halen. 

We rijden over de Theodore Roosevelt brug de stad binnen en langs veel van de bezienswaardigheden. De foto's zijn vanuit een rijdende auto genomen, waardoor niet van goede kwaliteit. In januari ga ik op een niet idioot koude dag echt weer eens mijn rondje monumenten lopen. 




Bij de Fare Well bakkerij staat Saskia's bestelling al klaar. Maar goed ook, want het is zo druk op straat (iedereen met mondkapjes dat wel) dat we even illegaal moeten parkeren. Vrijwel alles is dicht in DC, waar een strengere lockdown heerst dan hier in Virginia. Dat weerhoudt mensen er niet van een wandeling in een andere buurt te gaan maken, zo te zien.

Thuis zetten we de Polar Express film aan. Rick en Saskia vinden die erg leuk, ik vind de animatie niets, maar de muziek wel. Voor mijn avondeten laat ik Passion Fin sashimi bezorgen. De andere twee bestellen van Bansari, maar ik vond hun eten niet lekker. Ik ben verwend door mijn favoriete Indiaer Jaipur.

En zo is het alweer de avond voor Kerstavond. Morgenavond komt er geen blog, want dan zijn Katja en Kevin hier hopelijk. Ik zal het proberen op Kerstdag, anders wordt het zaterdag. Allemaal een heel vrolijk Kerstfeest gewenst, al zal het voor velen anders zijn dan gewoonlijk!

Daarom zou ik het op prijs stellen van mijn lezers en lezeressen te lezen hoe jullie Kerstfeest er dit jaar uitziet. Is het anders, dan anders? Missen jullie mensen (wij Kai heel erg)? 

20 reacties:

slindt zei

Hi Petra,
Wat een gave wijnbedels! Echt super dat je zoveel geld daarmee ingezameld hebt. Onze kerst is dit jaar met mijn moeder en schoonmoeder. Afgelopen april is mijn vader overleden aan Covid-19. Normaal vieren we het ook met het gezin van mijn zusje, maar door trieste omstandigheden en door corona zullen zij er niet zijn. Ook onze viering vorige week bij schoonzus ging niet door omdat we anders met teveel mensen zouden zijn, 1 teveel. We hebben gezien wat een sluipmoordenaar het virus is dus houden ons echt aan de regels. Dit jaar mag snel voorbij zijn, want ik heb meerdere dierbaren verloren. En met kerst mis ik ze extra. Maar ik kijk er naar uit het met de moeders te vieren, spelletjes te spelen etc. Voor jullie mooie dagen!

Anja L. zei

Wat een grappig verhaal overTió de Nadal. Ik had er nog nooit van gehoord.
Vanavond gaan wij naar mijn ouders want zij zijn 62 jaar getrouwd. Ik kan niet eens een mooi boeket meenemen want de bloemenwinkels
zijn gesloten.
Wij gaan morgen samen naar mijn schoonzus. Wij hebben allerlei hapjes besteld en maken bij haar een buffet.
Tweede kerstdag gaat Fred naar zijn moeder en ik nog een keer naar mijn ouders voor koffie. Daarna haal ik een lekere salade op en dat is dan ons kerstmaal.
Een hele vreemde kerst vind ik.
Ik wens jullie hele fijne dagen met de kinderen.

Petr@ zei

Wat leuk dat de wij bedels zo goed verkopen. Het zijn natuurlijk ook leuke, kleine cadeautjes om te geven. En zo maak jij veel mensen blij!

Geweldig die versieringen bij jullie, ook al zijn sommige foeilelijk. Saai is het in elk geval niet. Zo uitbundig zie je het hier in elk geval zelden.

Ondanks dat de foto's in Washington vanuit de auto zijn genomen vond ik ze wel mooi. Het licht geeft een mooie gloed.

Ik ontvang geen bezoek met Kerst en ga ook niet op bezoek. Mijn kinderen werken allebei in de supermarkt waardoor ze een grotere kans hebben om besmet te raken. Daar wil ik mijn (kwetsbare) ouders niet aan blootstellen. Vorig weekend heb ik mijn ouders een paar cadeaus gebracht maar met de feestdagen zelf zien we elkaar niet. Mijn kinderen missen hun opa en oma wel en andersom.
Kerstavond en 1e kerstdag ben ik alleen met mijn vriend, de kinderen zijn er 2e kerstdag ook. Al moet de oudste dan werken 's avonds.
Ik vind het vooral jammer oud en nieuw klein te moeten vieren, kerst vind ik minder erg.

Voor jullie fijne kerstdagen samen met jullie bijna complete gezin!

Petr@ zei

Anja, bloemenkramen schijnen wel.open te zijn en bij supermarkten en tankstations kun je wel bloemen kopen. Niet zo mooi als van de bloemenwinkel maar misschien als alternatief? In elk geval gefeliciteerd met je ouders en fijne feestdagen.

Nel zei

Hoe vieren wij kerst dit jaar ? Normaliter zagen we de kinderen en de kleinkinderen 1 keer, de andere dag moesten ze of werken (als je met een Chinese man getrouwd bent, dan ben je gewoon open :( ) en gingen daarvoor of daarna naar de andere ouders, dat gold dan voor onze zoon. Wij hebben sinds ze een partner hadden hun op geen enkele wijze verplichtingen opgelegd. Ik snap dan ook Kevin zijn ouders niet. We hebben het elk jaar anders gedaan, 2 maal kerstbrunch, diner met kadootjes de meeste keren en een aantal keren hebben wij bij één van de kinderen gegeten.

Dit jaar houden we het gewoon niet. Dochter moet werken (ziekenhuis) en haar kinderen gaan naar hun vrienden. Zij houden kerstavond thuis met onze dochter (Vader is uit beeld) Zoon heeft een nieuwe liefde en komt met zoveel andere families in aanraking dat hij maar heel weinig fysiek hier is. Zeker gezien mijn medische verleden (melanoom en immuuntherapie plus alle bijwerkingen, vanaf juli vorig jaar tot nu.

Oud en nieuw dat vieren wij nooit, vinden er gewoon niks aan. Dus daar veranderd niks aan.

In ieder geval wens ik jullie een heel fijne kerst en oud en nieuw. En alle goeds voor 2021.

Sonja zei

Een heel fijne kerst gewenst met je loved ones. Ik ben heel benieuwd naar je volgende blog met de gezelligheid en het lekker diner.
Wij hebben geen kids dus het wordt een 'saaie' kerst gezien de lock down. We maken het wel gezellig samen natuurlijk. Oud en nieuw hebben we niets mee, dus dat slaan we altijd over 😜.
Nogmaals fijne dagen!

Tineke zei

Een hele fijne Kerst toegewenst.
Wij vieren het heel klein. Normaal zijn op Kerstavond al onze kinderen hier (6) met partners en kleinkinderen. Dit jaar alleen onze dochter die nog thuis woont met haar vriend. Onze zoon in Duitsland hebben wij ook al bijna een jaar niet gezien. Hopelijk volgend jaar weer. Mijn man maakt traditioneel op Kerstavond een heerlijke rosbief met van alles erbij en een visschotel. Dit jaar dus ook maar dan veel minder. Kerst wordt lekker uitslapen, lezen, tv kijken en spelletjes spelen.
Ik wens je fijne Kerstdagen met je gezin.

Annie zei

Normaal vieren we kerst samen met onze kinderen en kleinkinderen en mijn ouders.
Dit jaar hebben we het gesplitst en komen mijn ouders 2de kerst.
Het zal toch allemaal anders gaan nu ik mijn enkel gebroken heb en met krukken loop, er is me al verteld dat ik niks mag doen, alleen de voorbereidingen die ik zittend kan doen grote pan stoofpeertjes schillen.
Fijne Kerstdagen.

Marieke S. zei

Kerst is voor ons dit jaar in quarantaine. Oscar heeft Corona en ik wacht op de uitslag van de tweede test. De eerste was negatief maar m’n klachten zijn toegenomen dus ik verwacht nu ook positief te zijn. Voor ons is Kerst dit jaar dus heel anders dan normaal want dan vieren we het altijd met familie. Een etentje met vrienden met vrienden was de boosdoener ook al zijn we op afstand gebleven.
Geniet van de kerstdagen en de tijd met je gezin!

Anoniem zei

Ja een heel andere kerst dan normaal, 1e kerstdag hebben wij altijd zo'n 14 mensen voor het diner, nu 2 met 2 kinderen onder de 12 jaar en op 2e kerstdag 1, dit is allemaal toegestaan want we mogen hier in NL max 3 personen ontvangen boven de 13 jaar.
Mijn zusje met haar man wilde toch al niet komen zij werk op een Corona afd. En sinds maart heeft ze alleen contact met ons middels Zoom ze is bang iemand te besmetten en wil dat niet op haar geweten hebben, vind het zo moeilijk haar juist nu niet te zien ze is geestelijk en lichamelijk door alles wat ze heeft meegemaakt op de Corona afd.aan het eind van haar latijn en is op ze zou vrij zijn met kerst maar door de vele opnamens moet ze toch weer werken alle verloven zijn ingetrokken haar baan is op haar 63e loodzwaar op het moment.

Ook zullen wij mijn schoonmoeder missen die afgelopen juli overleden is gelukkig niet aan Corona maar echt van ouderdom ze was 94 jaar.

Wens jou en je gezin fijne kerstdagen.

M.vr.gr.Toos

Sophie zei

Wat fijn dat je beide dochters straks thuis hebt! Wat een gemist van Kai maar in elk geval de meiden!

Mooie foto's van DC!
Ik heb de Mosaic District eens opgezocht omdat ik er zo vaak over lees bij jou. Ziet er gezellig uit!

Onze kerst wordt rustig. Ik werd vanochtend wakker met keelpijn. Oh nee! Heel gauw een test gedaan en gelukkig negatief. Wij slaan dit jaar mijn moeder helemaal over. Heel jammer maar wel veiliger en ik heb een stiefbroer en - zus die studeren en geen partner hebben dus ik gun hen een gezellige kerst bij de ouders meer dan mezelf met wel een gezin. Eerste Kerstdag vieren wij dus thuis met (lekkere zelfgemaakte) pizza op de bank en een goede fles wijn. Tweede kerstdag komen m'n schoonouders. Nu met een negatieve test van mij toch wel extra fijn al zullen we nog steeds niet knuffelen. M'n vader en vrouw komen tussen kerst en oud en nieuw bij ons. Zij hebben Madeleine pas één keer gezien dus dat is wel waardevol!
En gezien de lockdown heef Olivier vijf weken 'kerstvakantie' dus ik ga in januari met de kinderen (zonder man) een week naar m'n moeder. Dan maar geen kerst daar maar wel een hele week daar. Dat is ook waardevol.

Hele fijne kerst Petra en Rick!

Anja zei

Wij vieren kerst ook anders dit jaar, met het hele gezin bij elkaar kan niet. We vieren kerstavond met onze zoon en schoondochter. Op 1e kerstdag komen onze dochter, schoonzoon en de kleinkinderen. Fijne feestdagen met je gezin!

Marion2 zei

Normaal vieren we het met ouders, kinderen en aanhang allemaal tegelijk en gaan we gourmetten. Voor mij een van de hoogtepunten van het jaar. Dit jaar mogen er maximaal
drie mensen komen en moet het dus gespreid. We missen mijn man, die niet vanuit het buitenland naar huis kon komen. Samen eten doen we vanwege corona voor de zekerheid ook niet, dus het blijft bij koffievisites. Toch ben ik blij voor hoe we het nu, gezien de omstandigheden, geregeld hebben.

Ik wens jullie een heel fijne en gezellige Kerst! En natuurlijk moet je tijdens deze
kostbare momenten geen blog schrijven!

Anoniem zei

Geen Las Vegas zoals afgelopen jaren maar een heel andere kerst . 1e Dag thuis, 2e dag naar mijn zoon.de 3e dag naar mijn dochter. Dat heb je met zo'n lang weekend van 3 dagen. Naar mijn dochter en kleindochters is pas voor de eerste keer . Mijn schoonzoon was altijd tegen kerst vanwege zijn geloof. Maar Mariska mist de gezellige sfeer met de kerst en schoonzoon is uiteindelijk overstag gegaan.
Net zoals jullie Kai zal ik Cathy heel erg missen. Voor Cathy zelfs lastig want die moet die dagen werken en komt pas 's middags om 15.30 uur thuis. Even bellen met elkaar zit er, vanwege 9 uur tijdverschil, zit er dus niet in. Maar als het goed is belt ze vandaag nog.
Ik wens jullie hele gezellige dagen en een beter 2021.
Groetjes Wil

naomi zei

Ja helaas is deze kerst anders dan andere kerst vieringen. Vandaag op 24 gaan we even een bakkie doen bij mijn ouders vanavond. Morgen 25 gaan we eten bij mjn schoonouders. En de 26e eet ik op het werk. Want ja dat gaat ook door 24 dagdienst 25 dagdient en 26 late dienst.

Ik mis wel dat we het niet met zijn allen bij mijn ouders kunnen vieren dus ik zie mijn zussen en hun kids deze kerst niet en dat voelt wel raar.

Voor mijn gevoel is het plots kerst heb niet echt het gevoel aangezien ik nergens heen ben geweesr geen centrum in de sfeer bezocht of naar een kerstmarkt of een dagje weg. Maar ach houden gewoon afstand en maken het toch gezellig. De rollade zit nu in de oven maken het ook samen wel gezellig.

Fijne dagen en geniet van de kids
Liefs Naomi

Petra zei

@Allemaal - Heel hartelijk dank voor de verhalen!

@Sandra - Nog gecondoleerd met je vader. Ik hoop dat het ondanks alles toch een mooi samenzijn wordt.

@Anja - Gefeliciteerd met je ouders! Hopelijk is een bloemetje toch nog gelukt.

@Petra - Ik vind Oud en Nieuw ook erger. Voor het eerst ooit dat Rick en ik dat met zijn tweetjes gaan vieren. We gaan er iets van maken, natuurlijk.

@Nel - Verstandig, maar wel een moeilijke beslissing. Hopelijk volgend jaar weer normaal met zijn allen.

@Sonja - Een gezellige paar dagen met jullie tweetjes. Oud en Nieuw zal voor ons voor het eerst ooit met zijn tweetjes zijn, maar we maken er iets van.

@Tineke - Zo klinkt de Kerst ook heel relaxed. Hopelijk volgend jaar weer met zijn allen.

@Annie - Laat je maar lekker verwennen!

@Marieke - Oei, beterschap voor jullie beiden!

@Toos - Inderdaad heel zwaar voor je zus! Ik ben heel blij dat Katja nu op een andere afdeling werkt.

@Sophie - Gelukkig was je negatief! Een fijne Kerst voor jullie!

@Anja - Ook voor jou en Marcel!

@Marion - Heel naar dat je man niet thuis kan zijn! Ik denk aan je!

@Wil - Wat fijn dat Mariska nu wel Kerst mag vieren. Fijne dagen met je Nederlandse zoon en dochter!

@Naomi - Kan me voorstellen dat dat raar voelt. Toch fijne dagen gewenst voor jou en Roberto!

Tineke zei

Dochter met gezin zou anders kerstmis in Duitsland vieren bij ouders partner, nu hebben wij met ze kerstavond in duitse stijl gevierd.
1e kerstdag gaan we lunchen bij oudste dochter met gezin en 2e kerstdag eten bij jongste dochter met gezin. Anders vieren we kerst meer met elkaar, dit heeft ook wel iets.
We missen de tradities van 'kindje wiegen ' in kerkdienst en theater met elkaar bezoeken in deze dagen.

Petra zei

@Tineke - Fijne feestdagen gewenst!

Anoniem zei

Jullie ook fijne kerstdagen. Ik heb gisteravond (kerstavond) kerst geviert op ouders bij mijn zus, zwager, kids. Daar kwamen mijn ouders ook. We hadden allemaal kleine hapjes gemaakt. Ik zelf had zelf vietmanese gehaktballetjes gemaakt die erg lekker waren. Uiteraard caronaproof geviert.

1e en 2e kerstdag heb ik nog geen plannen gemaakt. Wellicht ga ik nog ff naar het bos om te wandelen.

Groetjes Susan

Sally zei

Sorry wat laat maar alsnog fijne kerstdagen. Al wordt hier in Portugal ook geen 2e kerstdag gevierd. Gelukkig is Rob hier geraakt maar helaas moest Mats 1 dag voor vertrek zijn vlucht annuleren (ondanks neg test) omdat Portugal op slot ging voor reizigers uit UK en Schotland opnieuw in lockdown ging ivm gemuteerde versie van het virus. Baal idd enorm want heb zoonlief nu al een jaar niet meer gezien. Maar goed ik ben niet de enigste die dierbare(n) moet missen. Het is niet anders.