Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 26, 2024

Over deze vrijdag

Het belooft weer een mooie dag te worden al blijven de temperaturen lager dan gemiddeld. Dat zal over een paar dagen helemaal veranderen. Dit is wel erg lekker lenteweer met een maximum temperatuur van zo'n zestien graden. 

Na ons ontbijt gaan we op pad. Natuurlijk halen we als eerste onze Starbucks koffies. Dan gaan we naar de paarse glasbak om ons lege glas in te gooien. Als we bij de rode locomotief komen zie ik dat er wat nieuws neer is gezet.

Om te beginnen heb ik geen idee wat deze bloemen zijn. Dan zie ik een hamertje en begrijp dat kinderen daarmee de bloemen als een soort drumstel kunnen gebruiken. Later hoor ik dat de bloemen er door de Vienna Kunstvereniging neer zijn gezet, erg leuk.

Als laatste halen we groentensap van Greenheart en gaan dan huiswaarts. Daar gaat Rick aan het werk en ik aan mijn cardio. Ik heb telkens heel veel pijn, vooral aan mijn benen, dus ik laat de krachttraining vandaag maar achterwege. 


Na mijn sporten ga ik erop uit om foto's te nemen in de buurt. Ik kan daar op het moment geen genoeg van krijgen. Als het volgende week zo warm wordt zal het allemaal snel uitgebloeid zijn. Vooral de baardirissen zijn zo mooi. 













Uiteindelijk kom ik bij Whole Foods uit en koop daar een bakje garnalensalade voor mijn lunch. Als ik weer thuiskom gaat Rick net naar Cava om zijn middageten te halen. Ik ga gezellig even met hem mee en dan weten we gezamenlijk in onze keuken. 

Het is lekker genoeg om in de zon te gaan lezen. Ik heb een interessant boek over Grandma Gatewood, de eerste vrouw, die het Appalachian Trail aan een stuk door heeft gelopen. Ze was 67 toen ze dat deed en zowel dat pad als deze vrouw fascineren me. Het is het langste wandelpad ter wereld en ik heb er hooguit een kilometer van gelopen. 

Rick maakt een paar korte wandelingen om zijn stappen bijeen te krijgen en ik loop mee. Blijven bewegen is het beste tegen de pijn. Verder schrijf ik United aan vanwege de geannuleerde vlucht, want als ik het goed begrijp heb ik recht op 600 euro daardoor. 

Zo is de middag al snel voorbij. Rick heeft een nieuw voor ons restaurnant gevonden in Ballston, Mussel Bar & Grille. Het is van een Belgische chef en heeft dan ook heel veel Belgisch bier. Het blijkt er al sinds 2012 te zijn dus Rick snapt niet dat hij er niet eerder van wist. 

We nemen plaats aan de bar en bestellen wat dingen van het happy hour menu. Daaronder een heerlijk charcuterie plankje waar we ook een stuk Goudse kaas bij bestellen. Op het menu staan drie erg lekkere mocktails en ik kies de margarita, die super is. Ik ben zo blij dat veel restaurants nu interessante alcoholvrije drankjes hebben!



Dit restaurant was een goede vondst en we zullen er zeker terug gaan, ook vanwege het Belgische bier. Het is een goede begin van het weekend. Allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!

 

3 reacties:

Reny zei

Lijkt me geweldig, dat Grandma Gatewood boek.
We zijn ooit bij het begin punt op Springer Mountain geweest, ik vind het fascinerend dat mensen dat kunnen (die hele trail lopen).

Mooi weekend !

Petr@ zei

Grappig om ineens een nieuw restaurant te ontdekken die er al heel lang blijkt te zijn.
Die mocktails zijn inderdaad heel fijn. Frisdrank bij het eten vind ik meestal niks en alleen water zo saai dus mocktails zijn dan een uitkomst als je geen wijn drinkt/kunt drinken.
Gisteravond Koningsnacht gevierd in Arnhem. Heel druk maar heel gezellig. Misschien ook Koningsdag daar vieren maar dat ligt een beetje aan het weer.
Fijn weekend!

Petra zei

@Reny - Ik vind het vooral voor zo'n ouder iemand heel wat om te doen. Ik doe het haar niet na (ik ben ook teveel een diva ha ha)

@Petra - We hebben nog lang niet alle restaurants in onze omgeving geprobeerd. Fijne Koningsdag!