Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 18, 2024

Over de officiële aankondiging.

We maken vanochtend onze meegebrachte ontbijtspullen op. Daar hebben we langer mee gedaan dan we dachten. 

Daarna maken we ons klaar om voor het laatst voor Katja naar het ziekenhuis te gaan. Katja heeft net te horen gekregen dat ze naar huis mag. 

Onderweg halen we koffie van Starbucks en bagels voor Katja en Kevin. Katja inhaleert de bagel met cream cheese en gerookte zalm bijna. Hij ziet er dan ook erg lekker uit. 

Katja heeft net Nico weer vastgehouden. Ja, het is officieel, de naam is aangekondigd en hij is Nicolai Cody en zijn roepnaam Nico. Wij vinden allemaal dat het een mooie naam is die goed bij Fiona past. 


Terwijl Katja zich klaarmaakt om naar huis te gaan, sluipen Rick en ik de NICU even binnen. We mogen Nico vandaag aanraken en dat is weer zo bijzonder. Dat fluweelzachte huidje is zo schattig en ik voel hem reageren op mijn hand. 



Katja is nog bezig met haar douche en dergelijke. Rick en ik brengen alvast de bloemen, die Katja gekregen heeft, naar de auto. Dan gaan we aan de overkant bij Tony's de salades voor onze lunch halen. Onderweg fotografeer ik een heel aantal natte tulpen. Ik ben zo dol op die bloemen en ik vrees dat ze in ons gebied al uitgebloeid zijn. 








Zelfs de magnolia bloeit hier nog, die is bij ons al weken uitgebloeid

Als we weer op Katja's kamer komen is alles daar ingepakt en de mannen brengen Katja's spullen naar de auto's. Ik blijf bij Katja tot de verpleegkundige haar naar beneden kan nemen. Natuurlijk is ze heel blij om naar huis te gaan, maar Nico in het ziekenhuis achterlaten vindt Katja bepaald niet makkelijk. 

Thuis wacht een leuke verrassing. Kevins moeder Sue heeft de veranda voor het huis versierd met ballonnen. Zo weten de buren ook dat er een nieuwe baby is. Als iedereen en alles binnen is vallen we aan op onze lunch. 

Vervolgens maakt Katja het zich makkelijk op de bank. Ze heeft ondanks de pijnstillers redelijk wat pijn en wij moeten ervoor zorgen dat ze niet teveel doet. Het is tenslotte pas twee dagen na de operatie. 

We pakken Katja's spullen uit en wassen wat er gewassen moet worden. Verder ruimen we Fiona's kamer wat op en zo ziet het er allemaal weer goed en huiselijk uit.


Om een uur of vier gaan Katja en Kevin terug naar het ziekenhuis. Sue heeft Fiona opgehaald van haar peuterschooltje en brengt haar en Django terug. Fiona vindt het heel fijn weer thuis te zijn, maar vraagt meteen naar haar ouders. 

Het is prima als wij vertellen dat die zo terug zullen komen. Fiona heeft de grootste lol met ons, vooral Grandpa, die als een hond rondkruipt. We spelen verstoppertje en dan wil Fiona graag Miss Rachel kijken, een van haar favoriete programma's. 

Al kijkend lepelt Fiona een hele bak macaroni met kaas naar binnen. Daarna smult ze nog van een bakje appelmoes. Het is haar favoriete maal en dan komen Mommy en Daddy thuis. Weg is de aandacht voor Omi en Grandpa natuurlijk. 

Katja stuurde een paar foto's van Nico zonder van alles op zijn gezichtje. Alles werd daarna weer teruggedaan, maar het is de eerste keer dat zijn ouders zijn hele hoofdje konden zien


Na nog een knuffel gaan wij terug naar het hotel. Van hieruit bestellen we het avondeten. Katja wil heel graag biefstuk en Patrick's Grille heeft een lekkere filet mignon. Rick gaat het halen en brengt het eten eerst naar Katja en Kevin en dan eten wij hier in de kamer. 

Het is een goed restaurant. De Italiaanse bruiloftsoep is heel erg lekker en verder heb ik een biefstuk voorafje. Rick smult van zijn biefstuk. Het is weer eens wat anders dan Japans, al zou ik dat iedere dag kunnen eten. 

Morgen en een gedeelte van zaterdag zijn we hier nog en daarna ga ik voor het eerst in drie en een halve week weer in mijn eigen bed slapen. Daar zie ik wel naar uit hoe lekker ik hier ook slaap. 

23 reacties:

Reny zei

Nico.....wat een leuke naam !
Fijn dat Katja naar huis mocht maar ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om Nico achter te laten, gelukkig wonen ze dichtbij.

Geniet nog van jullie tijd bij het jonge gezin en ik begrijp heel goed dat het ook fijn is om straks weer thuis te zijn, in jullie eigen bed te slapen én Orion weer te zien.

Anja L. zei

Wat heerlijk voor Katja dat ze al naar huis mag maar het zal een dubbel gevoel geven.
Wat een leuke namen!
Nog een paar heerlijke dagen gewenst!

Hans (thefreeze) zei

Wat is het een knappe baby zeg! En ook een heel leuke naam! Nogmaals gefeliciteerd, nu mag het officieel!

Petr@ zei

Wat een prachtig mannetje is Nico! Hopelijk hoeft hij niet te lang in het ziekenhuis te blijven want dat lijkt me vreselijk als ouders.

Tineke zei

Mooie baby, leuk dat hij blonde haartjes heeft, komt niet vaak voor bij babys
Leuke naam, die hoor je nog niet zo vaak.
pittig dat Katja al 2 dagen na de operatie naar huis gaat, ze krijgt geen kraamzorg, gelukkig zijn jullie er.

Carla zei

Wat een mooi mannetje is Nico! En wat een leuke naam ook!
Ik hoop dat hij ook snel het ziekenhuis uit mag.
Maar fijn dat Katja weer thuis is, en verder kan herstellen, al zal ze Nico heel erg missen.
Groetjes

Wil zei

Leuke naam voor dit manneke. Wat fijn voor Katja dat ze al naar huis kan. Vroeger ging dat wel anders. Na een keizersnede onder volledige narcose moest ik 14 dagen in het ziekenhuis blijven. Tegenwoordig gaat dit heel anders. Wel vervelend dat Nico nog niet mee mocht maar ja voor je baby wil toch ook de allerbeste verzorging.
Geniet vooral de laatste dagen van jullie kleinzoon.
Groetjes Wil

Annebep zei

Gefeliciteerd met jullie kleinzoon! En fijn dat alles voorspoedig gaat. Leuke naam Nico; mijn man heet Nico ;). Lijkt mij niet zo’n gangbare naam in de VS? Jouw mooie reis naar Zwitserland is zeker helemaal op de achtergrond geraakt. Thuis op je gemak een keer alle foto’s bekijken! Groet, Annebep

Nancy zei

Nogmaals gefeliciteerd met jullie kleinzoon Nico! Een leuke naam! Hopelijk mag hij ook snel het ziekenhuis verlaten.

Anja zei

Wat een mooi mannetje, ook een leuke naam.
Fijn dat Katja naar huis mag, hopelijk volgt Nico snel zodat ook Fiona kennis kan maken met haar broertje.

Marion2 zei

Wat een aandoenlijke foto’s. Heel cute.

Een echte Nederlandse naam heeft hij. Maar ik neem aan dat het uitgesproken wordt
als Naiko? Bij 90 Days is er ook een baby die Nico heet en dat vond ik al zo bijzonder.
Is het misschien een populaire naam in Amerika?

Petra zei

@Reny - Ja, arme Orion, ik mis hem echt

Petra zei

@Anja - Dank je wel

Petra zei

@Anja - Dank je wel

Petra zei

@Hans - Dank je wel!

Petra zei

@Petra - het is moeilijk voor ze, hopelijk gaat het niet weken duren

Petra zei

@Tineke - kraamzorg is volgens mij iets Nederlands

Petra zei

@Carla - Het was makkelijker toen ze zelf ook in het ziekenhuis was, maar het werd een onhoudbare situatie met Fiona

Petra zei

@Wil - ze houden mensen hier zo hoort mogelijk in het ziekenhuis, met mijn keizersnedes ook al

Petra zei

@Annebep - ik zie ernaar uit volgende week een paar dagen met helemaal niets te hebben

Petra zei

@Nancy - dat hopen wij zeker

Petra zei

@Anja - ja en het is ook moeilijk voor haar te begrijpen dat Mommy en Daddy by "baby brother" zijn

Petra zei

@Marion - Nee hoor, het wordt ook Nico uitgesproken. Het is geen heel gewone naam hier, maar hij komt wel voor.