Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 09, 2024

Over een rustige dag thuis

Doodmoe van de lange reis gingen we gisteravond al om acht uur naar bed. En tja, om drie uur vind mijn lichaam dat ik genoeg heb geslapen. Ik doezel nog wat verder, maar om vijf uur ben ik te wakker en pak mijn telefoon. 

Rick ziet dat en zegt dat hij ook al een tijdje op vijf uur lag te wachten. We staan dus op, laten Orion uit en om half zes zitten we in de auto op weg naar Starbucks. Daar merkt de barista op dat we dit keer wel erg vroeg zijn. 

Als ze hoort dat we gisteren uit Griekenland kwamen wil ze weten hoe dat was en waar we heen zijn geweest. Griekenland staat op haar verlanglijstje. We kunnen het land dus van harte aanraden. 

Panera gaat pas om zes uur open dus we wachten even tot dat het geval is. Dan kan ik mijn lekkere broodje ophalen. We rijden wat door onze buurt en zien dat er al heel wat huizen versierd zijn voor Halloween. Dat ga ik einde deze week denk ik doen mits ik energie heb. 

Op weg naar huis zien we een paar herten en dan voel ik me weer helemaal thuis. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld en daar genieten we van. Het is echter goed te beseffen dat we zelf ook in zo'n gebied wonen waar veel toeristen komen (okay, niet in Vienna zelf dan). Dat helpt mij altijd na een mooie reis. 





En zo begin ik om kwart voor zeven al aan mijn cardio en ben daar een uur later mee klaar. Tijd om aan het uitpakken te beginnen. We hebben een enorme was, want die hebben we allemaal opgespaard voor thuis. 

Als ik klaar ben met mijn spullen uitpakken ga ik boodschappen doen. Eerst rijd ik naar de H Mart en koop daar paddenstoelen voor mijn ontbijt. Bij Whole Foods loop ik eerst even over het W&OD pad om foto's te maken en werk daarna mijn boodschappenlijstje af. 




Als ik thuiskom heeft Rick net zijn salade van Cava opgehaald. Hij werkt vandaag en heeft om half twaalf een vergadering. Mijn lunch bestaat uit tequila limoen garnalen, mini paprikaatjes en bramen. We zijn duidelijk nog niet in ons ritme, want we eten al om tien voor half twaalf. 

Na het eten ga ik buiten zitten en zie een mooie geschilderde damevlinder. Ik lees dat die vlindersoort het meest verspreid is over de wereld. Hij komt in alle werelddelen voor behalve Australie en Antarctica. Ik vind het een mooie vlinder, zo bijzonder als de vleugels gesloten zijn. Het lijkt inderdaad of hij getekend is. 


Het is rustig herfstweer en in de zon bijna te warm. Ik verplaats me dan ook van zon naar schaduw en terug. Het is vreemd te denken dat in ditzelfde land miljoenen mensen nu moeten evacueren voor een gevaarlijke orkaan. Ik hoop dat iedereen heeft geluisterd naar de evacuatie bevelen en dat de uiteindelijke schade van Milton mee gaat vallen. 

Om vier uur is Rick klaar met zijn werk en we zijn een soort zombie's. Het is maar goed dat de restaurants pas om vijf uur open gaan, anders zouden we nu al bestellen. Om de een of andere reden hebben we meer last van de jet lag dan gewoonlijk. 

Aangezien ik enorme zin heb in dezelfde maaltijd van Genki als gisteren bestel ik die gewoon. Rick heeft nog niet genoeg gyro's gegeten en haalt van Plaka Grill. Ik denk dat het voor mij wel even zal duren voor ik weer zin in Grieks eten heb, hoe lekker ik het ook vond. 

Nu ga ik naar Van Onschatbare Waarde kijken en heel hard proberen het vanavond tot negen uur uit te zingen. 


9 reacties:

Petr@ zei

Hopelijk duurt de jetlag niet te lang.
Ik zit nu in Suriname weer een beetje in het normale ritme, dus niet zo vroeg al in bed en heel vroeg wakker zijn. Maar dat heeft bijna een week geduurd.

Anja L. zei

Jetlag is niet fijn, op een gegeven moment komt er zo’n mist over je brein en wil jeslapen. Ik hoop dat het snel wegtrekt.
Die vlinder is erg mooi.
Handen aan de couveuse vind ik ook een mooi programma.
Fijne donderdag.

Carla zei

Heerlijk ook altijd om na een vakantie weer thuis te zijn he, en te genieten van de dagelijkse dingen. Jullie zullen Orion ook wel gemist hebben. Gelukkig is het nog mooi weer bij jullie.

Jeanny zei

Vreselijk, die jetlag. Onze eerste dag op vakantie in Amerika voelt ook altijd als een zombie. Grappig, dat je dat zegt. Hopelijk gaat het voor jullie vlug voorbij. Sterkte! :)

Petra zei

@Petra - In Griekenland zaten we er zo in en gewoonlijk hier ook. Hopelijk langzaamaan normaler.

Petra zei

@Anja - Ik ga eens kijken naar dat programma

Petra zei

@Carla - Het is prachtig weer, maar wel schommelende temperaturen

Petra zei

@Jeanny - Dank je wel!

Anja zei

Wat naar dat Rick nog zoveel pijn heeft, hopelijk kunnen ze er iets aan doen. Prachtig die Northern Lights. Gelukkig zag je er iemand foto's van posten.