Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, april 06, 2024

Dag 9 Zwitserland : En toen kwam er nog een nachtje bij

We waren van plan om om half acht op te staan, maar zijn beiden om zeven uur wakker. We gaan ontbijt eten, maar er is nog minder van onze gade dan de eerste ochtend. Toch eten we wat om onze magen te vullen. 

Onze taxi komt om kwart voor negen en een kwartier later zijn we op het vliegveld. Check in gaat snel en security ook. 

We gaan op zoek naar de Swiss Lounge waar ik met mijn Star Alliance Gold status in mag. Maria mag mee omdat we samen reizen. 

Hier hebben ze een heerlijk ontbijt en we hebben nog trek dus nemen het ervan. Ik raak in gesprek met de "eier" man en hij is een vluchteling uit Oekraïne. Dan realiseer je je opeens hoe dichtbij die oorlog is. 


Keurig op tijd voor het boarden gaan we naar de gate. Alleen is er van boarden geen sprake. Er is een technisch mankement en de instaptijd wordt telkens verlaat. 

Om kwart over twee mogen we aan board, maar dat is van korte duur. Het euvel is toch niet verholpen en de vlucht wordt geannuleerd. 


Er wordt morgen een speciale vlucht ingezet voor ons, want 200+ passagiers verdeel je niet even over andere al volle vluchten. 

Er staat een gigantische rij wachtend op een hotel en eten bon. Als er wordt omgeroepen dat je ook zelf een hotel kunt boeken en dat op United verhalen boek ik meteen via Booking.com het Intercity Hotel bij het vliegveld. 

Onze bagage wordt gelukkig teruggegeven, want dat heb ik weleens anders meegemaakt. We nemen een taxi naar het hotel dat leuk en modern is. 

Nog geen uur na het annuleren liggen we al op onze bedden uit te rusten. Het is natuurlijk enorm balen, maar nu gaan Rick en ik direct na mijn aankomst morgen door naar New Jersey.

Bij Katja en Kevin kan ik mijn was doen en ik heb eigenlijk alles mee wat ik nodig heb. Zo niet dan kan ik dat in NJ krijgen. 

Het is zomers weer en Maria wil graag een wandeling gaan maken. Ik weet dat ik ook zou moeten gaan, maar ik ben op. Bovendien probeer ik Rick te leiden naar wat ik mee wil nemen. 

We treffen elkaar weer in het restaurant van het hotel. Dat heeft een beperkt menu, maar zo te zien is er verder niets in de buurt. 

Het eten is inderdaad maar matig en flink duur ook. Mijn schnitzel, die wel lekker is, wordt met kurkdroge rösti geserveerd. Maria Thaise curry is drie happen en het is op. Maar ach, beter dan op zoek naar een restaurant te moeten gaan. 

We zitten nog wat in de tuin en als het donker wordt gaan we naar boven. Morgen gaan we het nog eens proberen, hopelijk kunnen we dan wel de oceaan over. 


8 reacties:

Marion2 zei

Jee, wat een toestand. Net op het moment dat je graag naar huis wilt. Maar beter morgen dan in een toestel met gebreken.

De oorlog in Oekraïne is hier inderdaad dichtbij. Net zoiets als Spanje. Het is ook goed merkbaar, er worden heel
veel Oekraïense vluchtelingen in Nederland opgevangen.

Goede reis naar huis!

Anoniem zei

Ohh wat vervelend dat je net nu vertraging hebt..
Hopelijk gaat morgen alles goed
Goede vlucht!
Carla

Anoniem zei

Niets vervelender dan een gecancelde vlucht.
Hoop dat vandaag alles naar planning verloopt. Goede reis naar Washington en dan snel naar New Jersey.
Groetjes
Wil

Reny zei

Oh dat is balen maar goed dat je meteen zelf een hotel hebt kunnen reserveren.

Ik zal duimen dat de vlucht vandaag wel vertrekt en voorspoedig verloopt.

Anoniem zei

Vraag zeker je EU261 compensatie aan, je hebt recht op 600 euro.

Petra zei

@Anoniem - volgens mij geldt dat niet voor Amerikaanse maatschappijen helaas

Anoniem zei

Jawel hoor, vluchten vertrekkend vanuit Europa (ook voor united) vallen onder deze regels.

Petr@ zei

Balen zeg maar gelukkig kon je vandaag wel vertrekken.