Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 11, 2024

Over de tuin Halloween klaar maken

Rick heeft vannacht op de ligstoel hier in de woonkamer geslapen. Hij zegt dat hij dan veel minder pijn heeft. Zolang hij maar slaap krijgt is het goed. Ik merk pas dat hij niet naast me ligt als ik om half zeven wakker word. Eindelijk heb ik eens wat langer geslapen. 

Als ik beneden Rick goedemorgen wens blijkt dat ik geen stem heb. Ik heb geen keelpijn meer, maar mijn keel voelt heel erg droog aan. Na wat water drinken gaat het beter.

Net als gisteren gaan we eerst koffies halen en pas daarna maken we ontbijt. Het is koud buiten met maar zes graden! Ik ben blij dat ik gisteravond onze extra deken op het bed heb gelegd en mijn warme ontbijt is ook welkom. 

Na het eten trap ik drie kwartier op de mini elliptische machine en daarna nog tien minuten op de Scoop. Ik heb op het moment veel last van mijn heupen en hoop dat die andere beweging weer gaat helpen. 

Nog voor negen uur ben ik klaar en ga dan Duolingo doen. Ik ben vastbesloten met Grieks door te gaan, maar heb Spaans nu weer wat serieuzer op mijn lijstje staan. Over minder dan vier weken gaan we naar de Dominicaanse Republiek en dan wil ik me wat verstaanbaar kunnen maken. Verder doe ik Italiaanse, Franse en Arabische lessen. Het is goed voor mijn brein om telkens over te schakelen.

Als ik mijn hersenen genoeg geoefend heb ga ik de zolder op om wat Halloween spullen naar beneden te halen. Ik had natuurlijk op Rick moeten wachten, want een van de dozen is zo zwaar dat ik het niet kan houden en hij open valt in onze kast. Ik laat de rest van de versieringen nog maar even zitten.  

Het is inmiddels al bijna elf uur en ik rijd naar Whole Foods. Onderweg fotografeer ik herfstbloemen en -bladeren. De tuin hier vlakbij heeft nog mooie bloemen en de vroeg zijn bladerende verliezende esdoorn staat in vuur en vlam. 





Voor Judith om twaalf uur belt maak ik mijn lunch van mini paprikaatjes, garnalen Scampi (die Whole Foods als salade heeft nu) en bramen. Dan kletsen Judith en ik met gemak anderhalf uur vol. Als Judith gaat sporten moet ik van mezelf naar zolder om de rest van de Halloween versieringen naar beneden te halen.

Dat gaat gelukkig verder zonder kleerscheuren. De andere spullen zijn ook lang niet zo zwaar. Het is inmiddels een stuk warmer met een graad of 21 en dus lekker weer om alles een plaatsje te geven. Ik hang de netten met lichtjes ook op, maar daar moet Rick de elektriciteit voor regelen. 





Terwijl ik zo bezig ben zie ik iets fladderen. Het is een monarchvlinder, die landt op onze vlinderstruik. Helaas is dat tegenwoordig een zeldzame gebeurtenis. Vroeger hadden we iedere dag meerdere van deze vlinders in de tuin. Ik vind ze zo mooi!


Vanochtend ben ik vergeten Greenheart sap te gaan kopen. Dat ga ik alsnog even doen, want ik heb mijn dagelijkse mocktail gemist. Nu ik dan toch weer naar Vienna moet tank ik ook maar meteen. We gaan dit weekend langere ritten maken. 

Thuis maak ik mijn groentesap met augurkensap mocktail. Ik ben helemaal doodmoe! Rick is vroeg klaar met zijn werk en we bedenken waar we willen eten. Ik wil ergens heen waar het rustig is zonder harde muziek. Geloof het of niet, maar de keuze valt op de pub, Hawk&Griffin. 

Daar delen we een heerlijk Schots ei. Dan bestelt Rick een gerecht met rosbief en ik hun zout en azijn kippenvleugeltjes. Ik ben gewoonlijk niet zo'n vleugeltjes fan, maar hier zijn ze echt ontzettend lekker. 

Thuis steek ik de kaarsen en de lichtjes aan. Dat is zo gezellig van dit seizoen. En nu wens ik iedereen heel fijn weekend toe!

6 reacties:

Reny zei

Je hebt weer een leuke en drukke dag gehad. Lekker gevoel dat de tuin voor Halloween is versierd, check !
Geniet van jullie weekend.

Anja L. zei

Ik vind die honden bij de voordeur zo leuk!
Lekker dat je in ieder geval weer wat langer kan slapen.
Heel fijn weekend l

Petr@ zei

Je bent lekker druk geweest. Het ziet er weer gezellig uit!

Petra zei

@Reny - Inderdaad, check. Het is leuk, maar ook weer wat werk.

Petra zei

@Anja - Ik vind die honden ook erg leuk. Is eigenlijk toevallig zo gekomen

Petra zei

@Petra - Dank je!