Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 04, 2024

Dag 7 Zwitserland: Unterseen en Wengen

Maria heette hoofdpijn als ze wakker wordt en blijft nog even liggen. Dat geeft mij de kans mijn woordspelletjes te doen. 

Gelukkig is de hoofdpijn met medicijn snel vertrokken en we gaan naar beneden voor het ontbijt. Dat ga ik zeker missen! 

Om half elf worden we opgehaald door Bernie van het hang gliding bedrijf. We rijden naar een groot veld in Unterseen waar Maria straks gaat landen. 

Gisteren heb ik al besloten dat ik echt niet wil. Ik heb veel last van mijn fibromyalgie en bovendien is het enorm duur. 

Het Meer van Thun is vlakbij en ik maak er een mooie wandeling. Ik geniet van de uitzichten, de wilde bloemen en de vele zingende vogels. Als ik weer terug bij het veld ben zie ik Maria naar beneden zweven. 
















Zo'n tien minuten later landt zij met instructeur Ed. Ze vond het prachtig en Ed maakte mooie foto's en video's. Leuk dat Maria nu iets wat al jaren op haar verlanglijstje stond heeft kunnen doen. 


Bernie zet ons af bij het dichtstbijzijnde station, Wilderswil. Van daaruit nemen we de trein naar Lauterbrunnen en stappen dan over op de trein naar Wengen. 

Toen Rick met zijn familie in Bern woonde gingen ze daar altijd op vakantie. Het dorpje ligt op 1200 meter hoogte. 




We hebben honger en er is een terras tegenover het treinstation met prachtig uitzicht en lekkere dingen op het menu. Ik heb alleen niet op de naam ervan gelet. 


Mijn lunch bestaat uit een gemengde salade, die ze hier heerlijk maken en een goulash soep. Maria kiest dezelfde salade en de witte wijn met knoflook soep. Het smaakt ons heel goed. 

Na het eten lopen we een paar souvenirwinkels binnen en tot mijn vreugde vind ik een leuk Wengen T-shirt voor Rick. 

Vervolgens kopen we een kaartje voor de kabelbaan, die ons naar Männlichen brengt. Dat is op 2200 meter hoogte en meteen een stuk kouder. 

Maria maakt een wandeling in de sneeuw waarbij ze aan een touw naar boven en beneden moet. Niks voor mij, ik blijf wel foto's maken. 















Eenmaal weer beneden gaan we op zoek naar de chalet "Im Tannenwinkel" waar Rick altijd logeerde als ze hier op vakantie waren. 

Wij vinden Wengen het leukste dorpje dat we deze vakantie hebben bezocht. Het heeft iets gezelligs en wat een uitzichten! 


De chalet is snel gevonden en ik maak een paar foto's, die ik naar Rick stuur. Hij is er dolblij mee. Zo te zien is de chalet tegenwoordig privé bewoond. 




Het kerkje van Wengen is open en men nodigt bezoekers uit een kijkje te nemen. Dat doen we natuurlijk en het is weer eens iets heel anders. 




We zijn een beetje melancholiek als we de trein weer terug naar Wilderswil nemen. Het is hier zo prachtig! We verzuchten beiden dat we zo blij zijn dat we konden gaan. 

Met de bus zijn we zo weer terug bij het hotel. Daar bel ik Rick, want we hebben de hele middag al contact met Katja. 

Haar bloeddruk was te hoog bij een routine doktersbezoek en ze werd naar het ziekenhuis gestuurd. 

Net kregen we bericht dat Katja in het ziekenhuis moet blijven vanwege preeclempsie. De baby zal ergens volgende week met 34 weken geboren worden en dan een tijdje in de NICU moeten. 

Dat zijn natuurlijk helemaal geen fijne berichten en nu wou ik dat ik thuis was. Gelukkig vliegen we zaterdag terug. 

We gaan zondag naar New Jersey voor onbepaalde tijd om Katja en Kevin bij te staan. Van hieruit kan ik verder niets doen dus ik probeer nog te genieten van onze laatste dag morgen. 
Toch nog alpenhoorn blazers gehoord 


Voor ons avondeten gaan we terug naar Hotel Krebs waar we de eerste avond hier ook aten. Dit keer hebben ze de raclette wel en die bestel ik met een groene salade. Ik heb het nog nooit gegeten en het is erg lekker. Maria is ook blij met haar risotto.


Terug in het hotel is de nare lucht, die we gisteravond al aan de receptie meldden terug. Dat niet alleen, we krijgen alleen kokend heet water uit de kraan. 

Wij zijn natuurlijk niet de enigen en hebben het geluk een kamer op de vijfde verdieping waar alles wel werkt te krijgen. 

Alleen heeft deze kamer een king bed. Nou ja, het moet maar. Het is maar voor een nacht, tenslotte. 

Morgen verkassen we terug naar Zürich, maar eerst gaan we hier in de omgeving nog iets doen. 

12 reacties:

Marion2 zei

Jee Petra, dat is een onverwachte wending van jullie reis. Ik kan me zo voorstellen dat je het liefst nu naar huis wilt gaan.
Maar ze is in goede handen en zijn jullie er snel genoeg om ze bij te staan. Veel sterkte en ik hoop dat je toch nog een
laatste fijne dag in Zwitserland zult hebben.

Anoniem zei

Bedankt for the walk down memory lane in Wengen! It is such a prachtig place!

Anoniem zei

Zo zullen jullie iets vroeger dan verwacht terug grootouders worden. Katja en de baby zijn in goede handen en jullie gaan volgende week Katja en haar gezinnetje bijstaan, dus goede vooruitzichten voor jullie.
Jij hebt samen met Maria een leuke reis gemaakt. Al de plaatsen die jij beschrijft hebben wij vele jaren geleden ook bezocht wat toen een onvergetelijke reis was. Door jouw verslag te lezen komen de herinneringen terug boven.
Ik wens jou en Maria een veilige terugreis en bedankt voor dit uitgebreid reisverslag.
Groeten van Hilde uit B.

Reny zei

Dat plaatsje Wengen ziet er heel leuk uit.
Wat erg/vervelend voor Katja, ik kan me voorstellen dat je nu liever al thuis zou zijn. Maar knap dat je de knop toch om kunt zetten en probeert te genieten van jullie vakantie in het mooie Zwitserland.

Geniet van jullie laatste dag en goede reis terug naar huis.

Sonja zei

Wat een mooie reis maken jullie. Maria is een echte dare devil!
Wat een vervelend bericht voor Katja, snap dat je graag bij haar wilt zijn. Fijn dat jullie zondag kunnen gaan helpen.
Alvast een goede thuisreis gewenst.

Petr@ zei

Fijn dat jullie zo'n leuke dag hadden. Maria iets van haar bucket list weg kunnen strepen. Rick zal blij zijn met zijn T-shirt.
Maar wat een naar nieuws van Katja! In elk geval is ze in goede handen in het ziekenhuis en gaan jullie zondag naar New Jersey en zijn jullie dichtbij. Sterkte voor haar en jullie allemaal!

Anja L. zei

Wat een leuke dag weer.
Maar wat vervelend voor iedereen dat Katja naar het ziekenhuis moet, gelukkig is ze daar in goede handen en kunnen jullie in het weekend naar haar toe. Het zet toch een beetje een domper op deze reis.

Anoniem zei

Goed dat het bericht van Katja niet midden in je vakantie kwam. Wel heel vervelend voor haar maar in het ziekenhuis is ze beslist in goede handen.
En als jullie zondag naar New Jersey gaan is dat voor haar een hele geruststelling.
Ik hoop dat alles goed mag verlopen.
Geniet van je laatste dag en voor morgen een goede terugreis

Groetjes
Wil



Jammer dat de pret van jullie korte vakantie onderbroken wordt door dat bericht van Katja.
In ieder geval is ze in het ziekenhuis in goede handen .En als jullie zondag naar New Jersey gaan dan zal dat voor alle partijen een hele geruststelling zijn.
Geniet van je laatste dag en voor zaterdag een goede reis terug.
Groetjes
Wil








Anoniem zei

Met de laptop kreeg ik het eerste bericht niet geplaatst. D opnieuw geprobeerd met mijn tablet.
Tot mijn verbazing staan ze er allebei op.
Wil

Anoniem zei

Een geweldig mooie dag hadden jullie weer. Wengen ziet er erg mooi uit.
Dat is wel even schrikken, dat Katja naar het ziekenhuis moet. Gelukkig kunnen jullie zondag al naar haar toe gaan en haar en haar gezin bijstaan en helpen.
Ze is in elk geval in goede handen in het ziekenhuis.
Ik wens je alvast een goede terugreis, en zondag een goede reis naar New Jersey.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Wat een durfal die Maria, maar weer iets van haar bucketlist afgestreept. Wat een mooie dag en geweldige trip aken jullie toch. Ik geneit van alle foto's. Ik snap dat je na het vevelende bericht van Katja graag bij haar in de buurt had willen zijn. Gelukkig vlieg je snel terug. En fijn te weten dat ze in goede handen is daar in het ziekenhuis en dat jij en Rick straks daar voor hun zullen zijn. Zal een hele geruststelling voor het gezin zijn. Gr., Sally

Anoniem zei

Ik geloof het graag dat je nu bij Katja wilt zijn. Nog even en je bent weer terug, en er wordt goed voor haar gezorgd. En je wordt al heel snel weer oma! Dan heeft ze ook hulp nodig en kun je er wel zijn.
Annemiek
Annemiek