Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 10, 2024

Over een dag met Fiona

Om half zeven ben ik wakker. Misschien nog jet lag, maar ik heb ook genoeg geslapen. Om zeven uur wek ik Rick op zijn verzoek. 

We eten ontbijt en maken ons snel klaar, want we gaan Fiona ophalen. Kevin moet vandaag een tijdje naar zijn werk. We hebben Fiona voor de dag dus nemen haar middagslaap spullen ook mee. 

Aangezien Fiona beter is en Katja haar erg mist gaan we eerst naar het ziekenhuis na koffies van Starbucks gehaald te hebben. Fiona is natuurlijk heel blij haar Mommy weer te zien. 

Van de verpleegkundige krijgt Fiona een stethoscoop en kan dan naar "baby brother" luisteren. Grandpa blaast een handschoen op, zodat Fiona een ballon heeft. 


Na een uurtje nemen wij Fiona mee voor de rest van de dag. We gaan eerst naar de Learning Express, een erg leuke speelgoedwinkel. 

Ze hebben er een "winkeltje" met alles erop en eraan. Fiona is daar zeker een uur zoet mee. Wij kopen een paar leuke dingen, die Fiona in het ziekenhuis kan doen. 



De volgende stop is Whole Foods voor wat crackers voor Fiona en wat spullen voor mij. Dan is het alweer lunchtijd. 

We rijden naar het gezellige Ocean Grove waar we eten halen van Seagrass. Omdat Katja feitelijk gezond is heeft ze liever iets anders dan het ziekenhuis eten en dat kan gewoon. 

Dit keer hebben we allemaal een zalm BLT op ciabatta brood. Voor Fiona heb ik hummus besteld, maar daar eet ze niet veel van. 

Na het eten nemen we Fiona mee naar ons huurhuis. Daar hopen we dat ze haar middagslaapje zal doen, maar dat is een onbegonnen zaak. 

Het is te lawaaierig op straat en wat ik ook probeer van slapen komt niets. Dan neem ik Fiona maar naar beneden, zodat ze tegen me aan kan liggen en Disney filmpjes kan kijken. 

Rick verricht ondertussen wat werk en het is al gauw vijf uur. Tijd om met een heel moe meisje terug naar het ziekenhuis te gaan. 



 Kevin is daar ook en het wordt al gauw duidelijk dat Fiona oververmoeid is. Rick gaat sushi halen en Kevin neemt Fiona mee naar huis. 


Katja en ik praten een beetje over hoe het na vrijdag zal gaan, maar dat is nog zulk onbekend terrein dat we maar gaan zien hoe of wat. Rick en ik blijven in ieder geval volgende week (of een deel van) ook. 

Rick brengt Katja's eten en dan gaan we dat van Kevin en Fiona's spullen naar hun huis brengen. Gelukkig wonen ze op een steenworp afstand van het ziekenhuis. 

Dit restaurant, Rice, heeft heel lekkere sushi. Een van mijn rollen is van alleen vis gemaakt. Hun groentensoep zit vol groenten en is lekker warm in dit kille huis. 

Nu is er nog een dag van afwachten en dan is het tijd voor de geboorte. De baby ligt nog steeds in een stuit dus Katja heeft zich al neergelegd bij een keizersnede. 

9 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat Fiona gewoon naar Katja kan en dat jullie gezamenlijk kunnen eten.
Jammer dat de babynog in een stuit ligt.
Fijne donderdag.

Tineke zei

spannende tijd voor jullie allemaal. Ja ergens anders slapen is vaak een probleem met kids.
Oplossing met tegen je aanliggen filmpjes kijken kost ook jou het minste energie.
Verhuizen jullie naar een ander huisje?
Wij zijn op waddeneiland voor onze 1e vakantie dit jaar; genieten er van.

Marion2 zei

Wat een spannende en enerverende tijd is het voor jullie en morgen natuurlijk helemaal.

Ik hoop niet dat Katja ermee zit als het een keizersnede wordt. Ik heb alleen maar keizersnedes gehad
vanwege een vernauwing in mijn bekken en was dankbaar dat op deze manier de kinderen toch heelhuids en
gezond ter wereld kwamen. Gelukkig kun je met plaatselijke verdoving er heel veel van meekrijgen.

Heel veel sterkte en plezier morgen!

Anoniem zei

Natuurlijk is het spannend wel of geen keizersnede maar Katja heeft het al eens meegemaakt dus weet hoe het zal gaan. Bij mij lag de baby niet alleen in een stuit maar had ook nog eens een voorliggende placenta dus ik was er van overtuigd dat wordt een keizersnede. En de arts maar zeggen de baby kan zich nog keren. Niet dus.
Dus de volgende dag naar de operatiekamer. Maar alles ging voorspoedig.
Hoop voor Katja dat alles naar wens verloopt.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Anja - hij aardt naar zijn moeder

Petra zei

@Tineke - nee we gaan naar een hotel met kamers met keuken

Petra zei

@Marion - ik heb er ook drie gehad. Katja had liever weer een natuurlijke bevalling zoals met Fiona maar verder maakt ze zich er niet zo druk om

Petra zei

@Wil - Katja had geen keizersnede met Fiona dus het is nieuw voor haar. Ook zij heeft een voorliggende placenta. Ik heb zelf 3 keizersnedes gehad, maar ik snap dat ze liever natuurlijk bevalt.

Anoniem zei

Sorry Petra. Heb het verward met te hoge bloeddruk.
Wil