Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 28, 2024

Over een culinair weekend

Zaterdag

Het is somber weer en daardoor makkelijker wat uit te slapen. Ik ben om kwart over acht echter compleet wakker en doe mijn dagelijkse woordspelletjes. Rick houdt het nog tot kwart voor negen uit.

Dan maken we ons klaar, laten Orion uit en gaan naar het centrum. Ik bestel mijn favoriete broodje van Panera en dat halen we eerst op. Daarna is Starbucks aan de beurt voor koffies en Ricks ontbijt. 

Helaas begint het ook wat te regenen, maar dat is juist mooi op bloemen. Ik zie paars met gele baardirissen in iemands tuin en ga daar even foto's van maken. Rick wacht geduldig op me in de auto. 



Na mijn sporten trek ik mijn ene oranje t-shirt aan met "Netherlands, it's where my story began". Het is zeker geen t-shirt weer dus helaas moet ik er een regenjas over dragen. Maar zo heb ik toch even meegedaan met Koningsdag. 

Rick en ik gaan onze lunch eten bij The Taste of Vienna. Het is een jaarlijks evenement waarbij restaurants uit de omgeving kleine hapjes verkopen. Een deel van de opbrengsten zijn voor onze vrijwillige brandweer.

Voorgaande jaren vond ik het eten niet bijzonder, maar dit keer is het moeilijk kiezen. Ik neem een sushi hand rol van Kusshi, een kreeftenbroodje van Ned's New England en een halve mochi donut van Donutchew. 

Rick gaat voor de kip "lolly" van Harth, barbecue varkensvlees van Famous Dave's en een sausage roll (lijkt wel op een saucijzebroodje) van Pure Pasty. Terwijl we onze laatste lekkernijen eten begint het te plenzen! We gaan gauw terug naar de auto, blij dat we ons middageten al op hebben. 










We nemen thuis een paar uur om te lezen en spelletjes te spelen. Als het ophoudt met regenen gaan we vervolgens naar het Garden Masters tijdelijke tuincentrumpje om de bloemen voor op het deck en voor ons huis te kopen. 

Voor het huis vonden we vorige zomer hibiscus erg mooi. Dit keer kopen we onderstaande kleur, mijn favoriet. Op de decktafel komt weer een begonia te staan en morgen gaan we de geraniums planten in de bakken, die aan de railings hangen. 



Al snel daarna is het tijd ons netjes aan te kleden. We hebben dankzij mijn vriendin Karen een reservering bij het exclusieve Elyse. 

Jon Krinn kennen wij al jaren vanwege twee andere restaurants waar hij de eigenaar en chef van was. Nu is hij Elyse begonnen met maar dertig zitplaatsen en een menu dat iedere keer anders is. We krijgen stoelen aan de bar, die uitzicht heeft op de keuken. Het is altijd leuk alles klaar te zien maken. 

Jon komt ons meteen begroeten en zegt dat hij ons een gratis foie gras wil geven om onze vriendschap van meer dan twintig jaar te vieren. Daar zeg ik geen nee tegen en het is voor mij alleen, want Rick houdt niet van welke lever dan ook.

Jons vader bakt het brood voor het restaurant net als hij voor Clarity deed. Dat is zo ontzettend lekker, ik eet er veel te veel van. Onderstaande foto's zijn ons menu en de gerechten (inclusief de foie gras, die niet op het menu staat).

Jon is een meester in bijzondere smaken bij elkaar brengen. Ik drink zijn sausjes als soep nadat ik het eten op heb, zo lekker! Ieder hapje is alsof er een engeltje op je tong plast. We hebben het over goede chefs en hij is zeker een van de beste in dit gebied. Michelin ster kwaliteit, maar ik hoop dat hij wat onbekend blijft.


Met volle magen gaan we huiswaarts. Dit was zeker een culinaire dag! Al die verschillende liflafjes is precies wat ik zo lekker vind. 

Fiona had vanochtend een verjaarspartijtje en zo te zien beviel de cupcake haar heel goed. Zij gaat binnenkort haar broertje ontmoeten, want Nico is uit de NICU en ligt op de zaal van waaruit babies naar huis mogen. De dokter zei dat dat over minder dan een week kan zijn. 

Een hartje als pleister

Nog even over United en de geannuleerde vlucht van Zurich naar Washington. Ik wil iedereen bedanken, die me op de 600 euro Europese wet wees, die ook hierop van toepassing was. Ik heb United gisteren aangeschreven en vandaag al antwoord. Ik krijg inderdaad die 600 euro en de hotelkosten terug. 

Zondag

En opeens is het zomer. Of althans wanneer de mist optrekt, want bij het opstaan is het mistig en maar een graad of twaalf. We halen onze koffies en ontbijt (ik heb egg white egg bites voor de verandering) van de Starbucks in het Pan Am Center en beginnen dan aan onze boodschappen. 

Als eerste bezoek ik de H Mart voor paddenstoelen. Daarna steken we over naar de Mosaic markt. Ik ben helemaal blij om de groente- en fruitboerderijen terug te zien. We kopen een paar bosjes verse asperges. Verder heeft King Mushroom varenkrullen, heerlijk voor mijn ontbijt, en natuurlijk maitake paddenstoelen. 


Interessante geuren geitenmelkzeep


Onze volgende stop is de Home Depot. Daar kopen we een paar zakken potgrond. Verder nemen we clematis en lavendel mee om te planten. Ik zou zo graag ook een seringenstruik kopen, maar die zie ik hier niet. 

Thuis doe ik eerst mijn cardio. Ik trap behalve op de elliptische machine ook op de Scoop in de hoop dat dat mijn heupen en benen gaat helpen. Ik kon vannacht niet goed slapen van de pijn en de rusteloze benen. 

Als ik klaar ben planten we de geraniums in hun bakken. Daarna is de beurt aan de begonia en vervolgens de hibiscus bakken voor het huis. Met de lavendel en clematis wachten we nog even. 

We gaan lunch halen in The Boro. Voor mij wordt het een lang begeerde poke bowl. Rick heeft een gyro salade. We kopen meteen even wat benodigdheden bij Whole Foods. 

De geranium kleuren gaan van donker naar licht

Het is inmiddels 28 graden en ik ga in mijn hangmatstoel op het deck lezen. Ik geniet ondertussen van het gezang van een cardinaaltje in een boom vlakbij. Helaas zie ik hem niet, maar hij zingt of zijn leven ervan afhangt. 

Zo gaat de middag vlot voorbij en het is nog lekker warm als we willen gaan eten. We gaan kijken of er plaats is op het terras van Bear Branch Tavern en dat is zowaar het geval. Ik geniet van een half dozijn oesters en dan gegrilde mahi mahi. Rick heeft een salade met biefstuk en garnalen. 

Na het eten gaan we naar Brusters voor een ijsje. Zij hebben caramel toffee ijs en dat is het enige dat ik echt heerlijk vind. Heel on-Amerikaans hoef je hier ook geen enorm ijsje te kopen. Gewoon een bolletje kan ook en meer hoeven we niet. 

Het was een zeer smakelijk weekend, maar morgen moet ik weer beter op de koolhydraten gaan letten. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Wat een heerlijk weekend en goed te lezen dat Nico binnenkort naar huis mag.

Ik heb nog geen zomerbloemen gekocht. We vliegen vrijdag naar Salt Lake City en gaan dan o.a. 10 dagen naar Yellowstone. Na onze vakantie ga ik de zomerbloeiers kopen en planten, kan niet wachten. Na het zien van jouw begonia heb ik die vorig jaar ook gekocht, ben ik nu weer van plan :) .

Maak er een fijne week van !

Anja L. zei

Wat een lekker weekend!
Mooie planten hebben jullie gekocht, ik ga binnenkort ook planten kopen. Ik twijfel nog over een clematis in de achtertuin.
Wat fijn dat Fiona binnenkort haar broertje mag zien.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Je hebt heerlijk gegeten dit weekend!
Lief, die pleister in hartvorm bij Nico. Een klein detail maar laat zien hoe zorgzaam te zijn op de afdeling. Fijn dat Fiona haar broertje binnenkort mag opzoeken.

Wil zei

Lekker al die liflafjes dat doen we bij Cathy regelmatig maar dan thuis.
Mooi hoor die nieuwe planten. Ik wacht nog even tot na de ijsheiligen want de kans bestaat dat bij nachtvorst alles kapot vriest. Ik heb meestal op een behoorlijk winderig balkon Petunia´s
Franse geraniums want die doen het het beste. Wil dat jaar kijken naar rozenstruik en een paar groene,bladhoudende planten ter afwisseling.
Cathy had in januari al gezegd, dat als de kat van 22 jaar er niet meer is, dat ze dacht aan een nieuw hondje. En de afgelopen donderdag was het zo ver. Het is weer een Pugle, kruising tussen een Pug en een Beagle. En dat kan allemaal want ze hebben alle ruimte thuis en in hun gigantisch grote tuin. Weer van dezelfde fokker waar ze de andere hond ook van hebben.
En zo is het kwartet weer compleet.
Wat een fijn bericht over Nico. Op de afdeling neonatologie gaan de artsen en verpleegkundigen altijd heel zorgzaam met die pasgeborenen om. Zoe, jongste kleindochter, was er onlangs in het kader van haar studie. Met haar groep hebben ze een speciale app ontwikkeld die ze op deze afdeling gaan gebruiken. Zo leuk voor haar.
Fijne dag,groetjes

Rivel zei

Ik had (toen nog als anoniem) laten weten dat je recht hebt op 600 EUR, blij te horen dat het OK is!

Carla zei

Wat een fijn weekend hadden jullie, en heerlijk gegeten!
Mooie planten hebben jullie gekocht,dat zal wel heel gezellig staan weer.
Ik heb vandaag ook wat zomerbloeiers gekocht. Staat ze leuk weer!
Fijn dat Nico snel naar huis mag.
Groetjes

Petra zei

@Reny - Heerlijk, zeg, Yellowstone! Mijn favoriete nationale park. Alvast veel plezier!

@Anja - Ik twijfel nog waar we de clematis zullen zetten. De brievenbus is het beste, maar die is niet zo hoog.

@Petra - Fiona zal haar broertje zien als hij thuiskomt. Daar is nog geen datum voor tot Katja's frustratie.

@Wil - Ik ga er vast spijt van hebben, maar het gaat hier nu niet meer vriezen of het moet wel heel vreemd lopen. Leuk hoor zo'n nieuwe pup voor Cathy.

@Rivel - Nogmmaals bedankt, dat is iets waarvan ik denk dat het gros van de passagiers van die vlucht niet weten. De wet gaat veranderen, maar die is hier nog steeds erg ten gunste van de vliegtuigmaatschappijen.

@Carla - Al die bloemen vind ik echt heerlijk.