Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 15, 2020

Over dinsdag

Rick staat vroeg op en ik voel me ook merkwaardig uitgeslapen. Misschien doordat de zon vrolijk schijnt en dat onze kamer zoveel lichter maakt. Om kwart voor acht ben ik beneden en maak mijn ei, paddestoelen en tomaten ontbijt. Rick heeft koffie gezet en dankzij hem heb ik er een lekkere kop Douwe Egberts bij. 

Op weg naar Starbucks zendt Sharon me een sms dat ze opeens een opening heeft om kwart over tien. Die neem ik dankbaar aan, want gisteren kon ik door de dokter geen personal training doen. Voor die tijd doe ik mijn stappen en heb er 8500 bijeen tegen de tijd dat ik me klaar moet maken om naar Sharon te gaan.

Het is koud in Sharons garage, want de persoon voor mij wilde de garage deur open hebben. Ik zou dat ook wel willen, maar liever niet met 2 graden. De gewichten zijn hierdoor ijskoud en Sharon heeft wanten aan, want zij heeft net als ik Raynaud's syndroom. 

Het halve uur gaat zoals altijd snel voorbij en op weg naar huis kan ik het niet laten even langs het Grinch huis te rijden. Zij waren vorige week op het nieuws en het zou me niets verbazen als ze de competitie van beste verlichting in Vienna gaan winnen. Ik heb althans op ze gestemd. 

Gisteren heeft het Electoraal College hun stemmen uitgebracht voor Joe Biden. De leider van de Senaat, Mitch McConnell (die ik de schuld geef van veel van de problemen in dit land), zag zich zelfs genoodzaakt Biden eindelijk te feliciteren. 

Ook Poetin feliciteerde Biden. Er zijn nog wat Trump vriendjes in het Huis van Afgevaardigden, die 6 januari misschien vervelend gaan doen, maar het is compleet over voor Trump. Ik haal anderhalve maand na de verkiezingen ons Biden Harris bord maar eens uit de tuin. Ik houd het wel als herinnering. 
Intussen is de verwarmingsmonteur er. Die zou eigenlijk tussen 12 en 2 komen, maar kwam twee uur vroeger! Gelukkig was Rick thuis om hem binnen te laten. Orion is in zijn bench en dus komt Flapjack te voorschijn. Saskia heeft haar katten hier gelaten, omdat ze eind deze week alweer terugkomt. 
Na mijn salade van Subway opgehaald te hebben, ga ik beneden aan de bar zitten. Hier komt de monteur niet en kan ik dus zonder mondkapje eten en met Judith kletsen. Zoveel gaande weer in onze levens! Voor we het weten is het half twee en moet Judith aan het werk en ik ga verder aan de laatste wijnbedelbestellingen. 

Rond half drie heb ik alles klaar en ingepakt. Vier van mijn persoonlijke vriendinnen, die dus niet in onze buurt wonen, hebben ook bedels besteld. Daar ben ik natuurlijk heel dankbaar voor. Ik ga naar het postkantoor om die wijnbedels te versturen. 

Daar is het parkeerterrein vol en ik parkeer dan maar bij de Dollar Tree. Ook de rij binnen is heel lang, maar ik kan mijn pakjes met behulp van de machine versturen. Er zijn twee mensen voor mij, maar minder dan een kwartier later ben ik aan de beurt. Het gaat vlot en ik doe de pakjes met postzegels in de postbak. 

Volgende stop is de Giant waar ik cadeaubonnen voor Mona en Carmen koop. Mijn kappersafspraak is pas donderdag, maar ik wil er morgen niet uit hoeven. Of het nu sneeuwt of regent, het zal miserabel en koud zijn. 

Op het parkeerterrein aan de overkant staat een bak om kleren in te doen. Ik gooi er een zak met broeken van Saskia en mij in. Ik hoor een enorm lawaai bij het benzinestation ernaast en zie een grote groep kraaien. In het Engels heet dat een murder, altijd een grappig woord. De foto laat ze nog niet eens allemaal zien!

Het is al na vieren als ik thuiskom en mijn energie is op. Ik laat mijn plan om met onze jaarlijkse kerstcadeautjes langs de buren te gaan varen. Er zijn nog tien dagen om dat te doen, tenslotte. 

De zonsondergang is prachtig, helemaal roze. Daar moet ik natuurlijk foto's van maken. Het is zo waterkoud met de storm in aantocht, maar alles voor een mooie foto!


We zijn vergeten de quiches, die we vanavond wilden eten, te ontdooien. Dat wordt dus morgen en in plaats daarvan bestellen we taco's in slabladeren van BarTaco. Het blijft lekker op die manier, beter dan tortilla's wat mij betreft. Mijn favorieten zijn de baja vis en oesters, maar de portabello paddestoel en carnitas met varkensvlees zijn ook heel smakelijk. 

We willen ieder kerstseizoen de film "National Lampoon's Christmas" kijken. De kinderen zijn daar niet zo in geinteresseerd, dus Rick en ik kijken de avonturen van Clark Griswald en familie samen. Het blijft een klassieker, ik kan de film bijna dromen en toch is hij iedere keer weer leuk. 

5 reacties:

Nina zei

Die laatste foto's kunnen ook goed voor het thema "licht"!
Ik heb weer even voor langere tijd bijgelezen dus ook een wat langere reactie...
Fijn dat Sharon toch nog een plekje had om te sporten. Ik vind het leuk om te zien wat je steeds oppakt aan dingen om te doen, nu weer met die wijnbedels! Wat zullen de foodies blij zijn met je, straks.
Verder, mooi jullie kerstkaart! Er spreekt veel liefde uit. En mooi hoe je online die contacten onderhoudt, met oa Judith en Christine. Zelf word ik nu online ingewerkt in een totaal nieuwe baan en hoewel dat gek is, ervaar ik ook online contact wel heel echt. Je leert mensen toch kennen, gelukkig. Jullie hadden toch nog dingen opgestuurd naar Kai, zijn die al gearriveerd? Hebben jullie met hem een vaste afspraak om bij te kletsen, of hebben jullie daar een andere manier voor gevonden die goed werkt? Wat zullen jullie elkaar gemist hebben oa met Thanksgiving...
Verder, fijn dat je de blaadjes laat liggen in de tuin! Een tuinman zou dat toch moeten supporten, vind ik. En ik wilde nog zeggen dat ik VLINDR echt een leuke naam vind.
Wat betreft je medische check-up: fijn dat-ie weer achter de rug is. En geweldig dat het zo goed blijft gaan! (en dan zeg ik gewoon even verder niks over die dame in de wachtkamer...je weet soms ook niet waar anderen mee te dealen hebben, denk ik soms heel mild)
Take care, daar!

Anja L. zei

Wat is Flapjack toch een mooie kat!
Ik heb er zo’n hekel aan als er een monteur moet komen en hij komt dan te vroeg of te laat zonder het even te laten weten. Ik snap best dat klussen sneller of juist langzamer gaan maar bel even!
Ik wist niet dat een groep kraaien een murder heet maar het klinkt wel toepasselijk.
Fijne woensdag!

Petr@ zei

Lekker dat je kon sporten. Hier maar weer een thuis programma in elkaar gedraaid nu de sportschool gesloten is.

Ik ben benieuwd hoe lang de lockdown gaat duren, of alles na 19 januari weer open mag. Al vinden een hoop winkels toch een manier om toch open te blijven, door te stellen dat een deel van hun assortiment uit eerste levensbehoeften bestaat.
Belachelijk dat daarin mee wordt gegaan. Dat gaat heel lastig worden voor het personeel die toch vragen van klanten gaan krijgen of ze toch niet wat anders mee kunnen nemen. Die zijn straks de halve dag politie agent aan het spelen!

BiancaMA zei

Wat een mooie foto's van de zonsondergang, vooral ook met de kerstverlichting erbij.

Petra zei

@Nina - Veel succes in je nieuwe baan! De sokken voor Kai en Raquel en haar ouders zouden vandaag aankomen, maar ik heb niets gehoord. Kai en ik whatsappen vooral, is goed voor zijn Nederlands. We video bellen als we daar zin in hebben, niet op schema.

@Anja - Soms is Engels echt grappig.

@Petra - Wel streng, die lockdown bij jullie, mijn nichtje in NL is nu ook positief maar zonder symptomen tot nu toe.

@Bianca - Ja, voordeel van geen bladeren aan de bomen.