Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 23, 2024

Over nog een prachtige dag

Na de grijze dagen (okay, een enkele zonnige) in New Jersey is het heel fijn om gewekt te worden door de zon. Mijn ontbijt smaakt me weer goed en als het op is doe ik alvast wat cardio. 

Als Rick beneden komt gaan we Vienna in. Mijn verzekering betaalt nauwelijks iets voor alle onderzoeken, die ik heb gehad, maar gelukkig wel voor mijn contactlens. We gaan door de drive thru van onze bank om de cheque op de rekening te laten zetten. 

Dat duurt langer dan zou moeten en opeens dringt de tijd voor mij om naar personal training te gaan. We halen gauw onze koffies op en haasten ons dan naar huis. Een paar minuten later vertrek ik naar Sharon. 

Eigenlijk wilde ik fietsen, maar daar heb ik geen tijd meer voor. Dat seizoen komt er wel weer aan. Ik heb Sharon al meer dan een maand niet gezien. Gedurende de krachttraining wil ze alles weten over Zwitserland en Nico. Het halve uur vliegt zo voorbij. 


Na afloop besluit ik naar Whole Foods te gaan en mijn lunch en ons avondeten te gaan kopen. Voor ik de winkel inga loop ik het tuintje ernaast in. Daar bloeit weer het een en ander. Ik vind daarna alles van mijn boodschappenlijstje en ga huiswaarts. 




Rick vraagt of ik meega om lunch te halen, maar die heb ik net bij Whole Foods gekocht. Ik heb een bakje met hun Chesapeake Bay garnalensalade waar ik dol op ben. Die eet ik met mini komkommertjes met uit Zwitserland meegebrachte Franse slasaus en wat bramen. Heerlijk!

Dan is het tijd om met Judith te video bellen. Ook haar heb ik alweer een aantal weken niet gesproken. Het ene na het andere onderwerp komt aan bod. Voor we het weten is het dan ook weer tijd voor haar om aan het werk te gaan. 

Rick vertrekt net voor een van zijn wandelingen en ik ga mee. We nemen een andere route en genieten weer van de kleurenpracht in de tuinen. Dat bijna neon groen van de lentebladeren is een van mijn favoriete kleuren. 



De rest van de middag geniet ik van de zon. Er staat een wat koele bries en die doet het soms lijken of het sneeuwt. De "helicoptertjes" van de esdoorns waaien namelijk uit de bomen. Onze oprit ligt er bezaaid mee en het plein ook. Dat wordt weer mini esdoorntjes uit de bloemenbedden verwijderen. 

Gedurende een rondje langs het plein maak ik foto's van tuinen van de buren en al die helicoptertjes. Het mooie eraan is dat ze dezelfde kleur hebben als de bladeren van de bomen in de herfst. Ze zijn eigenlijk best fotogeniek. 



Als Rick klaar is met zijn werk gaan we nog eens naar Whole Foods. Rick moet morgen opeens naar kantoor en wil graag vandaag het avondeten voor morgen uitkiezen. We nemen meteen ook een snack voor bij ons happy hour met Chuck en Christine mee. 

Vanavond gaan we voor de eerste keer dit jaar barbecuen. Rick grilt kipspiesjes en daar hebben we een salade van kerstomaatjes, olijven en augurk bij. Verder Terra chips, groentechips die erg lekker zijn. Het is een lekker zomers maal. 

Nico deed vandaag een grote stap vooruit. Hij kreeg voor het eerst een flesje dat hij voor driekwart leeg dronk. Dat is heel gunstig, want dat betekent dat hij een goede zuigreflex heeft. Hij krijgt nog steeds een beetje zuurstof, maar ook dat gaat omlaag. Dat zijn dus fijne berichten. 

3 reacties:

Anja L. zei

Als de zon schijnt ziet alles er beter uit.
Wat een goed nieuws over Nico en wat een leuke foto’s.
Fijne woensdag.

Carla zei

Wat heerlijk, weer een zonnige dag.
Helaas hier weer regen, ik snak naar zonnige dagen en warmte!
Wat een goed nieuws, dat Nico uit een flesje heeft gedronken!
Groetjes

Petra zei

@Anja - Het maakt inderdaad veel verschil, die zon.

@Carla - Wat veel regen tegenwoordig in Nederland. Hopelijk wordt dat beter voor jullie.