Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 29, 2024

Over een zomerse maandag

Potverdorie, ik was vast van plan om met Rick om zeven uur op te staan. Mijn lichaam had andere gedachten en ik heb door de pijn in mijn schouder en benen niet zo lekker geslapen. Natuurlijk viel ik pas tegen de ochtend in slaap en doe pas om tien over half acht mijn ogen open. Ach, dat valt eigenlijk nog wel mee. 

Mijn ontbijt bestaat vanochtend behalve de paddenstoelen en kerstomaatjes uit varenkrullen. Die hebben een bijzondere smaak en textuur en ik ben er dol op. Rick probeert er een en griezelt ervan. Dat zullen de meeste mensen wel doen, denk ik zo. Voor het eerst dit jaar is het warm genoeg om op het deck te eten. Dan smaakt alles extra lekker. 


Nadat we onze dagelijkse koffies hebben opgehaald ren ik op de plaats op het deck. Dan trap ik een tijdje op de elliptische machine en eindig met de Scoop, hopend dat die tegen de pijnen helpt. 

Hierna heb ik helemaal geen zin in de krachttraining en ik zoek online naar artikelen die krachttraining bij een pijnaanval afraden. Maar nee, overal staat dat dat juist zo goed is. Ik doe dus braaf een onderlichaam training met mijn app. Na afloop voel ik me daar natuurlijk toch beter bij. 
Een nieuwsgierige Amerikaanse roodborst

Gisteren heeft Rick mijn fietsbanden opgepompt en ik besluit een stuk door de bloeiende buurt te fietsen. Het is al 28 graden en met de heuvels hier is het best afzien. Ik ga maar niet te ver, zodat mijn schouder niet overbelast wordt. Onderweg stop ik meerdere keren om foto's van bloemen te maken. 



Gele wisteria, die zie je niet vaak





Kai is vandaag jarig, alweer  32! Op zulke dagen mis ik hem extra veel. Gelukkig kunnen we videobellen en Rick en ik praten gezellig met hem en Raquel. Als zij zich moeten klaarmaken voor hun verjaardagsetentje nemen we afscheid. 

Rick bestelt zijn lunch van Plaka Grill en ik ga mee om het op te halen. Zelf maak ik mijn favoriete lunch op het moment: garnalensalade, komkommertjes met Franse slasaus en bramen. We eten op het deck en dan moet Rick weer aan het werk.

Ieder voorjaar zie ik bij een huis verderop prachtige seringen staan. Die wil ik ook graag in onze tuin. Ik ga naar DePaul's Urban Farm. Daar is het een en al kleur en ze hebben seringen. Sommigen hebben kleine bloempjes, die ik niet zo mooi vind. Degene met grotere bloempjes is al uitgebloeid. Hij is bovendien flink duur dus we wachten er nog maar een jaartje mee. 







Dit weekend kwam ik tot de ontdekking dat er nog steeds $2000 op mijn creditcard staat voor een Inova hartonderzoek dat ik elders heb laten doen. Ik vond het saldo op mijn creditcard al zo hoog en eigenlijk schandalig dat ze dat niet meteen hebben teruggestort. Dat moet na mijn telefoontje nu gebeuren dus ik ga het goed in de gaten houden. 

Gisteren kwamen we niet aan onze wekelijkse boodschappen toe. Die gaan we aan het einde van de middag doen. Ik koop wat lekkere mocktails bij The Fresh Market en dan werken we ons lijstje af bij de Giant. 

Voor ons avondeten hebben we spiesjes met lamsgehakt met Griekse kruiden en verse asperges van de markt op de barbecue. Dat is een smakelijk zomers maal en we eten buiten. Dit warme weer zal nog niet duren, maar het is genieten zolang het er is. 

Tijd voor Jeopardy, ik heb het al een tijdje niet gezien, maar een vriendin van me heeft meegedaan en die is morgen te zien. Ik ga deze week dus weer kijken. Ik ben zeer benieuwd hoe zij het doet. 

4 reacties:

Petr@ zei

Goed van je, om toch de krachttraining te doen!
Prachtige en kleurrijke foto's van de bloemen. Dat is genieten bij een fietstocht.

Anja L. zei

Die varenkrullen zou ik ook niet eten.
Je hebt vandaag genoeg beweging gehad lijkt me.
Gelukkig kun je videobellen en zo Kai feliciteren met zijn verjaardag.
Maar goed dat je gebeld hebt over dat bedrag voor het onderzoek.
Fijne dinsdag.

Carla zei

Wat heerlijk,om weer buiten te ontbijten!
En 28 graden is lekker warm! Hier was het ook 20 gr vandaag en dat wordt het de komende dagen ook, zo lekker!
Nog gefeliciteerd met Kai! Mij dochter (ze is de middelste vd 3 kinderen) wordt in augustus 32.
Fijne dinsdag
Groetjes

Petra zei

@Petra - Het vergt iedere keer weer discipline

@Anja - Zo'n goede uitvinding dat videobellen!

@Carla - Onze kinderen hebben dus ongeveer dezelfde leeftijd.