Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 17, 2024

Over deze donderdag

Iedere ochtend hoop ik van de ooglid kriebel en zwelling af te zijn, maar ook vanochtend is dat nog niet het geval. De zwelling lijkt ietsje minder dat wel. Dit is al de vijfde dag na de beten!

Rick heeft vannacht weer gedeeltelijk beneden geslapen dus de pijn blijft hem parten spelen. Gelukkig is zijn MRI maandag en hopelijk krijgt hij de uitslag snel zodat er doelgerichte pijn management kan plaatsvinden. 

Zoals vrijwel altijd heb ik er al een redelijk deel van mijn sportroutine opzitten als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. We halen de koffies op en rijden dan langs de Pumpkin Patch naar huis. Het blijft ons verbazen dat alles gewoon de hele nacht blijft liggen zonder gestolen te worden. 


Rick zet mij thuis af en gaat door naar kantoor. Ik maak mijn cardio af, drink mijn nitro brew en ga dan naar Sharons huis. Terwijl we over bruiloften en babies kletsen ontziet Sharon mij niet. We deden het dinsdag even rustig aan, maar vandaag zijn de gewichten weer zwaarder. 

Als het halve uur voorbij is rijd ik eerst naar Whole Foods. Iedere dag zijn er wat meer herfstkleuren te zien en ik vind de boom op de foto altijd mooi kleuren. Bij Whole Foods koop ik garnalen voor mijn lunch en een snack voor het happy hour vanavond. 


Rick zag eergisteravond een heel goed versierde tuin en daar rijd ik heen. Deze mensen hebben er echt over nagedacht en niet zomaar van alles neergezet. Een hondenskelet heeft een bal in zijn bek en de griezels zijn duidelijk in gesprek. Het is griezelig, maar toch ook weer niet. 





Deze buurt is in het noordwesten van Vienna en wij wonen in het zuidwesten. Ik kom hier dus nooit en besluit wat rond te rijden. De huizen hier zijn historisch uit de laat 18e en begin 19e eeuw. Er zijn verder niet veel versierde tuinen, behalve onderstaande met de piraten. 

Op weg naar huis ga ik op zoek naar een close up themafoto. Het mag dan vrij koud zijn, het zonnige weer maakt veel goed. Die zon op de esdoorn bladeren is ronduit prachtig. 


Voor ik ga eten doe ik mijn gewoonlijke rondje vijf talen Duolingo. Vandaag is de 1300ste dag dat ik zonder onderbreking tenminste een les per dag heb gedaan. Dat is eigenlijk best veel. 

Mijn lunch bestaat weer uit mini paprikaatjes, reuze garnalen en bramen. Ik maak die zoveel mogelijk op, want morgen zal ik niet thuis lunchen. 

Na het eten bedenk ik me dat ik naar Greenheart "moet". Mijn groentensap is op. De muurschildering op een van hun muren is nu klaar. Die harten staan voor Rustic Love Vienna, een organisatie die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld schoolkinderen altijd te eten hebben. Voedselonzekerheid is een groot probleem in onze county.

Gisteren maakten ze bij Walgreens een fout met een van mijn medicijnen en daardoor moet ik er vandaag weer heen. Zogenaamd zou ik maar een keer per maand medicijnen op hoeven te halen, In de praktijk is dat veel vaker.

Om de een of andere reden krijg ik in dit seizoen altijd zin om kasten op te ruimen. Ik ben niet tevreden over hoe mijn broeken door elkaar liggen in onze kledingkast. Ik besluit ze te verplaatsen naar andere planken, die makkelijker te bereiken zijn. Op de nu lege hoge broekenplanken leg ik kleding die ik niet vaak nodig heb, zoals heel dikke wintertruien en gevoerde broeken. Ik ben er tevreden mee. 

Vanavond hebben we ons wekelijkse happy hour met Christine en Chuck. Ik heb kaas en prosciutto als borrelhapjes. We vinden zoals altijd van alles om over te praten. Rick en ik leren van hen wat we financieel kunnen krijgen van de regering als Rick met pensioen gaat. 

Er is hier weliswaar geen AOW, maar je betaalt wel je hele werkleven mee aan "Social Security". Dat lijkt heel makkelijk, maar er schijnen allerlei haken en ogen aan te zitten wil je je ervan verzekeren dat je krijgt wat je toekomt. 

Terwijl we kletsen bestel ik Gyu Shige om bezorgd te worden. Weer Japans, maar heel anders dan Genki. Rick gaat een Griekse salade halen. Ik weet niet wanneer ik weer zin in "Grieks" eten ga krijgen hier. Ik weet nu dat het niet haalt bij het echte Griekse eten. 

En nu ga ik verder met The Great British Bake Off. Bedankt voor de programma tips!

2 reacties:

Anja L. zei

Wat rot dat je ogen nog steeds zo jeuken.
Over die tuin is echt goed nagedacht, heel leuk om naar te kijken.
Fijn om advies te krijgen over geld , zeker als je er recht op hebt.
Fijne vrijdag, helaas is het mooie weer dat ze hier hadden voorspeld niet gekomen, het is wel warm maar grijs en bewolkt.

Wil zei

Vervelend van die jeuk. Heel herkenbaar voor mij toen ik zo'n last had van hooikoorts.
Wel leuk die tuinen in Halloween maar voor mij iets te druk. Kwam net een filmpje tegen
uit Los Angeles maar dat is werkelijk helemaal over de top. Jaarlijks wordt er voor 12miljard
aan Halloween spullen uitgegeven. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geen mooi weer maar de hele dag bewolkt. Behoorlijk saai.
Fijne dag