Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 27, 2020

Over een onverwacht langer bezoek van Katja en Kevin

Zaterdag

Rick en ik staan wat later dan gewoonlijk op, maar tegen negenen zijn we op weg naar Vienna. We hebben de bestellingen van de kinderen mee. De Starbucks drive thru is weer open en Nick overhandigt onze koffies. Hij antwoordt wat ontwijkend op Ricks vraag of iedereen gezond is. 

Katja opperde gisteren om crepes te eten als ontbijt. Die bestellen we bij Crepe Amour. Ik kies de margherita voor de eerste keer, met mozzarella, tomaat, rucola en pizza saus. Katja is de enige met een zoete crepe met verschillende vruchten. De mannen kiezen een crepe met kip. 

Op de terugweg halen we een acai bowl voor Saskia. Intussen is iedereen wakker en beneden, dus we eten gezellig met zijn allen. Ik warm mijn crepe even op in de magnetron, zodat de kaas weer smelt en dan is hij werkelijk verrukkelijk!

Na het eten ga ik aan mijn stappen. De kinderen en Rick doen hun eigen ding. Katja en Kevin planden om vanmiddag terug te gaan, zodat ze morgen met Kevins ouders Kerst zouden kunnen vieren. Kevins moeder belt Katja echter om te vermelden dat de halve familie buikgriep heeft. 

Kevins zus en haar gezin wonen bij zijn ouders in en zijn nichtjes gaan naar een dagverblijf. Daar hebben ze waarschijnlijk wat opgelopen. Katja en Kevin kunnen, als ze al zouden willen, er niet heen tot iedereen helemaal beter is. 

Buikgriepklachten kunnen ook een symptoom van coronavirus zijn en als Katja of Kevin daarmee in aanraking zou komen, zouden ze beiden 14 dagen in quarantaine moeten en geen salaris ontvangen. Wij hebben dus mazzel, want nu blijven ze nog een nachtje hier. Ik stel voor dat ze Kevins moeder bloemen sturen, want dit is voor haar natuurlijk nu wel een heel saaie Kerst. 

Als ik klaar ben met mijn stappen speel ik weer wat met de glazen bollen, die ik gisteren kreeg. De bovenste foto spreekt voor zich. Op de onderste foto heb ik de bol op een cd gelegd waardoor de prisma's ontstaan. 

Zo is het voor we het weten ruim tijd voor de lunch. Saskia gaat een vriendin ontmoeten bij het Caboose Cafe en Brouwerij. Daar hebben ze veel plaats om ver van elkaar buiten te zitten. Ze kleedt zich heel dik aan, want het is maar net boven het vriespunt. 

Wij halen lunch van Panera. De mannen kiezen chili, Katja soep en een sandwich en ik stel een salade samen. Gewoonlijk zouden Katja en Kevin na het eten zijn vertrokken, maar nu heeft Kevin de kans om met Ricks expertise de drone, die hij voor Kerst van Katja kreeg, uit te proberen. 

We rijden daarvoor naar een park met speelvelden in Reston, want Vienna ligt in de "no-fly" zone van Washington DC. Zo jammer, want het zou zo'n leuk stadje zijn om drone foto's te nemen. Reston is wel ver genoeg weg en Rick weet daar een park met speelvelden.

Die zijn nu met COVID sowieso niet in gebruik, dus er is helemaal niemand. Ik ga dit in gedachte houden voor een wandelplek met Orion. Django is dit keer mee en geniet van de wijdsheid om lekker te dollen. Het enige volk dat er is zijn de mensen, die hun glas in de glasbak komen gooien. 


Intussen ga ik experimenteren met het fotograferen van de drie glasbollen. Ik probeer iedere maat uit en alle drie samen. Ik heb geluk dat er een bevroren plas is, die een perfecte onder- en achtergrond is. Ik heb me voorgenomen in het nieuwe jaar iedere dag creatief bezig te zijn en dit is een goed begin. 

Het is wel ijzig koud, dus zodra ik de foto's heb genomen ga ik terug in de auto. De anderen maken het ook niet lang. We zijn allemaal verkleumd, net boven het vriespunt en een harde wind zorgen daar al gauw voor. 






Terug in Vienna willen we een warm (voor de mannen) of koud (voor de vrouwen) drankje halen bij de Starbucks drive thru. Dat gaat niet door, want die is veel vroeger dan gewoonlijk gesloten. Dan maar naar mijn favoriete theeplaats, Cafe Amouri. 

Via hun app bestel ik een pumpkin pie latte voor Rick, Belgische pure chocolademelk voor Kevin en kersenbloesem witte ijsthee voor Katja en mij. Het duurt nogal lang voor het allemaal klaar is, maar dat betekent dat veel mensen dit cafe steunen zullen we maar denken. 
Als we ons plein binnenrijden zien we een schitterende zonsondergang. Ook nu maak ik weer wat foto's met een van de bollen. Ik ben er zelf zeer tevreden over. Vooral degene met de huizen aan ons plein erop is goed gelukt en een paar buurvrouwen, wiens huizen er opstaan, willen er een copie van. 




Natuurlijk mogen de gasten kiezen waar we avondeten van gaan bestellen. De keuze valt unoniem op Thais. We laten het bezorgen van Tom Yum Thai. Ik heb een soep, die je volgens hun menu geprobeerd moet hebben. Er staan geen pittig tekentjes bij dus ik ga hem proberen. Nou, hij smaakt heerlijk, maar veel te pittig voor mij! Helaas kan ik daar niet meer tegen. 

Mijn hoofdgerecht, biefstuk met gepekelde groentes is super lekker en de biefstuk mals. De anderen zijn ook zeer tevreden met hun keuzes. Het is zo gezellig om met zijn vijven aan tafel te kletsen! Ik ben heel blij dat Katja en Kevin nog een nachtje blijven. 

Na het eten gaan we de basement in om Jackbox.tv te spelen. Dat zijn zulke hilarische spellen. We hebben enorme lol en de tijd vliegt. Het is al na middernacht als we onze bedden opzoeken. 

Ricks nieuwe camera registreerde dat we vannacht een bezoeker hadden

Zondag

Ietwat melancholiek word ik wakker. De tranen zitten me hoog en ik zie zo tegen het afscheid van de kinderen op! Het liefst zou ik ze inclusief Kai allemaal onder ons dak hebben. En met de pandemie is het niet zo makkelijk om af en toe een weekend naar New Jersey te gaan, hoewel we dat zeker gaan proberen. 

Andere jaren had ik dan tenminste nog het samenzijn met vrienden met Oud en Nieuw in het vooruitzicht, maar dat gaat natuurlijk niet door. Ik weet het, ik moet me gelukkig prijzen dat Rick en ik het samen in goede gezondheid gaan vieren, maar ik vind het even slikken. 

Verder besluit ik zoveel mogelijk te gaan genieten van de uren dat de kinderen hier nog zijn. Vanochtend wordt het Anita's waar iedereen ontbijt van bestelt. Alleen Saskia wil een smoothie van South Block. 

Als we met het eten terugkomen is Saskia al ingepakt en neemt afscheid. Zij gaat naar een van haar vriendinnen in Baltimore tot Nieuwjaarsdag. Wij vinden het fijn dat ze met leeftijdgenotes is, want ze mist Justin of althans hun relatie wel tijdens deze dagen. 
Na het ontbijt doe ik mijn cardio tot ik 5000 stappen bijeen heb. Terwijl Katja en Kevin hun douches nemen en inpakken gaan Rick en ik even naar de Mosaic markt. Daar haal ik mijn groentesappen van Greenheart en neem ook een fles voor Katja mee. Bij King Mushrooms liggen mijn paddestoelen voor de komende week klaar. 
Mosaic heeft veel leuke muurschilderingen, dit is een van de nieuwere




Thuis halen we de puzzel tevoorschijn en Katja en ik gaan eraan verder. Rick gaat lunch halen bij Sheesh Grill, zalm kabobs voor Katja en mij. Wij zijn zo fanatiek bezig dat we eten, terwijl we puzzelen. 

Het liefst was Katja gebleven tot de puzzel af is, maar ze willen vanavond nog hun Kerst met elkaar vieren. Om half drie moet Katja zich dus wegrukken van de puzzel en nemen we afscheid. Tot mijn verwondering is dat huilgevoel van eerder vandaag gelukkig weg. Waar een wil is, is een weg heb ik me voorgenomen. 

Rick en ik zijn nu vastbesloten de puzzel af te maken. Dat lukt een uurtje later. Het was een erg leuke. Met Kerst heb ik drie puzzels gekregen, allemaal duizend stukjes, dus daar beginnen we een van de komende dagen aan. 
Het late naar bed gaan van gisteren begint me parten te spelen en we gaan in onze luie stoelen computeren. Ik zoek op VRBO een huisje of appartement aan het strand van de Golfkust van Florida. Ik vind een heel leuke de eerste week van februari en die boeken we meteen. Dit keer zal Orion niet meegaan, Patricia en Lorraine hebben al aangeboden voor hem te zorgen. 

Het is weer zo stil nu iedereen vertrokken is. Het is werkelijk als een storm die opeens weer weg is. Rick en ik kunnen het gelukkig super goed met elkaar vinden en de komende dagen leuke dingen gaan doen. 

Om te beginnen bestellen we onze favorieten van Zenola. Ik probeer Rick nog zo ver te krijgen om bij hen buiten te gaan eten, maar daar is het hem te koud voor. Mij eigenlijk ook, het is maar net boven het vriespunt. Thuis smaakt het ook prima.

De rest van de avond bankhangen we wat. Ik struin Pinterest af naar ideeen en Rick heeft altijd ik weet niet hoeveel series om te volgen.  We hebben genoten van de bijna vier feestdagen met Saskia, Katja en Kevin. Iedereen was dolblij met hun cadeautjes en gelukkig paste alles in de auto van Katja. Al met al ondanks de pandemie en het gemis van Kai een super Kerst om op terug te kijken. 






 

8 reacties:

Patrick zei

Wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad het weekend. 2021 wordt een goed jaar nieuwe president waarschijnlijk een oplossing voor covid19, en ik hoop voor jullie dat jullie Kai weer in je armen mag sluiten

Ik wens jullie een mooi 2021 en zodra het weer kan hoop ik op een rondleiding door Washington

Sonja zei

Wat een gezellige dagen met elkaar en een mooie bonus dat Katja en Kevin een extra dagje konden blijven. Lief om zijn moeder bloemen te sturen.


Anja L. zei

Dat klinkt inderdaad als een gezellige kerst. Wat een pech voor Kevin z´n moeder, ze moest zich al aanpassen en nu ging kerst helemaal niet door.
Je foto´s met je glazen bollen zijn zo mooi, mijn bol is gisteren op de grond gevallen toen ik hem even had weggelegd. Het waaide zo hard, ik ga nog kijken of je het ziet op foto´s en anders koop ik een nieuwe, misschien wel een kleinere. En dan meteen ook een steun om het op te kunnen zetten.
Ik vond de kerstdagen vreemd, het was niet ongezellig maar gewoon raar.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat sneu dat Kevins familie ziek was, maar stiekem wel fijn voor jullie omdat ze nu wat langer bleven. En jullie hebben erg leuke dingen gedaan samen.

Lekker vooruitzicht, in februari naar Florida. Ik zou ook zo graag even weg willen...maar helaas. Hopelijk later in het jaar.

Anoniem zei

Een geluk bij een ongeluk noemen we dat, Kevin zijn familie buikgriep, jullie een dagje langer de kids bij jullie.
Hele leuke foto's met je nieuwe gadgets.
En wat een heerlijk vooruitzicht, een weekje Florida.
Het is voor ons helaas al meer dan 1 jaar geleden dat we daar waren.
Maar wie weet eind van dit jaar weer als iedereen ingeent is.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Gezellig dat Katja en Kevin iets langer konden blijven.Pech voor Kevin's ouders nu daar de buikgriep heerst.
En wat een geweldige foto's maak je met die glazen bollen. Voor mij waren het gezellige dagen met 2 van de kinderen en mijn kleindochters.En wat ik zo heerlijk vind ; niet hoeven te koken. Mariska had sushi besteld en Mike staat zijn mannetje in de keuken hoor.
Het gesprek komt natuurlijk op Cathy en Mike vindt het heel logisch als ik volgend jaar de feestdagen weer in Las Vegas door zal brengen.Zolang het nog kan ( met mijn leeftijd van bijna 82 ) wil ik dit toch wel vol zien te houden. Voor je het weet lukt dat niet meer.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat een geluk dat Katja en Kevin nog een dag langer konden blijven ! En wat hebben jullie, ondanks de beperkingen door de pandemie, veel leuke dingen gedaan. Jullie kunnen terugkijken op een heerlijke Kerst.

Wat fijn om in februari lekker naar Florida te gaan. Iets om naar uit te kijken en het is al best snel.

Petra zei

@Patrick - Dank je wel! Hetzelfde voor jou en ik hoop dat 2021 inderdaad een veel beter jaar wordt!

@Sonja - Inderdaad en ze zullen een tijd daar niet heen gaan, want nu heeft Kevins zus ook COVID

@Anja - Ik denk dat ik dat van Oud en Nieuw ga vinden. Ik heb dat nog nooit met minder dan drie mensen gevierd. Balen dat je bol gevallen is! Ik heb nu 50, 80 en 100mm en ik vind de 80 het fijnst.

@Petra - Ik vind het heel fijn dat we even naar het zuiden kunnen, ik heb dat elke winter hard nodig om er weer even tegenaan te kunnen.

@Bea - Hopelijk gaat het vliegen en alles volgend jaar weer.

@Wil - Heel fijn dat je met je twee andere kinderen hebt kunnen vieren. We gaan duimen dat je volgend jaar weer naar Cathy kunt.

@Marion - Inderdaad, ik had dat even nodig nadat de kinderen vertrokken. We gaan voorzichtig doen, maar moet net als de Outerbanks en Snowshoe kunnen.

@