Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 19, 2024

Over van alles en nog wat

Om kwart voor acht worstel ik mezelf letterlijk uit mijn bed. Ik ben het wel met Rick eens dat de matras van dit bed erg zacht is. Ik verdwijn er gewoon in! 

We drinken koffie en thee en maken ons dan klaar voor de dag. We halen koffies en ontbijt van Starbucks en gaan dan naar Katja en Kevin. Kevin heeft Fiona al naar haar schooltje gebracht. Na het eten maakt Katja een boodschappenlijstje voor ons, want ze hebben niets in huis. 

Rick heeft een vergadering bij te wonen en Katja en Kevin vertrekken naar het ziekenhuis om bij Nico te zijn. Ik neem van de gelegenheid gebruik om mijn Duolingo lessen te doen. 


De boodschappen gaan we bij Wegmans doen. We vinden alles uiteindelijk, maar Wegmans heeft een vreemde indeling. Fiona vindt een bepaald soort granola reep lekker en die ligt niet bij de andere repen, maar bij de ingang van de winkel. En zo zijn er andere niet logische dingen, zoals macaroni met kaas niet bij de pasta maar ergens anders. 

De tijd begint weer te dringen voor Rick, want hij heeft om een uur een presentatie. Wij nemen  lunch mee van Wegmans en gaan dan terug naar het hotel. Daar zet ik Rick af en eet mijn soep en sushi even snel in de auto. 

Dan rijd ik naar het huis van Katja en Kevin om de boodschappen te brengen. Gelukkig vind ik overal plaats voor. De schoonmaak ploeg, die Kevin heeft ingehuurd, komt net aan. Ze zullen straks dus in een schoon huis met een goed gevulde ijskast thuiskomen. 

Katja en Kevin wilden graag eten van MJs. Dat ga ik ophalen en naar het ziekenhuis brengen. Ik vind zowaar een parkeerplaats vlakbij de ingang.  Ik heb een hekel aan de nauwe parkeergarage. Katja komt als eerste eten en ik mag de NICU in om naar Nico te kijken. 

Daar is Kevin al en het jochie is nu ingebakerd. Als Kevin gaat eten komt Katja terug. Nico mag kleertjes aan en als hij goed op temperatuur blijft mag de couveuse open. Het zijn kleine maar belangrijke stapjes. 




Zijn eerste pakje

Rick is inmiddels klaar met zijn werk en ik haal hem op. Hij wil Nico ook graag zien en we gaan weer even naar de NICU. Dan is het tijd om Fiona van haar schooltje te halen. Zij komt heel vrolijk op ons afrennen en babbelt honderduit op weg naar huis. 

Katja en Kevin komen om een uur of half zes thuis en Fiona is daar natuurlijk ook heel blij om. Ik maak wat eten voor haar klaar en daarna zetten we een kinderfilm op. Fiona zit tussen haar ouders in en houdt van allebei een hand vast. Zo schattig!

Voor het avondeten bestellen we Indiaas, want dat kan Katja nu eten zonder maagproblemen te krijgen. Rick haalt het eten van India Garden. We laten hun eten bij Katja en Kevin zodat ze kunnen eten wanneer ze de kans krijgen (Fiona legt compleet beslag op ze, begrijpelijk). 

Dan nemen wij afscheid en van Fiona krijgen we een spontane knuffel, zo lief! Ik ga die kleine ook weer missen, maar ik zal haar de komende maanden vast nog vaker zien.

Wij eten op de kamer en ik smul werkelijk! Ik zou willen dat onze plaatselijke Indiase restaurants de gerechten, die ik bestelde (vis en groente), zouden hebben. Misschien heeft dit restaurant gerechten uit een ander deel van India. 

En nu is het tijd voor onze shows. Rick heeft er een waar hij heel laat voor op is gebleven gisteravond. Mij niet gezien, ik zoek om tien uur mijn bed op, al kijk ik ook leuke programma's. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

12 reacties:

Sonja zei

Wat een heerlijk mannetje, zo'n aandoenlijk plaatje. Fijn dat Katja weer thuis is.
Goede reis naar huis en een fijn weekend.

Anja L. zei

Gelukkig dat jullie dit allemaal kunnen doen voor ze.
Wat een lief ukkie is Nico. Wat fijn dat het zo goed met hem gaat.
Fijn weekend.

Reny zei

Wat een schatje!
Fijn dat het zo goed gaat en dat Katja weer thuis is.

Fijn weekend

Petr@ zei

Fijn dat jullie er op deze manier kunnen zijn voor het gezin. Het zal vast even vreemd zijn om straks weer thuis te zijn. Al kan ik me voorstellen dat je daar na al die weken ook wel een beetje naar uitkijkt.
Dit weekend nog even genieten van je kleinkinderen.

Carla zei

Wat een schattig mannetje is Nico.
Fijn dat hij al kleine stapjes vooruit gaat!
Fijn weekend en alvast een goede reis naar huis gewenst
Groetjes

Anja zei

Ach, wat een mooi mannetje, hij lijkt helemaal geen prematuur baby.
Fijn om weer naar huis te gaan maar jammer dat jullie zo ver weg wonen.
Weten jullie al wanneer je het jonge gezin weer gaat zien?

Petra zei

@Sonja - Dank je wel!

Petra zei

@Anja - ik zou graag blijven helpen, maar eens moeten we naar huis

Petra zei

@Reny - Dank je

Petra zei

@Petra - even een aantal dagen wat rust is wel.fijn, hoewel ik morgen alweer een rondleiding heb

Petra zei

@Carla - Dank je wel

Petra zei

@Anja - het kan zijn dat ik de week van de 29e terug ga