Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 27, 2022

Over een papegaai en puzzelen

Zaterdag

We staan pas tegen negenen op en het is weleens lekker om helemaal niets te hoeven. We halen onze Starbucks koffies en egg bites en spelen dan wat Pokemon Go. Rick gooit ons lege glaswerk in de paarse glasbak en ik koop een fles groentesap van Greenheart. 


Thuis gaat Rick de hot tub leeg laten lopen, want dat moet om de zoveel maanden. Ik doe een half uur cardio op de mini elliptische machine. Dan maken we ons klaar voor de dag. We willen de rest van onze stappen in Tysons Corner Center bijeen krijgen, aangezien het ons buiten te koud is. 


Het is leuk om door de mall te lopen. Het is nog rustig en het winkelcentrum is flink groot. Die stappen gaan dus wel lukken. We lopen eerst de hele bovenverdieping af en gaan dan in het food court lunchen. 



Een winkel met allemaal luxe ijslollies

De keuze valt op Maraba, een Libanees restaurant. Daar bestelt Rick shawarma en ik een stuk zalm. Als bijgerechten hebben we fatoush salade en spinazie, zo lekker!  

Na het eten gaan we de begane grond van de mall aflopen. We komen langs een standje met heel mooi uitziende Belgische chocolade. Rick kan dat niet laten liggen en koopt een doosje met vier bonbons. Ze zijn bijna te mooi om op te eten. Jammer genoeg sluit deze man zijn kraampje morgen, omdat hij een zware operatie moet ondergaan. 


Na ons rondje gelopen te hebben, hebben we beiden onze stapdoelen ruimschoots gehaald. We komen langs Bath & Body Works en kunnen het natuurlijk niet laten daar binnen te gaan. De kaarsen zijn afgeprijsd en er zijn erg leuke lente versieringen. 


Als we de mall verlaten is het flink druk, dus we zijn precies op tijd gegaan. Thuis nemen we even pauze en gaan dan naar de Giant om een boodschappenlijstje af te werken. Daar horen ook tomaten bij.

Thuis gaat Rick de oude overrijpe tomaten in de tuin gooien voor de dieren. Opeens hoor ik hem op de achterdeur kloppen en tot mijn verbazing zie ik een kleine papegaai op Ricks schouder zitten! Ik doe Orion in zijn bench en open de deur voor Rick.

De vogel is super tam en heeft duidelijk honger. Ik schud wat vogelzaad in een bakje waar hij zich enthousiast op stort. Er zit een ringetje met wat letters en nummers om zijn pootje, maar die kan ik niet allemaal lezen. Het is een schattig beestje, duidelijk iemands huisdier. 

Rick gaat op zolder zoeken naar een kooi, want met Orion en Zorro kunnen we het dier niet rond laten fladderen. Met de papegaai inmiddels op mijn schouder plaats ik berichtjes in de verschillende lokale online groepen en bel de niet urgente lijn van de polities in Vienna en Fairfax County.

Het is weliswaar geen vogelkooi, maar Rick vond een groot genoege getraliede kooi om het papegaaitje (een conure blijkt later) veilig in te zetten. Er komt helaas geen reactie op mijn berichtjes, maar na een uur staan er opeens twee politieauto's voor de deur. 

Twee agenten van de Vienna politie vertellen dat ze van Fairfax County het verzoek hebben gekregen de papegaai naar het asiel te brengen. Wij zijn er in korte tijd al aan gehecht geraakt en blij dat het vogeltje daar goed verzorgd zal worden. 

Een van de agenten komt nadat hij de conure heeft weggebracht de kooi terugbrengen. Het asiel had zelfs specifiek eten voor conures en ze kunnen hopelijk met die letters en cijfers op de ring de eigenaren vinden. Anders vindt dit lieve dier vast een goed onderkomen. 




Het is inmiddels al bij zevenen en Rick en ik hebben geen zin nog ergens heen te gaan. We bestellen van Patsy's en Rick gaat het ophalen. We delen heerlijk zachte gerookte zalm en dan smul ik van een salade met kreeft en avocado. 

Zoals Katja zei, het is nooit saai bij ons. Nu wil ik eigenlijk ook een conure papegaai, maar ik vrees dat dat met Orion en Zorro een ramp zou zijn. 

Drie dagen geleden was Fiona alweer acht maanden oud. Het foto's nemen daarvoor gaat niet meer zo makkelijk, zoals op onderstaande foto's te zien is. Fiona is nog steeds niet zo groot als de beer! Maar wat een persoonlijkheid zit er in dat kleine pakketje!






Zondag

We slapen wat minder lang uit dan gisteren en net na achten gaan we naar beneden. Na Orions wandeling vertrekken we naar Vienna en spelen weer Pokemon Go, daarvoor is het een leuk weekend. 

Na de koffies en egg bites van Starbucks op te hebben gehaald gaan we naar de H Mart in Fairfax. Die is beter gesorteerd dan degene dichterbij ons. Inderdaad vind ik er mijn geliefde zwarte paddenstoelen. 

We zijn nog voor de markt opengaat in het Mosaic District en lopen wat door de straten. Het is nog flink koud met een harde wind, maar het moet vandaag iets warmer worden. In ieder geval schijnt de zon en in de zon is het wel lekker wandelen. 

Tegen de tijd dat we de markt oplopen zijn we wel zo verkleumd dat we enkel even naar het paddenstoelen kraampje gaan. Mijn gewoonlijke marktfoto's maak ik volgende week wel weer. In de auto gaat de verwarming op hoog. 


Na mijn sporten is het alweer lunchtijd en we gaan naar The Boro. Daar vinden we een tafel in de zon en uit de wind. Ik haal een poke bowl van Poki DC en Rick vistaco's van Fish Taco. Het is zoals altijd erg lekker. 

Op de terugweg gaan we langs Vienna Hot Tubs & Spas waar Rick nieuwe middelen voor onze jacuzzi koopt. Die is daarmee klaar om er vanmiddag in te gaan. 

Maar eerst werpen we ons een paar uur op de puzzel. We maken deze anders dan gewoonlijk, want we hebben nog niet alle randstukjes gevonden. 

In plaats daarvan zetten we iedere musical poster apart in elkaar en hopelijk komen die andere randstukjes dan vanzelf. We schieten nu goed op.

Tegen vijven trekken we onze badkleding aan en zoeken de hot tub op. Die is mooi schoon en we bubbelen met plezier zo'n drie kwartier. Het is zo ontspannend en goed voor onze pijnlijke spieren.


Voor het avondeten gaan we naar BK Bbq om Koreaans te barbecuen. We hebben een reservering en dat is maar goed ook, want er is een wachtlijst. We kiezen de middelste all-you-can-eat en bestellen als eerste ons voorafje, butterfly shrimp (later blijkt kokosnoot garnalen). 

Dan bestellen we als eerste het rundvlees en krijgen daar allerlei kimchi's en een salade bij. Maar dat voorafje blijft wel weg, als ook de miso soep en het gestoomde ei, die als andere extra's op het menu staan. Wij bestellen nog de varkenshaas en de bulgogi kip, maar er komen geen garnalen, ei of soep. 

Die laatste twee hoeven we niet meer. Rick houdt toch niet van miso soep en we hebben meer dan genoeg proteine binnen met het vlees (wat overigens erg smakelijk was). We vragen wel om de garnalen, die we dus als toetje krijgen en die smaken inderdaad super. 

Al met al was het een lekkere maaltijd. Ik houd van deze Aziatische fondue's en barbecue's. Rick is er soms ook voor te porren en ik denk dat hij tot nu toe de Koreaanse barbecue het lekkerst vindt. Ik moet de hot pot en Japanse barbecue nog bij hem introduceren. Shabu shabu kan Rick helaas niet bekoren.


Fiona had vanavond kip tikka masala, vertelt Katja. Ik zou willen dat er in de tijd dat onze kinderen klein waren baby led weaning bestond. Op die manier kun je veel meer smaken en kruiden introduceren en hopelijk minder kieskeurige kinderen hebben. 

Zo eindigt het weekend weer veel te snel! Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wij hadden ook een koud maar zonnig weekend. We hebben lekker veel gefietst.
Wat zien die ijsjes er mooi uit, leuke presentatie ook.
Die bonbons zijn gewoon te mooi om op te eten.
Die foto's van Fiona zijn schattig.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Ik kreeg gelijk zin in een ijsje na die foto van jou. Wat een leuke presentatie hebben ze ervan gemaakt.

Wat een schattige foto's van Fiona. Acht maanden alweer, dat gaat zo snel!

Anoniem zei

Een mooi zonnig weekend maar zo'n verschil met de temperatuur in de kamer of de keuken.In de keuken is het een vrieskast, zo koud. Wat een schattige foto'van Fiona.Ze blijft vrij klein dat had ik met Mariska ook. Ze was maar 47 cm bij de geboorte .
Al iets gehoord over het appartement dat Kai en Rachel op het oog hebben. Zou reuze fijn zijn als ze dat kunnen krijgen.
Voor het eerst heb ik een bos rozen 3 weken staan.Hoe bestaat het !!!! En dat voor
3,50 euro.Nu wordt het echt tijd deze te vervangen voor tulpen en bloesemtakken.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Oh, die ijsjes en bonbons! Wat een plaatjes en bijna niet te weerstaan.

Wat een avontuur met de papegaai. Ik kan me voorstellen dat je hem wilde houden.
Maar ze zijn nog niet zo makkelijk te houden.

Petra zei

@ANja -Ik hoop dat het hier ook snel weer lekker genoeg wordt om te fietsen.

@Petra - Ik moet toegeven dat die ijsjes er inderdaad zeer verleidelijk uitzagen!

@Wil - Als het goed is gaan Kai en Raquel deze week het contract ondertekenen. Mijn rozen blijven nog geen week goed, zo zonde. Volgende keer maar weer tulpen kopen.

Petra zei

@Marion - Met een hond en een kat hier is een vogel niet aan te raden, maar het was wel een schattig diertje.