Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 24, 2024

Over een verwen dag

 Rick stond om half zeven op en dat hoorde ik wel, maar ik moet weer in slaap gevallen zijn. Het is kwart voor acht als ik mijn ogen weer opendoe. Ik sta op en bevrijd Orion uit zijn bench. Rick doet hem daarin als hij vroeg weg moet en ik nog slaap.


Vanochtend kan ik mijn Keurig een kop koffieapparaat weer eens gebruiken, want Rick had geen tijd om koffie te zetten. Ik smul weer van mijn ontbijt en ga dan even de tuin in met Orion. Een roodborstje heeft een nest gemaakt onder ons deck en ik ga kijken of ze er weer zit. Dat is het geval, leuk!

Ons uitzicht op het moment

Vandaag doe ik alleen cardio, want ik heb nogal wat spierpijn van de personal training van gisteren. Als de drie kwartier erop zitten werk ik mijn lijstje af. Ik schrijf en verzend Kai's verjaardagskaart, hopelijk komt die nog op tijd. Dingen, die wij naar hun adres in Frankrijk sturen komen vaak niet aan. 

Gisteren las ik dat mensen in de omgeving al kolibries hebben gezien. Ik hang de voeder op het deck. Hopelijk vinden ze die weer gauw. Het is ieder jaar weer super leuk als de eerste komen. 

De rest van het lijstje is buitenshuis. Ik ga eerst medicijnen ophalen bij de Walgreens drive thru. Zogenaamd vullen ze alle recepten tegelijkertijd, maar ik moet toch iedere keer weer voor het ene of andere medicijn apart gaan. 

Zorro heeft mijn bos tulpen in de woonkamer helemaal verwoest. Hoe weet ik niet, maar ze waren allemaal geknakt en kapot, zo zonde! Bij de Safeway koop ik een boeket rozen en ik vind de groengelige met lichtroze kleur heel mooi. Op de foto ziet het roze er donkerder uit dan in werkelijkheid. 

Bij Whole Foods koop ik nog een bakje met Chesapeake Bay garnalensalade voor mijn lunch. Dan is mijn lijstje afgewerkt en vind ik dat ik een nitro brew heb verdiend. Die haal ik op van de Starbucks drive thru.

Op weg naar huis stop ik telkens om foto's van bloemen in de buurt te maken. Al die kleuren stemmen me vrolijk. Ik ben vooral dol op de dogwoods (cornus florida), waarvan de bloemen me altijd Oosters aandoen. Het is de staatsbloem van Virginia. 


Ook een inheemse plant







Blauwe regen en kamperfoelie zijn mooi en groeien hier overal, maar zijn zeer invasieve planten

Mijn lunch is hetzelfde als gisteren: de garnalensalade, komkommer met Franse slasaus en bramen. Ik hoop dat Whole Foods die salade de hele zomer gaat hebben, want hij is zo lekker! Ik bedenk me dat ik anders zelf zoiets kan maken. 

Na Orion zijn wandeling te hebben gegeven doe ik hem in zijn bench. Dan ga ik naar Lofty Salon waar Mona mijn haar bij knipt. Carmen kleurt het daarna mooi en weg is de uitgroei. 

Voor mijn nagelafspraak heb ik nog net tijd om te tanken. Mijn nagels zijn hard aan vernieuwing toe. Phuong maakt ze weer keurig en, vooral belangrijk, korter. Ik kies vandaag lavendel voor mijn gekleurde nagels en plak er thuis stickertjes met irissen op. 


Terwijl ik weg was deed de schoonmaakploeg zijn werk. Het is altijd weer heel fijn om een schoon huis binnen te lopen. Orion wacht geduldig tot ik hem uit zijn bench haal. 

Rick komt al snel thuis en ook vanavond grilt hij op onze barbecue. Dit keer zijn het zalmburgers met tomaat en ui op koolhydraatarme broodjes. Natuurlijk is het weer ontzettend lekker. Dit soort zomerse maaltijden zijn mijn favoriet. 

Met kleine Nico gaat het heel goed. Hij neemt de fles goed, tenzij hij moe is. Verder zit hij op het laagste gehalte van zuurstof dus hopelijk kan hij daar snel vanaf. Het is fijn dat Katja en Kevin veel bij hem kunnen zijn.

Tijdens Orion's avondwandeling lagen vijf herten in de tuin van onze buren tot ze Orion zagen


5 reacties:

Anja L. zei

Wat zonde van de tulpen maar je rozen hebben ook een mooie kleur.
De kleur van je nagels is heel mooi, helaas zijn wij nog te vroeg voor de lavendel hier in de Ventoux.
Goed nieuws over Nico.
Fijne donderdag.

Carla zei

Hopelijk heb je snel weer kolibrietjes in de tuin. Ik vind ze zo schattig altijd!
Zorro heeft genoten van je tulpen haha,ik moest er wel om lachen,al is t wel zonde natuurlijk.
Wat fijn dat het met Nico zo goed gaat!
Groetjes

Petr@ zei

Jullie hebben al zoveel kleur in de natuur. Hier echt nog niet. Daarom plaats ik ook weinig in de fotogroep ;)
Fijn dat Nico uit zijn flesje drinkt!

Anja zei

Prachtig die kleuren van de dogwoods.
Die Zorro, wat een ondeugd.
Wat fijn dat het goed gaat met Nico!

Petra zei

@Anja - Jammer dat jullie te vroeg zijn, dat is zo mooi. Wij waren er volgens mij in juni en toen bloeide het wel.

@Carla - Ik snap niet wat die kat ermee moet. Hij eet ze niet.

@Petra - Het is hier volgens mij heel snel gegaan van bijna niets in drie weken helemaal groen.

@Anja - Helaas hebben wij nog maar een dogwood in de tuin. Kennelijk gaan ze op een gegeven moment dood, want we hadden er drie.