Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 06, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Rick staat om kwart voor zeven al op! Ik vraag hem verbaasd waarom hij op zaterdag zo vroeg opstaat. Zijn antwoord is dat hij uitgeslapen is. Nou, ik niet en ik blijf nog even doezelen. 

Om zeven uur trilt mijn telefoon. Mijn broer in Nederland belt ons drieen hier in Noord Amerika via WhatsApp. Ik denk met mijn slaperige hoofd nog dat hij zich in het tijdverschil heeft vergist, maar had beter moeten weten.

Tegen achten sta ik op en alweer gaat mijn telefoon, dit keer is het mijn zus. Zij had online gezien dat ik wakker ben. Er is slechts nieuws over mijn moeder. Zij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en blijkt longontsteking te hebben. 

Men vermoedt COVID en mijn moeder ligt op die afdeling. Nu is natuurlijk de vrees dat mijn vader ook ziek gaat worden. Ze zijn beiden flink op leeftijd en hebben nogal wat gezondheidsproblemen. Morgen horen we meer. 

Intussen loopt het al tegen negenen en al die tijd heeft Rick nog niet gegeten. Gauw vertrekken we om ontbijt te halen. Rick heeft kortingsbonnen van McDonald's en haalt daar twee broodjes. Ik houd het bij de egg bites van Starbucks samen met de gewoonlijke nitro brew. 

Dan rijden we naar de Trader Joe's om te zien wat ze daar hebben. Nou, in ieder geval het leuke "Delfts blauwe" doosje met stroopwafels. Ik neem er twee mee om aan Mona en Carmen te geven de volgende keer dat ze mijn haar doen. Ook neem ik "everything bagel" kruiden mee, daar zit van alles in en lijkt me lekker op veel dingen. 

Bij de Total Wine halen we een bestelling af. Dit keer heb ik ook een aantal merken alcoholvrije wijn gekocht. Ik wil weleens zien of die lekker zijn. Ze krijgen goede recensies in ieder geval. Ik vind alcoholvrij bier lekker en toen ik zwanger was dronk ik alcoholvrije wijn. Dat is echter eeuwen geleden en de industrie is sindsdien enorm gegroeid. 

Terug in Vienna rijden we even langs het huis met de candy canes dat ieder jaar een van onze favorieten is. Ook dit jaar ziet het er weer schitterend uit. Iemand vertelde dat ze met Halloween ook heel goed versierd zijn, dus dat moeten we volgend jaar maar een gaan bekijken. 


Thuis ga ik aan mijn stappen en Rick aan zijn fysiotherapie oefeningen. Ook haalt hij onze skikleding van zolder. Ik heb al jaren niet meer geskied (en weet ook niet of ik het de komende week ga doen), maar heb alles nog, behalve een skibroek. Het zal flink koud zijn in Snowshoe, dus die wil ik wel graag.

Bij Alpine Ski probeer ik er een heel aantal aan. Eigenlijk wil ik een zwarte, maar geen enkele daarvan zit goed. Een grijze past daarentegen als gegoten. Die kleurt ook wel bij mijn rood met zwarte skijas en dat wordt hem dus. We kopen verder nog wat handverwarmers, want als ik ergens een hekel aan heb is het koude handen.  
Onze magen rommelen en we gaan lunch halen. Voor mij wordt het een bloemkoolrijst bowl met zalm van Zoe's Kitchen. Rick haalt zijn gewoonlijke salade van Cava. We laten het ons thuis goed smaken. 

Rick vertrekt naar de basement, waar hij de American football wedstrijd tussen Michigan State (zijn school) en Ohio State kijkt. Michigan State verliest hoor ik aan zijn reacties. Ik was ooit een echte football fan, maar de afgelopen jaren is dat steeds minder. 

Als Rick weer boven water komt, buigen we ons gezamenlijk over de puzzel. Die willen we vandaag echt afkrijgen en dat valt allerminst mee. Als we alles eindelijk op zijn plek hebben, blijken er twee stukjes te missen. We zoeken overal, maar vinden niets. Vind ik wel slecht van een puzzel, die niet erg goedkoop was. 
Het is guur weer buiten en zou perfect voor een Sinterklaasavond zijn, ware het niet dat we dat al een aantal jaren niet meer vieren. We hebben de kinderen een chocoladeletter gegeven en daar blijft het bij. Rick en ik missen het wel, maar het is gewoon niet hetzelfde met iedereen ver weg. 

In plaats daarvan gaan we een film kijken in ons bioscoopje. We willen iets lichts en Disney Plus heeft een nieuwe film, Godmothered. Helemaal perfect! Alleen beginnen we te laat en ongeveer halverwege hebben we teveel trek om verder te kijken. Morgen kijken we hem af, want het is een superleuke, echt Disney, film.  

Al een tijdje wil ik Shabu Shabu eens thuis proberen. Het restaurant is wel open om binnen te eten, maar dat vinden Rick en ik te riskant. Ik bestel het dus om mee te nemen. Als ik het eten ophaal, verbaas ik me erover hoe druk het is. Iedereen zit weliswaar van elkaar af en met plexiglas ertussen, maar toch. 

Rick haalt intussen zijn eten van het nabijgelegen Glory Days restaurant. Tegelijkertijd lopen we terug naar de auto. Het waait idioot hard dus lang buiten zijn is geen pretje. 

Thuis breng ik een pan met water aan de kook en giet daar de tomaat-tonkatsu bouillon van het restaurant in. Dan gooi ik de groentes, die langer moeten koken, erin. Zoals in het restaurant kook ik daarna de zalm en biefstuk een voor een. 

De gewoonlijke sausjes zitten er ook bij en het smaakt allemaal net als in het restaurant, maar is niet dezelfde ervaring. Ik moet de hele tijd van het fornuis naar het eiland lopen en zit eigenlijk nauwelijks stil. Rick merkt terecht dat dit geen ontspannen maaltijd is. 

De smaken zijn er allemaal wel, maar het is veel gedoe en duurt te lang zo thuis. De volgende keer ga ik het met een fondue set proberen, volgens mij gaat dat beter lukken.  
Het is al na achten als we klaar zijn en tijd om in onze luie stoelen te gaan zitten. De wind huilt om het huis en in mijn hoofd zing ik "Makker staakt uw wild geraas". Ik hoop dat iedereen, die Sinterklaas gevierd heeft, een leuke avond had. 

Zondag 

Als ik wakker word is er een berichtje van mijn broer in Nederland. Mijn moeder testte negatief voor het coronavirus en de behandeling voor de longontsteking lijkt aan te slaan. Goed nieuws, dus.

Rick is alweer een tijdje beneden en we vertrekken meteen om koffies en ontbijt te halen. Bij Starbucks halen we koffies en delen dan een Spaanse scramble met spinazie en champignons van Anita's. Dat is een goed begin van deze koude dag. 




De bloemist in Vienna heeft heel mooie versieringen en de etalages ook. Alleen is in die laatste de weerspiegeling zo erg dat je alleen die ziet op de foto's. Onderstaande enorme kerstballen hebbben verschillend gekleurde lichtjes. 

Bij de Giant haalt Rick nog een aantal benodigdheden voor ons reis morgen en dan gaan we naar de markt in het Mosaic District. Dit keer heb ik geen paddestoelen besteld, want ik zien ons in Snowshoe geen ontbijt koken. Het groentesap van Greenheart gaat wel mee, die is veel te lekker met een beetje bloody Mary mix iedere avond.




Op weg naar huis rijden we even langs het "Grinch" huis een paar straten verderop. Ik vind de versieringen ieder jaar super, maar dit jaar zijn ze ook nog eens actueel. Zo ontzettend leuk, ik word er vrolijk van. 





Thuis gaan Rick en ik weer tegelijk aan onze oefeningen. Hij doet zijn fysiotherapie en ik mijn stappen. Tegen twaalven zijn we klaar. Na onze douches en alvast de koffers van zolder gehaald te hebben, rijden we naar The Boro.

Daar heb ik een poke bowl van Poki DC besteld. Rick probeert een baguette met ham en kaas van Paris Baguette. Het is dat ik me niet goed voel nadat ik brood heb gegeten, anders zou ik er ook een proberen. Het ziet er zo lekker en authentiek uit. De poke bowl is zoals altijd een gezonde traktatie. 

Thuis gaan we aan het inpakken, zowel van de koffers als van de cadeautjes. Daarna kijken we de rest van Godmothered. Nogmaals, het is een grote aanrader, echt een feel good Disney film met een toch wat verrassend einde. 

Voor het eerst dit seizoen zet ik het Hallmark Channel aan. Het blijven zoetsappige, maar leuke kerstfilms daar. Het past perfect bij de kerstsfeer met de boom en de sokken als voorgrond. 

Na alweer een artikel gelezen te hebben over hoe slecht het er met de restaurant industrie in dit land voorstaat, besluit ik Yama weer eens wat klandizie te geven. Het is onmogelijk alle restaurants hier te steunen, dus we concentreren ons zoveel mogelijk op degenen, waar we graag eten. 

Rick haalt daarom kabobs van zijn favoriete kabob restaurant. Mijn sashimi en Ricks kabobs zijn een heerlijke afsluiting van het weekend. 

En nu gaan we een nieuwe Hallmark film kijken. Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Sonja zei

Goede reis en veel plezier!

Anja L. zei

Ook al heb je geen goede relatie met je ouders, het is toch een rot bericht om te krijgen. Gelukkig is het geen COVID.
Helaas zijn de restaurant hier dicht en wonen wij net buiten de stad dus kook ik meestal zelf. Ik vind het jammer om eten te bestellen en als je dan begint te eten merkt dat het niet helemaal meer goed warm is. Dat vind ik zonde van het geld. Ik bestel alleen maar bij een restaurant als ik het thuis moet afmaken, ik vind het wel leuk om te doen. We maken er een hele avond van. Kaarsjes aan, lekkere muziek, de tafel dekken.
Wij gaan a.s. donderdag één dag naar een hotel, we kwamen er achter dat dit de eerste keer was sinds december vorig jaar!
Ik wens jullie een goede reis en veel plezier.

Sally zei

Fijn dat je moeder geen Covid heeft. Hopelijk knapt ze snel op van de longontsteking. Idd hele vrolijke en leuke versierde tuinen allemaal. Beetje vrolijkheid in deze rare periode is dan extra welkom. Super toch die eigen movie(theater)room in jullie huis. Dat, samen met jullie jacuzzi, vind ik altijd zo'n luxe ;-)

Petr@ zei

Fijn dat je moeder geen Covid heeft en dat de behandeling voor de longontsteking aanslaat. Hopelijk kan ze snel weer naar huis.

Ik moest gelijk aan een fondue stel denken voor je eten van Shabu Shabu, maar dat had je zelf ook al bedacht. Heen en weer lopen voor je eten is inderdaad niet ontspannen eten.

Geweldig, de tuin met al die Grinch versieringen!

Geniet van je weekje in de sneeuw.

Anoniem zei

Bizar, ik heb net mijn Ravensburger kerstpuzzel afgemaakt en er ontbreken ook twee stukjes! Heb contact opgenomen met de firma en ze zoeken een oplossing. Vervelend en inderdaad niet goedkoop die puzzels!

Groetjes,

Brin

Petra zei

@Sonja - Dank je!

@Anja - Een hotel hebben we nog niet geprobeerd, in dit huisje zitten we weer ver van anderen.

@Sally - De nieuwe jacuzzi is er bijna, kan niet wachten!

@Petra - Een fondue stel zal inderdaad veel handiger zijn.

@Brin - Ik hoop dat ze je helpen. Mijn puzzel was van Amazon en ach we hebben hem nu toch gemaakt, ik wil het niet nog een keer doen.