Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 21, 2020

Over maandag

Gisteravond begonnen we na negenen de film Jack Frost te kijken. Ik heb hem niet afgezien, maar ging toch te laat naar bed. Rick kennelijk nog later, want die ligt nog in diepe rust als ik om acht uur opsta. Ik heb mijn ontbijt van ei, tomaat en paddestoelen al klaar als Rick beneden komt. 

Na ons ontbijt gaan we door de dichte mist naar Starbucks. We halen ook een acai bowl van South Block voor Saskia. Door dit alles heb ik niet veel tijd om mijn stappen te doen voor Saskia en ik naar Sharon vertrekken. 

Mijn benen en heupen doen ontzettende pijn en misschien is het weleens goed om een dag of paar dagen die 10000 stappen even aan de kant te schuiven. Sharon heeft een goede workout voor Saskia en mij. Ik vergeet altijd dat dat halve uur ook bij het sporten gerekend moet worden. 

Het is gezellig met Saskia erbij. Op de terugweg zegt mijn wijze dochter dat zij een artikel heeft gelezen dat die 10000 stappen maar een arbitrair nummer zijn en het helemaal niet nodig is iedere dag zoveel te lopen. Dat weet ik ook wel, maar ik ben nogal competitief ingesteld en wil als het even kan nummer 1 van mijn Fitbit vrienden zijn.  


Vandaag is het Yule, de winterzonnewende. Altijd een heel fijne dag al hebben we de hele winter nog voor ons. Ik ben altijd blij als er weer daglicht bijkomt en bovendien kan het aftellen naar de lente nu officieel beginnen. Ik zag een berichtje over zonsopgang en -ondergang tijden in Nederland en dan mogen wij eigenlijk helemaal niet klagen.


In plaats van meer stappen te zetten, maak ik een drietal wijnbedelsetjes. Ik heb nog wat ringen gevonden, maar wacht met smart op de nieuwe lichting, die morgen moet komen. Daarmee moet ik in ieder geval nog elf setjes maken. 

Tot mijn verrassing wil Rick vandaag ook een slawrap van The Italian Gourmet. Ik neem dit keer de Roman, met prosciutto, provolone, salami en mortadella. Het is allemaal flinterdun gesneden, zo lekker! Rick heeft de Pompeii die pittiger is. 

Vorige week vroeg ik in de Vienna VA Foodies Facebook groep waar ik veganistische hete chocolade bommen zou kunnen vinden. Die "bommen" zijn helemaal de rage op het moment. Het is een chocolade bal met marshmallows erin. De bedoeling is die "bom" in een mok hete melk te smelten, zodat je chocolademelk met marshmallows krijgt. 

Heel lief antwoordde een vrouw, die een paar straten verderop woont, dat zij ze dit weekend voor haar gezin ging maken en bood aan er ook een aantal voor ons te maken. Ze had ook veganistische ingredienten en maakte daarvan een voor Saskia. De rest zijn niet vegan. 

Shri wilde niets weten van betalen, ze zijn een kerstcadeautje voor ons, totaal onbekenden! Ik rijd naar haar huis om ze op te halen met een setje wijnbedels als dank. De "bommen" staan op de stoep, maar ik bel toch even aan om die laatsten aan te reiken. 

Zo maken we ook even kennis en kan ik in persoon bedanken (met mondkapjes op, natuurlijk). Thuis gaan de bommen in de ijskast. We zullen ze als Katja en Kevin hier zijn gaan uitproberen. 


Om drie uur heb ik een nagelsalon afspraak met Phuong. Ik kies glitter goud voor mijn ringvingers en de rest glitter rood. Het resultaat is echt feestelijk. Niet dat er dit jaar feesten zijn om heen te gaan. Maar hoe gaat het gezegde ook weer, iets met zelf de slingers ophangen.  

De post brengt een hele stapel kerstkaarten van heinde en ver. Dat vind ik een van de hoogtepunten van de feestdagen. Het is maar een stukje papier, maar zo leuk om de verschillende gezinnen te zien of een persoonlijk berichtje te lezen. 
Helaas is het bewolkt, want vanavond staan Jupiter en Saturnus het dichtst bij elkaar in eeuwen. Hopelijk kunnen we het morgen ook nog zo zien. Een kennis had gisteren alleen maar een verrekijker nodig om de manen van Jupiter en ringen van Saturnus te zien.

Saskia heeft nog eten over van de afgelopen dagen. Rick en ik halen Grieks van Plaka Grill, altijd een lekker maal. Natuurlijk staat Hallmark intussen aan met alweer een leuke kerstfilm. Die ga ik straks weer missen. 

Vanavond ga ik echt op tijd naar bed. Geen late films meer, want dat bezorgde me een flinke pijndag. Bovendien willen we er morgen vroeg op uit. 

4 reacties:

AntoinetteU zei

Prettige feestdagen voor jullie allemaal !

On another note, this something you are already aware of ?
https://www.vdh.virginia.gov/content/uploads/sites/7/2018/05/VA-USEPA-risk-map.jpg

Petr@ zei

Wat ontzettend lief van die vrouw om chocolade bommen voor jullie te maken! Ze zien er heerlijk uit.
Ik heb voor kerst iets soortgelijks, maar daar moet je warme chocoladesaus overgieten om te smelten.

Anja L. zei

Hé, mijn reactie van gisteren is verdwenen.
Helaas konden we hier ook de samensmelting van Jupiter en Saturnus niet zien vanwege het slechte weer. Ik heb op YouTube gekeken maar dat is toch anders.
Wat ontzettend lief van die vrouw om voor jullie de chocolade bommen te maken, ze zien er prachtig uit.
Leuk dat je samen met Saskia kunt sporten, net iets gezelliger.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Antoinette - Ja, wij hebben een bovengrondse basement dus dan hoef je je minder zorgen om radon te maken. Het is wel gecheckt.

@Petra - Ik ben heel benieuwd hoe de chocolade bommen smaken.

@Anja - Hopelij gaat het hier vanavond wel lukken om die planeten te zien.