Ons pleintje nu:

dinsdag, december 17, 2013

Klaar met shoppen

Om zes uur hoor ik Saskia bezig en ben blij dat ze vandaag wel op tijd naar school gaat.  Ze heeft hard gestudeerd voor haar AP Environment test en zal vanochtend nog meer doen.  Het is een moeilijk vak en ik hoop van harte dat ze de broodnodige voldoende ervoor gaat halen.

Al gauw val ik weer in slaap en zonder Rick, die mij meestal toch wel wekt als hij opstaat, word ik pas om kwart voor negen weer wakker!  Dat was niet de bedoeling en ik sta gauw op.  Met een kop lekkere D.E. koffie en een paar wafels voel ik me weer helemaal van deze wereld.

Vandaag heb ik besloten het mijn laatste winkeldag te maken.  Of dit het vroegst is dat ik klaar zal zijn, weet ik niet, maar het geeft wel rust om te weten dat alles behalve het meeste eten (met uitzondering van de Kerststol, die ik gisteren al kocht) in huis of tenminste onderweg in de post is.

Na nog een paar grappige stocking stuffers op Amazon.com te hebben besteld is het eerst tijd om te sporten.  Dat wordt boven een uur interval op de elliptical.  Ik heb het nieuwste korte verhaal van Barbara Freethy te lezen en dat grijpt me meteen zo dat de tijd vliegt.

Gauw maak ik me daarna klaar en ga met Kai bij Panera eten.  Het is weer zo gezellig om hem thuis te hebben!  Hij helpt ook fijn mee door Cosmo uit te laten als ik het daar te druk voor heb.  Met mijn Panera kaart heb ik $2 korting op een You Pick 2 en ik kies een kop groentesoep en een halve tonijnsalade sandwich op tomaat-basilicum brood.  Dit is duidelijk zo'n restaurant waar ik meestal hetzelfde bestel.

Na de lunch zet ik Kai weer thuis af en ga terug Vienna in.  Als eerste ga ik terug naar Bed, Bath & Beyond en hun World Market.  Zo kom ik er een jaar niet, dan opeens twee keer in een week. Ik was gisteren vergeten te kijken naar Duitse dingen voor Kai.  Ik zou hem graag een bijzonder Duits bier in zijn stocking geven, maar die vind je hier een stuk minder, dan bijvoorbeeld Belgisch bier tegenwoordig.

Toch vind ik een flesje en koop er ook gelijk maar een fles wijn voor Sharon.  Verder nog wat veganistische chocolade voor Saskia.  Er zijn wel wat leuke internationale spullen te vinden hier, zoals de drop, maar ik ben eigenlijk teleurgesteld in de keuze.  Bij bijvoorbeeld Whole Foods en Trader Joe's is er bijna nog meer te vinden.

Volgende stop voor mij is de ABC winkel.  Per staat is het verschillend waar alcohol mag worden verkocht.  Hier in Virginia mogen wijn en bier overal verkocht worden, maar voor het sterkere spul moet je naar een "alcoholic beverage control" winkel. 

Dit is een jaarlijkse traditie geworden. Ik kies een paar fruitsmaak vodka's voor Rick, die zijn Serbian Crown zelfgemaakte vodka's moet missen nu dat restaurant is gesloten.  Sinds het begin van onze relatie hebben wij daar in de Kersttijd gegeten, maar het werd steeds slechter, behalve die vodka's, die Rick toch ieder jaar weer trokken.  Wel een beetje een einde van een tijdperk dat het nu is gesloten, maar niet verwonderlijk.  Nu Katja oud genoeg is koop ik ook voor haar een paar flesjes. 

Mensen versieren zelfs hun auto's
 
Big Planet Comics is in hetzelfde winkelcentrum.  Rick is hier een oude bekende en heeft zelfs een eigen postbus.  Meestal zit daar een leuk stapeltje in om in zijn stocking te doen, maar vandaag zijn het maar twee stripbladen.  Ik zoek er dus nog een paar bij en koop gelijk ook een Mad voor Kai en Adventure Times voor Saskia, zij is dol op die cartoon!

Bij Walgreens haal ik een paar Kerstkaarten, waaronder een Spaanstalige voor onze schoonmaaksters.  Bij Starbucks nog wat cadeaubonnen en dan maak ik mijn rondje compleet met een stop bij Whole Foods, maar hier heb ik alleen een paar boodschappen nodig.
Nog steeds worden er overal Kerstbomen verkocht

Tegelijkertijd met mij komt Saskia thuis.  Haar proefwerk was moeilijk, verder weet ze er niets over te zeggen.  Ik hoop dat haar harde werken zijn vruchten heeft afgeworpen.  Ze meldt ook dat ze haar rooster gaat veranderen na de Kerstvakantie, zodat ze niet meer naast haar ex hoeft te zitten bij biologie.  Wat haar betreft is dat dus helemaal over, al lijkt hij het daar niet mee eens.

Saskia en ik delen mijn pinpas, omdat zij vaak boodschappen doet,  en daardoor ben ik vaker zonder dan met.  Morgen is het tijd om de schoonmaaksters hun jaarlijkse bonus te geven, dus ik neem de pas van Saskia over en haal het geld van de bank.  Thuis schrijf ik de kaart met maar liefst vijf Spaanse woorden erin om de dames een fijne Kerst van ons te wensen.

Boven pak ik met behulp van Snickers en Flapjack de cadeautjes, die vandaag zijn aangekomen, in.  Dat gaat gepaard met een grote klap in onze kast, omdat Snickers probeerde bij zijn catnip speeltjes te komen.  Die liggen echter te hoog en hij viel van mijn onderste kledingplank af.
Onschuldig op ons bed

Flapjack verkent intussen de zak met Kerstpakpapier, dozen en zakjes.  We gebruiken het gros ervan nog eens van vorig jaar, dat is nog een voordeel van zakken en dozen, die scheuren niet zo makkelijk.  Ik ben een grote fan, want alles wat ik met pakpapier inpak ziet eruit of het door een klein kind gedaan is.

Voor ons avondeten bestellen Kai en ik Indiaas van Curry Mantra 3.  Heerlijk om weer een Indiaas restaurant dichtbij te hebben wat ook bezorgt.  We smullen o.a. van hun superlekkere palak angoori, een mengsel van druiven, rozijnen, gefrituurde spinazie en yoghurt.

Saskia werkt intussen met Kaylee aan haar AP biologie proefwerk.  Als Kaylee vertrekt komt Saskia echter in tranen naast mij zitten.  Het lukt haar maar niet te concentreren en ze is er al zeker van dat ze weer een onvoldoende gaat halen.  Het is heel ongewoon voor Saskia om te huilen en ik weet gewoon dat ze het wel kan als ze maar niet afgeleid wordt.

Samen gaan we in de eetkamer zitten en ik doe iets wat ik al jaren niet meer heb gedaan (voornamelijk omdat ze het nooit vroegen), een kind helpen met studeren.  Het lijkt wel te helpen.  We bedenken ezelsbruggetjes voor een paar rijtjes en na een uurtje vindt Saskia dat ze twee van de drie hoofdstukken toch beter kent dan gedacht.  Het derde kan ze morgenochtend, onder anderen met behulp van haar lerares nog beter leren.  Nu maar duimen voor een goed cijfer!

Het wachten is nu op Ricks thuiskomst uit St. Louis.  Voor hem was het in ieder geval wel goed gegaan, want ook hij was nerveus aan het leren de afgelopen dagen.  Nog een paar dagen en iedereen kan een paar weken ontspannen.  Rick en Saskia zijn daar duidelijk hard aan toe!

5 reacties:

Anja zei

Grappig, ik zie Rick thuis komen op de webcam volgens mij.
Fijn dat je Saskia hebt kunnen helpen met haar studie!

Anoniem zei

Blij te lezen dat Belgisch Bier makkelijker te verkrijgen is bij jullie dan Duits Bier. Dat zegt wel iets over de Belgische Bieren, oh zo lekker.
Saskia even wat helpen studeren, daar is toch niks mis mee, zo krijgt ze terug wat meer zelfvertrouwen.
Haar vriendje zal het einde van hun relatie toch moeten aanvaarden dat is ook makkelijker voor Saskia en zal ook helpen haar spanningen te verminderen.
Voor jou Petra is het spijtig dat je praktisch iedere dag hoofdpijn hebt en fybromyalgiepijnen. Sterkte voor de komende feestdagen en ik wens je pijnloze dagen dat zou het mooiste geschenk zijn dat ik je zou kunnen wensen.
Groeten van Hilde uit B.

naomi zei

Arme Saskia zoveel stress, wel fijn dat je haar kon helpen. Fijn dat de vakantie eraan komt kanz e even rust krijgen. Nu ook hopelijk prive nog en dat 2014 dan maar een rustig en stabiel jaar voor haar mag worden.

Drukke shopping trip maar wel voor leuke dingen geslaagd. Ben je niet bang dat kai of Saskia het blog lezen en weten wat ze krijgen.

Ik heb ook zo goed als alles binnen en ingepakt dus redelijk klaar voor de kerst. Nog even boodschappen doen en moet natuurlijk ook werken met de kerst zit in de nacht. heerlijkr elax en je kan alles nog mee maken.

Liefs Naomi

Ineke zei

Leuk die versierde auto's, dat zie je hier niet.
Gelukkig voor je dat het temperatuur komend weekend flink omhoog gaat, dat zal je ook best goed doen.

Petra zei

@Anja - Veel heeft het helaas niet geholpen :(

@Hilde - Nou, inderdaad, geen pijn zou echt heerlijk zijn. Maar ja, ik heb er mee leren leven en zie toch het mooie aan alles, hoor.

@Naomi - Nee, zij lezen mijn blog niet. Ik ben helemaal up to date met inpakken, maar er moeten nog wat dingen aankomen.

@Ineke - Volgens mij zouden Nederlanders dat ook echt raar vinden, toch?