Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 02, 2020

Over woensdag

Geen rare dromen vannacht voor de verandering en ik word uitgeslapen wakker. Volgens Fitbit heb ik inderdaad heel goed geslapen. Ik heb voor Kerst de nieuwste versie gevraagd, die naar verluid een betere hartslagmeter heeft en GPS ingebouwd, heel belangrijk.

Rick heeft mijn koffie klaar staan en is net als gisteren aan de vroege kant. Terwijl ik mijn ontbijt maak en eet, laat hij Orion uit en gaat naar boven om te douchen. Daardoor gaan we direct na mijn eten naar Starbucks.

Met de nitro brew erbij begin ik aan mijn stappen. Intussen kijk ik naar Sugar Rush en zo gaat de tijd snel. Om kwart voor elf heb ik na een uur en een kwartier mijn 10000 stappen bijeen. Ik speel nog even mijn dagelijkse rondje breinspelletjes op mijn telefoon en ga me dan opfrissen. 


We willen de kerstsokken zo snel mogelijk naar Frankrijk sturen en ik ga bij de Giant in Oakton wat snoepgoed kopen. De bedoeling is natuurlijk Amerikaanse zoetigheden. Ik vind Hershey chocola niet zo lekker, maar hun Hugs wel. Verder kies ik fudge brownie M&M's, Reese's pindakaas cup en twee smaken Ghirardelli. Volgens mij is witte chocolade met rood witte pepermunt ook heel Amerikaans.
In datzelfde winkelcentrum ligt een van de weinige Hallmark winkels in de omgeving. Daar zoek ik kerstversieringen voor Raquel en haar ouders. Voor Kai vonden we er gisteren al een. Ik slaag goed, een ervan is met een cardinaaltje, een met Rudolph en een met een antieke Amerikaanse auto. 

Op de terugweg haal ik een garnalensalade slawrap van de Italian Gourmet. Orion heeft duidelijk ook wel zin in de garnalen, maar die kan hij op zijn buik schrijven. Hij mag een slablaadje proberen, maar daar vindt meneer niets aan. 
Na het eten rijd ik Vienna in. Het wordt steeds gezelliger met allerlei kerstversieringen en geschilderde ramen. Die laatste doen me aan Parijs denken. Daar gingen we vroeger met Kerst heen en dan hadden veel restaurants ook kerstschilderingen op hun ramen. 

Bij Just $1 koop ik zoals ieder jaar een heel stel kersttassen en -dozen. Ieder $1, dat heb ik ervoor over, want ik heb een hekel aan inpakken. Op deze manier help ik ook het heel lieve Vietnamese paar van wie deze winkel is. 

Mijn paddestoelen zijn op en ik ga kijken wat Whole Foods vandaag heeft. Kennelijk ben ik niet de enige wilde paddestoelen liefhebber, want ik kan nog net het laatste bakje beukenzwammen meenemen. Een mevrouw achter mij baalt daarvan, maar ze is blij als ik haar het mengsel van verschillende paddestoelen aanwijs. 

Vanmiddag heb ik uitgevonden dat ik de Nederlandse namen kan vinden,\ als ik de officiele naam van de soort invoer. De paddestoelen, die ik van de markt had, waren de doodstrompetpaddestoel en de goudvliesbundelzwam. Weer wat geleerd, ik merk dat ik door mijn broer een interesse in wilde paddestoelen en zwammen heb ontwikkeld. 

Het fotografiethema voor december is "Licht". Terwijl ik door een straat rijd, treft me de gouden kleur, die het licht van de late middag zon aan onderstaande bladeren geeft. Er zijn hier en daar nog steeds mooie herfstkleuren te zien. 
Als ik thuiskom voel ik me opeens als een leeggelopen ballon. Alle energie is weg. Ik heb zelfs geen puf om te puzzelen. Ik plof in mijn luie stoel, schrijf alvast een deel van dit blog en kijk intussen met een half oog wat tv. 

Zodra Rick klaar is met zijn werk en zijn fysiotherapie oefeningen beginnen we aan het avondeten. Het wordt vanavond baramundi, bloemkool tots en erwtjes. Simpel, maar lekker, precies goed voor vanavond, want we zijn beiden moe. 

Straks wordt de Rockefeller Center kerstboom aangestoken, zonder publiek natuurlijk. Facebook liet mij zien dat ik op deze dag vorig jaar in New York rondliep na Kai naar het vliegveld te hebben gebracht. Het is nu dus officieel een jaar geleden dat we hem voor het laatst zagen. 

Ook de Capitol kerstboom is vanavond aangestoken door Nancy Pelosi, de spreker van het Huis van Afgevaardigden. Wij waren daar een paar keer bij, maar ook dit ging zonder aanwezigen. Het is een ander kerstseizoen dan gewoonlijk, maar wij gaan er het beste van maken. 

4 reacties:

Petr@ zei

Wat een leuke en lekkere dingen heb je gekocht om naar Frankrijk te sturen. Ik heb deze week de pindakaas cups van Reese's gekocht, daar kan ik af en toe heel erg van genieten. Chocolade met pepermunt zie je hier volgens mij inderdaad (bijna) niet.

Een jaar geleden alweer dat je Kai voor het laatst hebt gezien! Wat moeilijk moet dan zijn, ondanks dat je hem online wel kunt zien. Hopelijk gaat het volgend jaar wel lukken!

Marion2 zei

Ja, leuk die Amerikaanse snoepsoorten. Dat wordt vast wel gewaardeerd. Sowieso een heel erg leuke verrassing en ik vind dat je de namen er professioneel op hebt geschreven.

Wat een bijzondere paddenstoelen eet je. Ik had er nog nooit van gehoord.

Wat gezellig die winkelruiten met kersttekeningen. Van mij mogen ze dat hier ook doen :).

Petra zei

@Petra - Ja, we hopen heel erg dat Kai in ieder geval volgend jaar hier kan komen.

@Marion - Het is inderdaad heel gezellig in ons stadje op het moment. Ik moet weer eens meer foto's gaan nemen.

BiancaMA zei

Lekker al dat Amerikaans snoepgoed. Oh die van Reese zijn heel lekker!
Hier in NL heb je After Eight (pure chocola met fijne pepermunt smaak), die kan ik ook waarderen. Niet teveel achter elkaar ;-))

De Lidl had vorige week gedroogde paddestoelen en eekhoornbrood, maar dat was niet veel.
Ik kan het ook zeker waarderen en heb zitten smullenvan de gedroogde paddestoelen. (voor bereiding wel even in warm water weken en daarna kan je ze bereiden). Gewone champigons en kastanje champignons kan je wel altijd en overal verkrijgen.
Sommige supermarkten (bijv. de Deka) hebben wel iets meer, maar niet altijd.

Ik ben ook altijd jaloers op de markt waar jullie heen gaan met zijn mooi gekleurde groenten.