Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 17, 2024

Over nog een dag ziekenhuis

Na weer een heerlijke nacht heb ik wat moeite uit bed te komen. Rick brengt me een kop koffie en dan lukt me dat toch. We maken ons snel klaar en bestellen van Starbucks en Joe's Bagel & Grille. 

Met het opgehaalde proviand gaan we naar het ziekenhuis. Katja's grote wens was een bagel met cream cheese en gerookte zalm, dus daar is ze helemaal blij mee. Ik heb een eiwit omelet met veel groente en de mannen broodjes. Het is allemaal heel lekker.

Er is veel goed nieuws. Het beademingsbuisje is uit de mond van de baby, hij krijgt alleen nog wat ondersteuning door zijn neus. Verder heeft hij via een voedingssonde al wat van Katja's melk gegeten. 

Katja zelf doet het ook erg goed. Wel hebben Kevin en zij geen oog dichtgedaan, omdat Katja nog telkens gemonitord werd door medisch personeel. Maar nu is ze van alle draden en slangen af en blij met haar bewegingsvrijheid. 


Wij blijven tot Katja wil gaan douchen en daarna de NICU bezoeken. We vertrekken met een lijstje boodschappen, die we bij Wegmans gaan halen. Hier hebben ze ook een gigantische wijn, bier en ander alcohol sectie. Tot mijn vreugde vind ik er een paar alcoholvrije drankjes, die ik lekker vind. 

Als we salades van Mr. Greek hebben opgehaald voor de lunch gaan we terug naar het ziekenhuis. Daar eten we gezellig met Katja, maar die is doodmoe, dus we laten haar alleen om wat te slapen. Wij gaan terug naar het hotel zodat Rick wat werk kan verrichten. 

Voor we het weten is het bij vieren en weer tijd om richting ziekenhuis te gaan. Deze dagen vliegen voorbij, want we gaan constant op en neer. 

Op de gang bij Katja's kamer hoor ik een bekend stemmetje en daar is Fiona. Ze is blij ons te zien en trekt ons Katja's kamer binnen. Kevins moeder, Sue, is er, want Fiona logeert bij hen. Zij en Kevin gaan naar de NICU en wij helpen Katja met Fiona. 

Het is duidelijk dat het meiske er helemaal klaar mee is haar moeder in het ziekenhuis te hebben. Ze wil niets en huilt alleen maar, zo zielig. Maar dan vindt Katja Fiona's favoriete programma op YouTube en gaat Fiona lief bij Mommy op schoot kijken. 

Fiona mag niet naar de NICU dus het zal nog even duren voor zij haar kleine broertje in persoon zal ontmoeten. Ze weet wel dat hij er is, want Fiona ging vandaag naar de peuterschool en heeft daar iedereen verteld dat ze een "baby brother" had. Ook is ze zeer geinteresseerd in foto's. 

Tegen zessen neemt Sue Fiona weer onder protest mee. Katja kan niet wachten naar de NICU te gaan om haar kleintje vast te houden. Dat mag nu hij niet meer aan de beademing ligt. Wij gaan eten halen en dat brengt Rick naar Katja's kamer zodat ze kunnen eten als ze terug zijn. 

Wij gaan naar ons hotel en eten ons avondeten daar. Katja wilde weer graag sushi en dat kan ik ook iedere dag eten. Rick heeft genoeg van Aziatisch eten en hij en Kevin eten vanavond Mexicaans. We zullen straks weer goed slapen. Maar eerst nog even een paar shows kijken. 

*Nog steeds liever geen felicitaties via Facebook, hieronder of prive vind ik leuk en geef ik door aan Katja*

8 reacties:

Reny zei

Fijn dat het zowel met Katja als met jullie kleinzoon goed lijkt te gaan.
Katja zal we gesmuld hebben van haar sushi :)

Hopelijk mogen ze, of in ieder geval Katja, snel naar huis. Kan me voorstellen dat het voor Fiona niet meevalt en dat ze haar ouders en "thuis" mist.





Anja L. zei

Wat fijn dat het met Katja en de baby zo goed gaat. Ik kan me voorstellen dat het voor Fiona moeilijk is.
Met dat heen en weer rijden naar het ziekenhuis en boodschappen doen is de dag inderdaad zo voorbij.
Fijne donderdag.

Carla zei

Een hele geruststelling voor jullie allemaal dat het met Katja en de baby goed gaat!
Ik hoop dat ze snel naar huis mogen. Katja zal het liggen in het ziekenhuis ook wel zat zijn nu, en Fiona zal straks heel blij zijn dat haar mommy weer thuis is.
Groetjes

Petr@ zei

Wat fijn dat het goed gaat met zowel moeder als kind. Ik kan me voorstellen dat Fiona nu haar moeder wel weer thuis wil hebben, zal voor haar een vreemde situatie zijn.

Ingrid zei

Van harte gefeliciteerd allen, en fijn dat alles goed gegaan is! ��

Wentje zei

Super gefeliciteerd met jullie kleinzoon! Wat heerlijk dat Fiona nu grote zus kan zijn! Leuk om te lezen hoe jullie de 2e keer grootouders worden ervaren!

USA2007 zei

Van harte gefeliciteerd. En blij te horen dat het met zowel Katja en kleinzoon goed gaat.

Petra zei

@Anja - Ja, Fiona moet weer even in het gareel komen

@Carla - Gelukkig werd Katja vandaag uit het ziekenhuis ontslagen. Ook wel gemengde gevoelens om Nico daar te laten.

@Petra - Heel moeilijk voor zo'n kleintje, ze is nog net te jong om er iets van te snappen.

@Ingrid - Dank je wel!

@Wentje - Het is weer een heel speciaal gevoel

@Ryan - Dank je wel!