Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 16, 2020

Over de eerste sneeuwval van het seizoen

Rick staat vroeg op voor zijn laatste werkdag van dit jaar. Ik kom zoals meestal net voor achten naar beneden. Ik maak mijn gewoonlijke ontbijt en geniet daar met een kop koffie van. Het vriest, dus zo'n warm ontbijt is extra lekker. 

Als we naar Starbucks rijden zien we de eerste sneeuwvlokjes vallen. Dat geeft helemaal een kerstgevoel. Tijdens mijn stappen zie ik het buiten steeds witter worden. 


Als ik klaar ben met mijn cardio gaan Orion en ik naar buiten. Orion is dol op de sneeuw en likt de sneeuwvlokken op. Het lukt me precies op tijd een foto daarvan te maken. 

Deze sneeuw gaat niet duren dus het is zaak nu foto's te gaan nemen. Met de kerstversieringen erbij is het extra speciaal. Het is me wel te koud om lang buiten te blijven. Ik ben blij dat ik vandaag niets gepland heb. 






Aan het einde van de ochtend begint het heel hard te sneeuwen en opeens ligt er vijf centimeter. De buurtkinderen hebben hun sleeen te voorschijn gehaald en glijden van de heuvels in hun tuin. Ook wordt er een poging gedaan een sneeuwpop te maken, maar die is bij dit schrijven nog niet klaar. 


Rick heeft zijn lunch hier thuis, maar ik heb enorme zin in pho met dit weer. Het wordt bezorgd van Roll Play en ik laat me de hete soep goed smaken. Intussen eten de vogels hun lunch ook, vooral het mooie downy spechtje. Die is totaal niet bang van mij. 




Na het eten is het tijd om orde in de chaos van alle aangekomen dozen en zakken te scheppen. Kai's kamer is volgens mij nog nooit zo'n rotzooi geweest! Een paar uur later kan ik echter zeggen dat ik op een cadeautje na klaar ben met inpakken! Volgens mij het vroegst ooit. Nu moet ik wel toegeven dat Rick het gros van de pakjes voor de kinderen gaat inpakken. 
Intussen is de sneeuw overgegaan in een ijsregen en ijzel. Rick heeft zin in een warme koffie en ik in mintthee. Bij de dichtstbijzijnde Starbucks halen we de drankjes. Overal rijden sneeuwschuivers rond en als we terugkomen is onze cul de sac ook schoon geveegd. Maar goed ook, want het gaat vannacht weer vriezen en zo wordt het hopelijk niet spekglad. 
Zo gezellig!!

Rick en ik smullen van een paar crackertjes met zalm en dan doen we de gisteren vergeten, maar intussen ontdooide, korstloze quiches in de oven. Ik maak er mijn komkommersalade bij. Het is het perfecte wintermaal. 

We zitten naar een kerstfilm te kijken als er opeens allerlei lawaai boven is. Het blijkt dat er op de een of andere manier een Carolinawinterkoninkje ons huis binnen is gevlogen. De katten en Orion gaan er achteraan, maar het beestje vindt veiligheid in ons kantoor.

Na wat proberen lukt het Rick het vogeltje in zijn handen te vangen. We doen de voordeur open en het vliegt meteen naar de dichtstbijzijnde boom om bij te komen van zijn avontuur. Hoe hij binnen is gekomen is een raadsel, want we hebben nauwelijks de deur open gehad. Het moet toen ik met Orion de achtertuin inging naar binnen gevlogen zijn. Maar all is well that ends well, gelukkig. 

Rick heeft dus van nu tot en met 5 januari vakantie. Heerlijk! En ik denk dat het een stuk ontspannender gaat zijn dan gewoonlijk zonder onze grote Oud en Nieuw viering. Eerlijk gezegd vind ik dat voor een jaar best prima. 

PS: Lydia, de administratrice van de Foodies, schreef onderstaande net over mijn wijnbedels. Dank aan mijn bloglezeressen, die ook een aantal bestelden!
"Wow, wow, wow! 😍🤩
Petra Engle, one of my OG Vienna Foodies, one of the FIRST to join the group & one of my most active Foodies---who always comments happy, sweet, encouraging posts came up with a brilliant idea!
She started making WINE CHARMS---and she pledged that all proceeds would go to Vienna Foodies! 🍷🍷🍷
She raised $450 [!!!]
wow Petra!!! You are amazing!
And these are so, so beautiful!
Handmade with LOVE!
Thank you all those who supported!!! 💕💞💓💗"

7 reacties:

Sonja zei

Wat een prachtig compliment, fijn dat het zo gewaardeerd wordt. Wat wonen jullie toch mooi 😍

Anoniem zei

Wat een leuk compliment inderdaad, maar wat een goed idee van jou en met zo'n mooi resultaat in alle opzichten!! Mooie wijnbedels en een mooie opbrengst, dat geeft je vast een goed gevoel in deze moeilijke tijd!!

En ik blijf het zo leuk vinden om over jouw dagelijkse dingetjes te lezen. Hoewel ik niet vaak genoeg reageer denk ik, hoort het al een hele tijd bij mijn ochtendritueel om jouw blog te lezen.

Groetjes,
Maria

Anja L. zei

Wat een puinhoop in je huis had dat kunnen worden met de katten en het vogeltje!
Wat een mooi compliment, dan weet je ook dat het gewaardeerd wordt.
Lekker dat Rick nu ook vrij is, ik vind het ook altijd heerlijk als Fred vrij heeft.
Fijne donderdag!

Marion2 zei

Ik wil ook sneeuw! Het ziet er zo ontzettend sfeervol uit. En nu Rick ook
nog vrij voor de kerstvakantie, heerlijk.
Mijn wederhelft is al lange tijd in het buitenland voor werk en het ziet
er naar uit dat hij voor de feestdagen niet thuis kan komen. Ik blijf nog
even hopen op een wonder.

Wat een mooi compliment heb je gekregen.

Tineke zei

Bij ons vliegt er weleens via de schoorsteen een vogel binnen, in de openhaard, die dan niet meer weg kan. Het is dan de kunst hem rechtstreeks naar buiten te leiden.
Hier wordt het heel spannend of alle kerstcadeau s op tijd arriveren , omdat de meeste winkels en warenhuizen dicht zijn, wil iedereen online bestellen

Petr@ zei

Sneeuw, wat leuk! Ik hoop dat wij ook sneeuw krijgen deze winter. Leuk dat Orion er zo van geniet.

Wat een geweldig mooi compliment heb je gekregen van de Foodies!

Petra zei

@Sonja - Ja, dit huis was ons droomhuis toen we het kochten en is het nog steeds

@Maria - Het is zeker een goed gevoel en ik hoop soortgelijke dingen in het komende jaar door te zetten. Zo kom ik de winter wel door.

@Anja - Ja, ondanks dat Rick van huis uit werkt is het toch een stuk meer ontspannen als hij vrij heeft.

@Marion - Oei, moeilijk de feestdagen zonder je man! Sterkte daarmee!

@Tineke - Hier is het ook een chaos met online gekochte pakjes. Wij zijn heel vroeg begonnen, maar ik heb sommige dingen, die al een paar weken geleden besteld heb, nog niet.

@Petra - Ik hoop ook wel op meer sneeuw deze winter. Het maakt het toch wat vrolijker.