Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 07, 2024

Over de terugreis en rit naar New Jersey


Onze wekker gaat om zeven uur en we pakken alles weer in. We hebben ook in dit hotel ontbijt inbegrepen, maar we drinken alleen een kop koffie. 

We hebben de hotelbus van vijf over half acht gereserveerd. Die gaat langs nog een aantal hotels, maar nog voor achten zijn we bij het vliegveld. 

Bij het tassen inchecken krijgen we dezelfde dame als gisteren. Zo lijkt het wel een beetje op de film Groundhog Day. 

De veiligheidscontrole gaat soepel en na nog een treinritje zijn we bij de E gates. Daar gaan we weer naar de Swiss lounge. 

Daar hebben ze een heerlijk ontbijt, reden waarom we dat niet in het hotel aten. De omelet met peterselie vooral is heerlijk. 


Als we naar onze gate lopen wordt er omgeroepen dat er vandaag twee vluchten naar Washington zijn. Onze ingezette vlucht en de dagelijkse. Dit om verwarring te voorkomen, want het vluchtnummer is voor ons anders. 

Gelukkig gaat alles vandaag van een leien dakje. Als de flight attendant wil wijzen waar mijn  stoel is grap ik dat ik die gisteren al had gevonden. 

Het personeel verontschuldigt zich nogmaals voor het ongemak van gisteren. Kennelijk hebben veel mensen andere vluchten genomen, want er zijn hele rijen vrij. 

Na het eten, kip of pasta, doe mij maar kip, verhuist Maria dan ook naar de lege rij naast ons zodat we beiden fijn veel plaats hebben. 

Zodra het kan koop ik WiFi. Zo praat ik met Katja en Rick en soms Saskia en Kai. Verder doe ik allerlei spelletjes en zo kabbelt de tijd voorbij. 



Voor de landing krijgen we nog een soort pizza broodje en dan staan we na 8 uur en 45 minuten weer op Amerikaanse bodem. 

Maria heeft geen Global Entry en wordt door haar vriend opgehaald dus we nemen hier afscheid na een heerlijke reis. Het schema was precies goed. 

Na de paspoort controle is mijn tas er al snel en Rick staat bij de uitgang te wachten. We gaan eerst even naar huis voor wat koelere kleding voor mij en Orion even knuffelen. 
De tulpen bloeien in de tuin

Dan beginnen we aan de vier uur durende rit naar New Jersey. Bij Baltimore zien we de ingestorte brug in de verte liggen. Onvoorstelbaar dat die gewoon weg is geslagen. 

Baltimore in de verte

De rit verloopt voorspoedig en als we de Delaware Memorial Bridge over zijn maken we onze gewoonlijke pit stop bij het Biden Center. Het is vreemd weer op Amerikaanse bodem te zijn. 


Eenmaal in Neptune gaan we eerst even langs het ziekenhuis. Kevin en Fiona komen daar ook net aan. 

Fiona vindt Omi maar vreemd, want ik draag een mondkapje. Ik ben de afgelopen dagen in drukke bussen, treinen en het vliegtuig geweest met heel wat hoestende mensen. Ik wil het risico niet nemen de anderen en vooral Katja ergens mee aan te steken. 

Katja ziet er goed uit, maar haar bloeddruk blijft flink schommelen. We blijven niet lang, want we moeten nog eten en ik begin flink moe te worden. 

Eten doen we in Asbury Park bij Mainstay, een leuk restaurant met een strandthema. Rick en ik delen een aantal erg lekkere voorafjes.

Het huis dat we voor deze week gehuurd hebben is vlakbij. Rick brengt alles naar binnen en ik maak me klaar om te gaan slapen. Nu ik lig is dat heel aantrekkelijk. 







8 reacties:

Anoniem zei

Fijn dat het vandaag allemaal sneller ging. Hopelijk heb je nog wel kunnen genieten ondanks de zorgen. Ik kan me voorstellen dat het fijn is dat je nu bij haar in de buurt bent!
Lieve groetjes,
Suus

Reny zei

Gelukkig is het vandaag reis technisch goed gekomen.
Kan me voorstellen dat je kapot moe bent/was, een lange reis, jetlag én nog een flinke autorit maar jullie zijn er!

Hopelijk gaat alles goed met Katja en de baby.

Sonja zei

Wat een lange reisdag. Fijn dat je Katja hebt gezien en voorlopig bij haar in de buurt bent. Chapeau om er nog een blog uit te persen.

Petr@ zei

Fijn dat de terugreis soepel is verlopen en jullie lekker veel ruimte hadden. Een prachtige reis zit er op, het einde iets anders dan gepland.
Ik kan me voorstellen dat het vreemd is weer op Amerikaanse bodem te zijn. Het was ook even kort thuis zijn en weer op pad en geen tijd om even bij te komen. Maar fijn om nu dichtbij Katja te zijn!

Marion2 zei

Wat een reis heb je achter de rug! Knap dat je het allemaal volgehouden hebt en
ik kan me voorstellen dat je er doodop van bent.

Maar wat beleven jullie nu een spannende tijd. Zo te lezen gaat het toch nog toe
allemaal betrekkelijk goed. Wat zullen jullie opgelucht zijn als het kleintje er is.

Anoniem zei

Fijn dat je terugreis uiteindelijk toch nog vlot is verlopen en je veilig thuis bent gekomen.
Het zal fijn zijn en een geruststelling om nu dichtbij Katja te zijn.
Hopelijk gaat alles verder goed
Carla

Anja zei

Fijn dat je weer thuis bent en er voor Katja en haar gezin kunt zijn. Sterkte!

Petra zei

@Suus- Ja, hoor, het was allemaal erg leuk.

@Reny - Nu snap ik al helemaal niet meer hoe mensen na zo'n lange vlucht nog een heel stuk kunnen gaan rijden.

@Sonja - Vaak schrijf ik de blogs al gedurende de dag en ik had tijd tijdens de autorit.

@Petra - Ja, heel vreemd, Orion even aaien en weer weg. Ik had eigenlijk enorme behoefte om even thuis te zijn, maar ja, het is niet anders.

@Marion - Het gaat redelijk goed. Katja's bloeddruk blijft schommelen en ze zit er mentaal een beetje doorheen.

@Carla - Zeker fijn om dichtbij te zijn.

@Anja - Dank je.