Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 10, 2024

Over een drukke donderdag

Gisteravond lukte het een half uurtje later te gaan slapen, om half negen. Rick heeft zoveel pijn en door zijn woelen heb ik ook slecht geslapen. Als Orion om kwart voor vijf begint te zeuren sta ik dus maar op. Ik had vannacht wat keelpijn en hoop maar dat dat niets is.

Om kwart over vijf is Rick ook wakker. We gaan meteen naar Starbucks voor onze koffies en Ricks ontbijt. Dan kook ik mijn ontbijt van ei, kaas, spinazie en paddenstoelen, heerlijk! 


Rick heeft gelukkig om half negen een afspraak met de pijndokter. Hopelijk kan die iets voorschrijven dat hem tenminste laat slapen. Rick moet nu weer een MRI krijgen om te kijken waarom hij zoveel pijn blijft houden.

Voor mij is het een half uur mini elliptical, maar de personal training met Sharon zeg ik af. Ik voel me te futloos en die keelpijn (die er alleen 's nachts is) is ook vreemd. Ik doe zelfs voor de zekerheid een coronatest, maar die is gelukkig negatief.

Na me opgefrist te hebben ga ik eerst naar Safeway voor wat broodnodige boodschappen. Daar verkopen ze Halloween cereal en ontzettend veel Halloween snoep. Dat moeten Rick en ik binnenkort inslaan, maar ik heb er vandaag  geen zin in. 


Bij Michaels koop ik wat enorm afgeprijsde Halloween slingers om onze toekomstige kerstboom mee te versieren. Het valt me op dat er nauwelijks meer dingen met een Halloween thema te vinden zijn. Alles is nu al Kerst.

De Pumpkin Patch is weer opgezet op de parkeerplaats en ik ga er een kijkje nemen. Gisteren zagen Rick en ik dat al deze spullen gewoon voor het oprapen blijven liggen 's nachts. Er zullen wel camera's zijn, maar ik zie ze niet. We verbazen ons er altijd over dat er niets wordt gestolen.

Als laatste rijd ik door Walgreens drive thru om Orions medicijnen op te halen. Dan ga ik huiswaarts en kleed me warmer aan. Het is op zijn zachtst gezegd fris en het lukt me maar niet op te warmen. Opeens vijftien graden is een heel verschil zelfs met gisteren. 





Om tien uur eet ik een Kind reep om wat in mijn maag te hebben. Ik moet namelijk drie uur vasten voor een leveronderzoek om een uur. Als ik de dokterspraktijk binnenloop is het daar ook Halloween. Een griezelige en bloederige verpleegkundige staat naast de balie van de assistente. Lijkt me niet bevorderlijk als je al niet van dokters houdt. 

Al snel word ik geroepen voor mijn fibroscan. Deze scan moet ik ieder half jaar laten doen en stelt qua test niets voor. Nu is het weer afwachten hoe mijn lever ervoor staat. 

Na de scan race ik naar Whole Foods en koop daar reuzegarnalen. Thuis snijd ik daarbij mini paprika's in plakjes en heb er een handje bramen bij. Ik inhaleer het zo'n beetje, zo'n honger heb ik!
De esdoorns beginnen te kleuren


Om kwart voor drie vertrek ik weer, dit keer naar Lofty Salon. Daar kleurt Carmen mijn haar mooi bij. Ik val bijna in de stoel in slaap, maar moet van mezelf echt langer wakker blijven. Om vijf uur opstaan is gewoon te vroeg. 

Gelukkig hebben we om half zes ons virtuele happy hour met Christine en Chuck.  Het is weer heel gezellig. We hebben het natuurlijk over onze reis, want zij willen volgend jaar ook een Europa reis gaan doen en Griekenland staat op hun lijstje.

Als we afscheid hebben genomen bestellen Rick en ik ons eten. Rick kiest voor een pizza en geloof het of niet ik weer van Genki. De yakitori is mijn favoriete eten en perfect als ik me niet zo lekker voel. 

Opeens zie ik iemand hier in Vienna foto's met het Noorderlicht posten. Ik een naar buiten en jawel! Dit heb ik nog nooit gezien. Helaas is Rick net te laat. 







12 reacties:

Petr@ zei

Hopelijk kan er iets gedaan worden aan de pijn van Rick. Vreselijk om slecht te slapen (voor jullie beide).
Wel gezellig weer, die Halloween versieringen. Bij een artsenpraktijk misschien inderdaad minder geschikt, dat bloederige.

Anja L. zei

Ik hoop dat er een oplossing voor Rick komt. Als je man ligt te woelen in bed slaap je zelf ook slecht en dan duurt de jetlag erg lang.
De halloween versieringen vind ik leuk om te zien, maar een bloederige assistente bij een dokter zou toch afschrikken 😂.
Fijne vrijdag l

Reny zei

Ik hoop dat de dokter Rick kan helpen om van zijn pijn af te komen.
Prachtige herfstfoto's maar die Northern Lights............WOW, geweldig !!!
Fijne vrijdag en fijn weekend.

Wil zei

En een jetlag en slecht kunnen slapen is vreselijk. Hoop voor Rick dat een MRI scan uitkomst kan bieden. Want alleen met pijnbestrijding de pijn weg nemen neemt de oorzaak van die pijn niet weg.
Een vriendin heeft een dubbele hernia en die kan helemaal niks. Ze slikt nu al maanden zware opiaten want andere medicijnen hielpen echt niet. Nu heeft ze toch gekozen voor een operatie.
Cathy was laatst bij Lowe's en daar was de ene helft van de zaak voor Halloween en de andere was volop in Kerstsfeer.
Fijne weekend.

Carla zei

Ik hoop dat ze snel iets kunnen doen aan de pijn die Rick heeft.
Mooi,die foto’s van het Noorderlicht!
Zelf ben ik gevloerd en lig met een nierbekkenontsteking op de bank,met een 10 daagse antibioticakuur….
Fijn weekend!

Anja zei

Wat naar dat Rick nog zoveel pijn heeft, hopelijk kunnen ze er iets aan doen. Prachtig die Northern Lights.

Petra zei

@Petra - dat niet slapen breekt op

Petra zei

@Anja - ik vond het wel hilarisch maar gedurfd

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

Petra zei

@Wil - uiteindelijk zal het bij Rick ook wel op een operatie uitdraaien vrees ik

Petra zei

@Carla - oei, dat is pijnlijk! Beterschap!

Petra zei

@Anja - het was heel bijzonder