Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 18, 2020

Over vrijdag

Bij het wakker worden zie ik een sms van Sharon. Een naaste vriend van haar heeft vannacht een beroerte gehad en gaat het helaas niet halen. Natuurlijk snap ik helemaal dat Sharons hoofd dan niet naar werken staat. Stiekem ben ik ook wel een beetje blij, want ik ben een luilak.

Het is ijzig buiten en Rick maakt hete thee voor ons beiden. Mijn ontbijt bestaat vandaag uit nameko en maitake paddestoelen, tomaat en ei. Rick heeft saaie cereal, geef mij mijn warme ontbijt maar. 

We halen onze koffies van Starbucks, zetten de satellietradio op kerstliedjes en rijden al Pokemon Go spelend door Vienna. Het ziet er nog gezellig winters uit, dus ik maak een paar foto's in het centrum. Op de terugweg komen we langs wat wij het "Kerstballenhuis" noemen. Deze mensen hebben hun huis heel sfeervol versierd. 





Terwijl ik even later mijn stappen bijeen probeer te krijgen, word ik telkens gestoord door meneer Eekhoorn. Die is vastbesloten naar boven te klimmen in de vogelvoeders. Zelfs Orion kan hem er niet van weerhouden, tot ik Orion naar buiten laat. Dan is het voor een tijdje gedaan. Ik zet maar snel een maiskolf klaar voor de eekhoorns. Met de sneeuw en vorst zullen ze wel honger hebben. 


We halen vroeg lunch. Ik bestel een garnalensalade sla wrap van de Italian Gourmet. Ik heb gisteren een foto van hun winkel geplaatst in de Foodies groep en de eigenaresse bedankt mij ervoor. Het is zo belangrijk om deze kleine winkeliers te blijven steunen. Margaret zegt dat de Foodies heel belangrijk voor hen zijn. 

Rick haalt zijn salade van Cava en we eten het meteen thuis op. Maar goed ook, want de laatste hap is nog maar net genomen als de deurbel gaat. Rick verwacht iemand, die hem gaat helpen met de lades van zijn gereedschapkamer. De gereedschappen zijn te zwaar, waardoor de bodem eruit valt. Nu gaan die bodems verstevigd worden. 

Intussen pak ik de laatste pakjes in en verdeel de chocolade, die ik gisteren kocht. Als de lade-man weer weg is rijd ik naar The Fresh Market. Daar koop ik toch maar een aantal Tony Chocolony repen. Degene met pretzel, met amandel en zout en met hazelnoten. Ik ben benieuwd wat de anderen ervan vinden. 


Een aantal buren hebben hun jaarlijkse kerstverrassingen al langs gebracht. We kregen een amaryllis bol (heel blij mee!), een lekker ruikende zeep, een doosje chocolaatjes en jelly beans. Vandaag is het onze beurt. Met mondkapje op gaan Rick en ik de deuren langs. 

Zoals ieder jaar geven we een pak stroopwafels en een kerstboomversiering. Iedereen is er dolblij mee, zelfs de buren met allergische kinderen. Stroopwafels zijn niet met ei gemaakt, dus een van de weinige koekjes, die zij kunnen eten.

We maken een kort praatje met iedereen. Het onderwerp is de Oud en Nieuw viering, die gewoonlijk natuurlijk altijd bij ons plaatsvindt. Dat gaat dit jaar niet door en zo te horen zijn wij niet de enigen, die dat jammer vinden. Het vuurwerk zal, als het weer meewerkt, wel doorgaan. 
Nu ben ik echt klaar met mijn aandeel aan Kerst. Rick gaat de hele middag cadeautjes inpakken. Ik leg mijn lekker zachte deken over mijn benen en ga Hallmark films kijken. Ze blijven leuk en ik hoef me er niet op te concentreren, dus kan ook nog wat computeren. 

Katja is woedend op haar schoonmoeder, dus moet even haar ei kwijt. Katja en Kevin hebben al sinds 2016 Kerst niet meer op Kerstdag met ons gevierd. Dit jaar heeft Katja dat hele weekend vrij en komen ze Kerstavond en blijven tot zaterdag. 

Kevins moeder is het daar niet mee eens. Zij gelooft niet dat het al vier jaar geleden is dat wij een Kerst met het hele gezin hadden. Gelukkig is daar mijn blog, allemaal na te slaan. Katja laat het aan Kevin zien en die ergert zich ook. 

Rick en ik hebben ons altijd afzijdig gehouden en ons neergelegd bij Katja en Kevins wensen. Daardoor heeft S. de afgelopen drie jaar Kerstdag met hen kunnen vieren. Dit jaar wil Katja dolgraag hier komen en wij willen dat natuurlijk ook heel erg!

Kevins moeder claimt dat ze zo depressief is en daarom al haar kinderen om zich heen verdient. Alsof dit niet voor iedereen een moeilijk jaar is! Katja en Kevin zijn in ieder geval vastbesloten hierheen te komen en nu wil Katja helemaal niet meer naar hen toe zondag. Wel vervelend dat S. zo moeilijk doet, want dat gaat de kerstsfeer niet ten goede. 

Tegen zessen komt Saskia thuis. Zij blijft nu in ieder geval tot na Kerst. Ik weet niet of ze ook Oud en Nieuw hier viert. Gewoonlijk gaat ze dan iets met vrienden doen, maar of dat dit jaar ook gebeurt is de vraag. Misschien met haar "bubbel" vriendinnen, die net zo voorzichtig zijn. Gelukkig zijn er nu twee vaccins goedgekeurd, maar hoe lang het duurt voor de gewone mens die kan krijgen is de vraag. 

 Saskia bestelt haar veganistische maal van Sunflower. Rick en ik kiezen gerechten van Parc de Ville, een heel goed Frans restaurant vlakbij. We delen een zalm voorafje en ik heb de forel amandine. Die is zo ontzettend lekker! 

Een week voor Kerst, zijn jullie er klaar voor? In ieder geval allemaal een heel fijn weekend gewenst! 



Wat lieve dieren foto's 



11 reacties:

Reny zei

Wat vervelend dat Katja's schoonmoeder zo moeilijk doet.

Wij vieren normaal gesproken Kerst met mijn zus en haar gezin (10 volwassenen en 5 kinderen (tussen de 3 en 11 jaar), dat gaat helaas niet door, het is even niet anders, hopelijk volgend jaar weer.
Dit jaar vieren we Kerst met "alleen" onze dochter en haar gezin.
Ik heb alle cadeautjes al in huis en die zijn zelfs al ingepakt.
De meeste houdbare boodschappen heb ik in huis, het vlees is besteld bij de slager. Ik hoef alleen nog maar de deur uit voor de laatste verse dingen zoals sla.

Geniet van deze mooie periode, alhoewel hij heel anders zal zijn dan andere jaren.
Iets met counting our blessings.........

Ann zei

Tony Chocolonely is lekker én fairtraide !
Wij vieren in ons gezin, 2 jongvolwassen kinderen wonen nog bij ons dus that's it.

PS : ik post regelmatig antwoorden via de gsm maar deze komen blijkbaar nooit toe...

Anja L. zei

Wat vervelend dat de moeder van Kevin zo vervelend doet. Het is moeilijk kiezen want vaak voel je je toch een beetje schuldig. Gelukkig is Kevin het eens met Katja.
Ik vind kerst lastig. Fred en ik gaan eerste kerstdag naar mijn schoonzus, mijn schoonmoeder zou mee gaan maar ik vind het geen goed idee om een uur met haar in de auto te zitten nu. Daar zijn we het nog niet over eens.
Tweede kerstdag zijn we thuis.
Ik vind de zeezout caramel van Tony Chocolonely het lekkerst.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Vervelend voor Katja en Kevin. Ik ben blij dat er vanuit onze families geen druk ligt om Kerst samen te vieren (niet alleen dit jaar niet). Nou hebben wij natuurlijk twee kerstdagen, dat maakt het al wat makkelijker. Maar het lijkt me vreselijk als je ergens heen móet.

Alle kerstcadeaus zijn binnen. Alleen de boodschappen nog, morgenvroeg ga ik het meeste halen en dan van de week nog wat verse dingen. Ik vind die drukte in de winkels altijd verschrikkelijk en nu natuurlijk helemaal.

Sally zei

Lastig voor Katja en Kevin. Je wilt geen rottige sfeer met kerst en ook niet je schoonmoeder tegen de haren in strijken maar idd fijn dat ze voet bij stuk houden. Ik hoop dit jaar ook m’n gezin compleet te hebben met kerst, iedereen is voorzichtig en manlief heeft steeds moeten testen en is negatief maar toch ben ik pas opgelucht als ik ze in levende lijven hier zie. Fijne kerst alvast gewenst.

Marion2 zei

Het huis met de kerstballen is zeker beeldschoon en jullie traktatie vind ik
zeer geslaagd.

Ik vind dat de schoonmoeder van Katja enorm over de schreef gaat. Ik begrijp haar teleurstelling volledig, maar nu zijn jullie dubbel en dwars aan de beurt. Ze mag zo
ontzettend blij en dankbaar zijn dat het jonge paar bij haar in de buurt woont.
Jullie zien ze zoveel minder. Alleen om die reden al vind ik dat ze vrijwel elk jaar
bij jullie zouden moeten mogen komen.

Petra zei

@Reny - Inderdaad, we hebben gelukkig veel blessings.

@Ann - Wat vreemd dat die reacties niet geplaatst worden. Ik zou niet weten waarom.

@Anja - Ik ben blij dat Katja en Kevin kunnen komen. We hebben meestal (behalve Kai) toch niemand anders hier met Kerst.

@Petra - Ik zie ook enorm op tegen het boodschappen doen. Ik hoop dat we op een tijdstip kunnen gaan dat het nog rustig is.

@Sally - Fijn dat je hele gezin er kan zijn met Kerst! Alvast veel plezier!

@Marion - Inderdaad, ik maak me daar ook boos over. Zij ziet Katja vele malen vaker dan wij!

Tineke zei

Fijn dat Katja en Kevin toch voor jullie kozen, terecht.
Wij gaan de kerst in 3e vieren en gaan bij de dochters op bezoek, dus ik hoef niet veel boodschappen te doen.
Eerst komen nog 2 kleindochters aantal nachten logereren , ivm lock down en werkzaamheden ouders, aangevuld met kleindochters en kleinzoon die hier wonen. Ik haal meestal s morgens vroeg de boodschappen, gaat tot nu toe prima.
Normaal gaan we altijd met dochters en kleinkids naar theater in de kerstvakantie en zijn er veel andere kersttradities die nu niet door kunnen gaan. Gelukkig hebben we veel speelgoed- speelmogelijkheden waarmee ze kunnen spelen.

Petra zei

@Tineke - Klinkt allemaal erg gezellig, ondanks anders dan anders.

Monique Tijmes zei

Wat een nare reactie van dat mens. Katja heeft een heel heftig jaar achter de rug, juist zij mag weleens lekker bij haar eigen ouders uitrusten.

Petra zei

@Monique - Super egoistisch van Sue! Maar ze heeft al eerder zo gedaan tegen Kevins broer en schoonzus, dus het was niet onverwacht.