Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 11, 2024

Over een verandering in de planning

We staan weer om zeven uur op en eten ontbijt. Ik heb veel last van mijn fibromyalgie en ik heb tegen Rick gezegd dat ik echt even moet bewegen. 

Terwijl hij zijn douche neemt ren ik op de plaats tot ik 5000 stappen bijeen heb (ongeveer een half uur). Zo kan ik er wat beter tegenaan. 

Als ik me klaar heb gemaakt voor de dag gaan we eerst naar Starbucks. Daar staan onze met de app bestelde koffies en Katja's ontbijt al klaar. 

De volgende stop is Fiona ophalen. Die heeft de hele nacht doorgeslapen. Ze was dan ook doodmoe gisteravond zonder middagslaapje. 

Nu is madammeke in een prima bui en met haar dinosauriër stickers loopt ze parmantig als een kenner door het ziekenhuis. Zo grappig hoe ze de weg weet in dit enorme gebouw. 


Katja hoest een beetje en voelt zich niet optimaal. Waarschijnlijk heeft Fiona haar toch net voor ze ziek werd aangestoken. 

Fiona speelt een tijdje schattig met de dinosauriër magneten en kijkt dan Bluey met Katja. Daarna wordt ze wat baldadig en dan is een ziekenhuiskamer geen succes met een peuter. Overal zijn knopjes en touwtjes waar maar beter niet op gedrukt of aan getrokken wordt.

Voor het ziekenhuis ligt een tulpenveldje en ik ga naar buiten om daar foto's van te maken. Dat is ook een goede afleiding voor Fiona die mij vanuit Katja's kamer kan zien. 






Kevin komt en neemt Fiona onder protest mee. Ze mist haar Mommy zo. Kevin brengt Fiona naar haar andere grootouders om dit keer wel een middagslaapje te doen. 

Katja voelt zich niet goed dus Rick haalt wat broodjes van Joe's Bagel en na het eten laten we Katja en Kevin alleen. 

Wij gaan langs de oceaan naar het noorden rijden. Dat is vrij onbekend gebied voor ons. Het weer is wat regenachtig dus een strandwandeling zit er niet in. Na Asbury rijden we door Deal en daar zien we kasten van huizen.

Er is hier een website Zillow.com waar je kunt opzoeken hoeveel een huis waard is. Huizen die niet veel groter zijn dan het onze zijn hier miljoenen meer waard. Maar ja, deze huizen liggen dan ook vlak aan het strand. 

Een stuk verderop komen we een gezellig stuk met allemaal restaurants en cafe's tegen. Daar zullen we in de zomer een keer heen gaan. Zo even verkennen is leuk en nu is het tijd om naar de supermarkt te gaan voor een paar dingen voor Katja.

Terwijl we door de Stop & Shop lopen bericht Katja dat ze koorts heeft. Dat is natuurlijk helemaal geen goed nieuws. De keizersnede wordt uitgesteld tot maandag en na een test wordt er vastgesteld dat Katja griep heeft. 

Heel erg vervelend, want ze hebben zich mentaal helemaal voorbereid op de geboorte morgen. Katja heeft pijn in haar rug van het ziekenhuisbed en heeft meer dan genoeg van het wachten. Ze krijgt Tamiflu, die de duur van de griep moet verkorten. Nu maar hopen dat wij het, als supportteam, niet krijgen. Hopelijk hebben de mondkapjes daartegen geholpen. 

Op weg naar het ziekenhuis halen we kippensoep van Tony's er tegenover. Die wilde Katja graag hebben. Ook hebben we drankjes en wat snacks mee. Dan wensen we Katja goedenacht en gaan naar Watermark een bar met hapjes met uitzicht op zee.

Helaas zijn die hapjes vrijwel allemaal niet voorradig. We delen wat heel erg lekkere kipnuggets en ze hebben een goede "no margarita" mocktail. Om meer te eten gaan we naar Stella Marina op de hoek. Daar bestellen we een charcuterie board en dat is meer dan genoeg voor ons beiden. 

Het is alweer later dan we zouden willen als we "thuis" komen. We computeren nog wat en ik ga zo nog even Bed & Breakfast kijken. Morgen zal dus anders zijn dan we verwachtten. Het is maar goed dat we er nog een week aan vast hebben geplakt hier. 

16 reacties:

Reny zei

Oh wat jammer en vervelend voor Katja, vooral omdat jullie ervan uitgingen dat de baby vandaag geboren zou worden, bummer !

Geweldig dat jullie nog een week kunnen blijven alhoewel ik me ook kan voorstellen dat het voor jou allemaal heftig is, nét terug van vakantie, nog amper thuis geweest en jullie zullen Orion ook wel missen. Maar de (klein)kinderen gaan natuurlijk voor!

Hopelijk helpen de medicijnen en wordt jullie kleinzoon maandag geboren.

Lieve groetjes,

Petr@ zei

Hè wat vervelend dat Katja ziek is geworden maar vooral: geen keizersnede vandaag en nog langer in bed liggen. Veel sterkte voor haar, hopelijk is ze maandag beter!

Anja L. zei

Dat is vervelend voor jullie allemaal. Ik duim dat de medicijnen Katja helpen.

Anoniem zei

Heel vervelend als je de geboorte moet uitstellen.Hoop dat Katja snel van die griep af is. Nog langer in dat ziekenhuisbed te moeten liggen is ook geen pretje.
Sterkte allemaal
Wil

Anoniem zei

Wat een bummer, dat is even een fikse teleurstelling. Beterschap voor Katja en succes allemaal. Sally

Anoniem zei

Oef wat een teleurstelling voor Katja en Kevin en jullie natuurlijk ook. Zo zie je dat zelfs een geplande keizersnee niet altijd valt te plannen. Hopelijk wordt de gauw beter! Liefs Sophie

Anoniem zei

Wat een teleurstelling voor jullie allemaal. Maar de gezondheid van Katja gaat natuurlijk voor, en ik hoop dat ze snel opgeknapt is en kan gaan bevallen.
Blijven jullie nog in dit huis of gaan jullie ergens anders heen?
Beterschap en sterkte gewenst
Carla

TOG zei

Wat jammer, vooral voor Katja. Beterschap en dat alles maandag vlot en goed mag gaan

Petra zei

@Reny - vandaag was een vrij rustige dag en die heb ik duidelijk nodig. Ik voel me telkens heel moe.

Petra zei

@Petra - Dank je

Petra zei

@Anja - het ging vandaag nog niet zo goed, maar hopelijk morgen

Petra zei

@Wil - Dank je wel

Petra zei

@Sally - Dank je wel

Petra zei

@Sophie - het is zo niet wat Katja wilde, maar ja mij opa zei altijd "liever koekjes worden niet gebakken"

Petra zei

@Carla - we verhuizen zondag naar een hotelkamer met twee slaapkamers

Petra zei

@Tosca - Dank je wel