Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 16, 2024

Over een gewone woensdag

Ondanks dat vooral mijn rechteroog nog flink opgezwollen is als ik opsta verbeeld ik me toch dat het ietsje beter is. Het is in ieder geval niet erger. Nadat ik een antihistamine heb genomen is de jeuk ook wat minder.

Rick zit zijn ontbijt al te eten als ik beneden kom. Dat van mij is zo gemaakt en nadat we gisteravond tijdens happy hour vergeleken wat we als ontbijt eten weet ik dat het mijne verreweg het gezondst is. 
Cereal is het meest voorkomende ontbijt onder mijn vriendinnen en niemand eet groente of fruit 's ochtends.

Als Rick naar boven gaat om zich klaar te maken begin ik aan mijn drie kwartier op de elliptische machine. Kennelijk heeft Rick veel te doen, want ik heb al meer dan een half uur zitten trappen als hij naar beneden komt. 

We gaan naar de Starbucks in Vienna en spelen even Pokemon Go. Dan zet Rick mij thuis af en gaat verder naar zijn kantoor in Rosslyn. Ik zie dat de esdoorn in de tuin van onze achterburen weer mooi begint te vlammen en maak daar mijn dagelijkse foto van. 


Na nog tien minuten op de Scoop getrapt te hebben waarvan ik merk dat het goed helpt met de pijn in mijn heupen begin ik aan Duolingo. Daarmee gaat de tijd altijd snel en opeens slaat de klok elf uur. 

Voor ik boodschappen ga doen bij Whole Foods loop ik een stuk op het W&OD pad. Het is wat guur weer, maar even wandelen doet me goed. Ik fotografeer her en der en zie allemaal oranje met zwarte kevertjes op een plant. Dat blijkt kroontjeskruid te zijn wat ook de enige voedingsbron voor monarch rupsen is. 






Na letterlijk een frisse neus te hebben gehaald loop ik Whole Foods binnen. Eerst breng ik wat dingen weg, die teruggestuurd moeten worden naar Amazon. Dan ga ik vol hoop kijken of de garnalensalade er weer is, maar tot mijn teleurstelling is dat niet het geval. 

Dan loop ik maar naar de visafdeling voor garnalen in tequila limoen saus. Ik neem nog een bakje bramen en een zakje geraspte Goudse kaas (is duidelijk niet Nederlands, maar lekker genoeg) mee en ga dan huiswaarts.

De herfstkleuren beginnen steeds meer te komen. Sommige bomen zijn vroeger dan andere. Gelukkig zal het nog weken duren voor alle bladeren van de bomen zijn. Dat is echt mijn minst favoriete tijd. 

Dit huis heeft met Kerst de candy canes


Thuis maak ik mijn lunch en die heeft ook herfstkleuren. Alleen de bramen niet, hoewel je paars als Halloween kleur zou kunnen zien. Het smaakt me opperbest al hoop ik dat de garnalensalade toch nog terugkomt. 

Voor ik mijn nagelafspraak heb pak ik onze jassenkast hier in de hal aan. Er zijn zoveel jassen, die maar plaats innemen en nooit meer worden gedragen. Een groot deel is van Rick, omdat iedere jas, die hij ooit van Microsoft heeft gekregen sentimentele waarde heeft. Toch haal ik er een vijftal jacks uit, die nog van de kinderen waren.

Die breng ik naar de bakken voor het recyclen van kleding, want die zijn vlakbij Pro Nails 3. Daar heb ik een afspraak met Phuong om mijn veel te lange nagels weer netjes te maken. Dit keer kies ik voor een goud/koperen glitterkleur en plak daar thuis herfstplaatjes op. 


Rick heeft vanavond een happy hour bij een collega. Ik ga lekker op de bank mijn yakitori van Genki eten. Rick krijgt waarschijnlijk heel wat hapjes daar en zal geen zin in avondeten hebben. 

Zijn er nog aanbevelingen voor leuke Nederlandse programma's? Ik heb nu Vier Handen op een Buik ontdekt. Maar eerst The Great British Bake Off kijken. 

 

8 reacties:

Reny zei

Ik eet om de dag 25 gr. zelfgemaakte granola (van Project Gezond)met Optimel vanille vla (ik lust geen yoghurt) en een kiwi als ontbijt. Ik eet eigenlijk iedere dag fruit bij mijn ontbijt omdat ik het lekker vind. Groenten als ontbijt....not so much.
De mensen van het candy cane huis hebben ook voor Halloween mooi versierd
Jammer van de garnalen salade maar wie weet hebben ze hem over een paar dagen wel weer.

Ik vind de serie "Oogappels" verrassend mooi/leuk en de Belgische serie "Dwars door de lage landen". Die laatste is dit jaar genomineerd voor een Gouden Televizier Ring.

Anja L. zei

Ik ben meer van crackers of brood in de ochtend.
Wat een mooie kleur hebben je nagels weer.
Misschien vindt je ‘De grooten tour van de gebroeders de Witt’ met Huub Stapel interessant. De serie ‘Dwars door de lagee landen’ is ook mooi!
Fjne donderdag.

Tineke zei

Bij ons beginnen de bomen ook mooi te kleuren en de paddestoelen verschijnen.
kijktip: de Erfgenamen en talkshow 'Eva' {Jinek}

Marion2 zei

Wat een prachtige foto van de esdoorn met de knalblauwe lucht erachter.
Ik kan Handen aan de Couveuse erg aanraden.

Petra zei

@Reny - Gek, ik vind kiwi dus echt niet lekker. Ik eet het wel, maar zou het nooit kiezen.

Petra zei

@Anja - Dat lijkt me inderdaad heel interessant. Dat deel van de Nederlandse geschiedenis heeft mijn interesse.

Petra zei

@Tineke- Ik ga eens kijken

Petra zei

@Marion - Dat klinkt als iets wat ik ook boeiend zou vinden