Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 29, 2020

Over winkelen voor Oud en Nieuw

Jubelend komt Rick om kwart voor acht verkondigen dat het internet terug is. Halleluja! We eten ontbijt en maken ons dan klaar om op pad te gaan. We willen door vroeg te gaan voorkomen dat de Wegmans zo druk is als vorige week. 

Flapjack en Orion beginnen elkaar weer te tolereren. 

We halen koffies van de dichtstbijzijnde Starbucks en gaan dan op weg naar Fairfax. Inderdaad is de supermarkt vrijwel leeg vergeleken met vorige week. Andere jaren hadden we van alles nodig, maar dit jaar zijn we natuurlijk maar met zijn tweeen. Toch hebben we besloten een middernacht buffetje te maken en op Nieuwjaarsdag een uitgebreide brunch.
Tegen de tijd dat we klaar zijn bij Wegmans is het weer flink druk, dus ietsje vroeger gaan was een goed idee. We hebben niet alles kunnen vinden bij Wegmans en rijden voor de rest naar de grote Whole Foods in Fairfax.

De kaviaar is hier 30% afgeprijsd, helemaal goed, want dat hoort voor mij bij een luxe brunch. Ze hebben ook blini's en creme fraiche, heerlijk! Verder nemen we een zak gamba's mee en onderstaande heerlijk uitziende chocolade bakjes gevuld met pure chocolade mousse. 
Het weerbericht voor Oud en Nieuw ziet er niet goed uit, er wordt veel regen voorspeld. Of we vuurwerk zullen kunnen afsteken zal erom spannen. Rick en ik besluiten dat we hoe dan ook iets feestelijks willen om het nieuwe jaar te begroeten. We gaan naar Party City en vinden daar leuke tafeldecoraties en feesthoedjes. 

De tijd heeft intussen ook niet stil gestaan en tot mijn schrik zie ik dat het al tegen twaalven loopt als we thuiskomen. Ik help Rick de boodschappen wegleggen en haast me dan onder de douche. Ik stuur Judith een berichtje dat ik wat verlaat ben.

Rick en ik gaan samen lunch halen. We bestellen via apps, hij van Chik-Fil-A en ik van Subway. Bij de Chik-Fil-A staat er een flinke rij voor de drive thru, maar het gaat gelukkig snel. Mijn salade staat inmiddels klaar bij Subway. 

Met mijn eten ga ik de basement in en bel Judith. We schelen jaren in leeftijd, wonen in heel andere delen van het land en nog meer grote verschillen, maar we hebben nooit gebrek aan gesprekstof. Er zijn ook een aantal heel belangrijke dingen, die we wel gemeen hebben, maar die komen af en toe aan bod. 

Het is dan ook voor ons gevoel minuten later kwart voor twee. Judith, die werkelijk nooit vakantie heeft, moet afscheid nemen. Dat is niet erg, want intussen heeft Saskia mij gevraagd therapiespullen op te gaan halen in Reston. 

Rick biedt lief aan te rijden en bij de therapeut staat de tas met Saskia's naam erop al buiten. Dit is een kunstzinnige therapeut, een therapie waar ik eerlijk gezegd vandaag voor het eerst over lees. In de tas zit onder anderen een toneelmasker. Erover lezend klinkt het erg interessant. Ik ben zelf altijd huiverig voor therapie, bang dat dat teveel weggestopte emoties uit mijn jeugd los gaat maken. 

Eenmaal weer thuis gaat Rick XBox spelletjes doen. Het is zo mooi zonnig buiten, al staat er een snijdende ijskoude wind, dat ik van mezelf een wandeling moet gaan maken. Ik neem mijn lensbol mee en loop een groot blok om. Zo krijg ik ook de 10000 stappen van vandaag bijeen. Die bollen worden een groot deel van mijn winterplezier, denk ik. 







De late december zon werpt lange schaduwen

Ietwat verkleumd kom ik thuis. Ik maak een kop thee van een van de theesoorten, die ik voor Kerst heb gekregen, en ga aan de wijnbedelbestellingen. 

Een uur later heb ik ze op een na af, voor die wacht ik op nieuwe bedels. En juist als ik alles opgeruimd heb, volgt er een nieuwe bestelling. Dit keer voor wijnbedels met bloemen voor een kleine bruiloft. Die bloemenbedeltjes bestel ik dus meteen. 

Dan heb ik eindelijk tijd om eens bij te kletsen met mijn zus. Alle cadeautjes van weerszijden zijn heel goed in de smaak gevallen. We missen elkaar ook allemaal en zodra het kan zullen er weer allerlei familiebezoekjes komen. 

We besluiten het maal, dat we gisteravond eigenlijk bij Pazzo Pomodoro wilden eten, vanavond dan maar als afhaalmaaltijd te bestellen. Rick zet de "open haard" aan op onze Alexa Show en die brengt een gezellige atmosfeer. 

De Siciliaanse zwaardvis met pijnnoten, rozijnen, worteltjes en selderij smaakt me prima, maar ik wist niet dat hij in olie gebakken zou zijn. Dat maakt het mij eigenlijk te machtig. Maar goed, ik heb het geprobeerd, want dat wilde ik al heel lang. Rick is zeer tevreden met zijn filet mignon gerecht. 

En zo gaan we de twee na laatste nacht van het jaar in. Of de eennalaatste, afhankelijk van hoe je telt. Er staat een man op de hoek met evenveel ogen als er dagen in het jaar zijn, dat grapje van mijn opa op 30 december blijft me altijd bij. Wij kleinkinderen gingen kijken welke griezel dat was en zagen enkel gewone mensen aan de overkant bij hun tramhalte in Den Haag. 

Hoe gaan jullie dit jaar Oud en Nieuw vieren (of niet?). 

Hier is Orion mataglap:


8 reacties:

Anja L. zei

Die bakjes met mousse en fruit zien er zo lekker uit!
Je bent maar druk met je wijnbedels, wat leuk dat je zoveel aanvragen krijgt.
Fijne woensdag.

Sonja zei

Leuk dat jullie samen een feestje maken van oudejaarsavond en dat ook samen voorbereiden! Orion heeft het ook naar zijn zin 😁

Anoniem zei

Wat een leuke foto's krijg je met de bollen.
Ik werk zowel 31 december als 1 januari. Hier mag geen vuurwerk afgestoken worden en natuurlijk geen visite, dus het wordt gewoon betijds naar bed want het wekkertje loopt af om 6.30.
Alvast een gezellig samen met zijn tweetjes oud en nieuw.
En de allerbeste wensen voor een hopelijk terug naar ons normaal 2021.
Groetjes, Bea

Ron zei

Hi Petra,

wat een drukte bij jullie tijdens deze dagen. Fijn zeg! oudjaarsdag komt een bevriend stel hier met jonge kinderen. spelletjes en eten en drinken. Meer kan en mag niet.
Paar sterretjes aansteken. Dan op naar een hopelijk beter 2021. Het zal niet zo meteen zijn zoals gewend, maar langzaam aan weer naar het oude "nieuwe" normaal. Wat lijkt me dat heerlijk, keer naar restaurant, dierentuin. Gewoon spontaan ;)

Fijne jaarwisseling met Rick en je dierbaren.

Gr Ron

Marion2 zei

Gezellig toch, om Oudjaar met zijn tweetjes te vieren? Jullie doen er alles aan om er wat van te maken.

Vroeger vierden we het altijd met vrienden, maar de laatste jaren met zijn tweeën en dat bevalt ons heel goed. Dit jaar ben ik helaas alleen (nog steeds door het werk). Ik ben er in het verleden weleens heel verdrietig om geweest, maar nu heb ik me er bij neergelegd. Andere avonden ben ik ook alleen en gelukkig heb ik het ook naar mijn zin in mijn eentje. Er zijn genoeg mensen waar ik van harte welkom ben, maar ik zie het niet zitten om in zo'n nacht over straat te gaan.

Dit jaar geen vuurwerk in Nederland. Althans, het is verboden vanwege corona. Ik vind het er erg bijhoren en zal het missen als het inderdaad stil blijft. Maar ik vermoed dat er genoeg mensen zijn die wel vuurwerk hebben.

Marion2 zei

Nog een kijktip: afgelopen vrijdag werd er een special van Boer zoekt Vrouw uitgezonden. Yvon ging terug naar de boeren en sprak over hoe het nu met ze is. Verrassende uitkomsten!

Haralson Art zei

Yummie! Ik denk dat ik het niet haal om wakker te blijven :)

Petra zei

@Anja - Het is zeker leuk en ik hoop dat het door blijft gaan, anders ga ik iets anders bedenken om te verkopen.

@Sonja - Het zal vreemd zijn maar met zijn tweeen, maar we houden de tradities er verder in.

@Bea - Ook voor jou de beste wensen!

@Ron - Ik verzuchtte net tegen Rick dat ik het zo mis om gewoon even naar een museum te gaan. Hier in Virginia zijn ze wel open, maar ik wil het risico niet nemen.

@Marion - Ik ben ook wel benieuwd of er inderdaad geen vuurwerk zal zijn in Nederland. Hier hopen we af te kunnen steken, maar goede kans op regen. Dank voor de kijktip!

@Annemiek - Gewoonlijk is dat makkelijk omdat er veel mensen zijn om mee te kletsen, maar ik denk dat het Rick en mij wel lukt.