Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 11, 2022

Over een leuke lunch

Voor ik wakker werd droomde ik dat Kai terug was in de VS. Hij had Raquel verlaten, want hij wilde bij ons zijn op onze oude dag. Wij probeerden heel hard hem weer terug naar Frankrijk en Raquel te krijgen. 


Gelukkig is Kai in werkelijkheid heel gelukkig met zijn Raquel en gaan ze op zoek naar een ander onderkomen nu Raquel klaar is met haar school. Hun huidige huis is vreselijk. De verhuurster probeert er de kantjes van af te lopen en allerlei dingen te vinden om de borg van vertrekkende mensen niet terug te storten. Ze gaan dit weekend in St. Etienne kijken of ze iets kunnen vinden. 


Alweer staan we vroeg op. Ik lag er gisteren nog voor tienen in en heb genoeg geslapen. Rick bleef nog kijken of Shawn White goud won, maar die eindigde vierde. Blij dat ik er niet voor opbleef.  


Mijn ontbijt met paddenstoelen, gele kerstomaatjes en een gepocheerd ei smaakt hemels. Dat heb ik echt gemist! Als we ons ontbijt ophebben gaan we meteen naar Starbucks en halen onze koffies op. Onderweg spelen we wat Pokemon Go, want er zijn nieuwe opdrachten.


Tijdens mijn cardio komt Orion altijd even zeuren om iets lekkers. Soms negeer ik hem compleet, maar als hij zo'n zielige blik krijgt heeft hij geluk. Die kan ik niet weerstaan en Orion krijgt een botje. 


Na iets meer dan een uur ben ik klaar met sporten. Het is weer een lenteachtige dag en het schijnt zelfs 19 graden te worden. Ik word er vrolijk van, ook van de lentebloemen in huis. 



Het vogel- en eekhoornvoer is op en ik vul het bij. Dan haal ik de sneeuwvlokken kerstlichtjes van het deck. Die doen het niet goed meer, dus voor volgend jaar moet ik nieuwe zoeken. Ook het feeentuintje "ontkerst" ik, alleen de sneeuwpoppen kunnen nog blijven staan. 

Dan is het tijd om me klaar te maken om te gaan lunchen. Ik ontmoet een aantal Vienna VA Foodies groepsleden bij Bear Branch Tavern. Barbara, die dit georganiseerd heeft, is er al. Niet veel later volgen Steve en Sandi.

Het wordt erg gezellig! Behalve de Foodies hebben we niets gemeen, maar het gesprek is zeer geanimeerd en over verschillende onderwerpen. Ik bestel de zalmsalade en die is altijd weer heerlijk. Voor we het weten is er een uur voorbij en nemen we afscheid. 

Barbara doet dit iedere vrijdag en ik ga proberen er volgende week weer bij te zijn. Het is leuk om zo mijn plaatselijke kennissenkring wat te vergroten. Sandi is hier net komen wonen vanuit San Antonio en heeft wel zin om samen dingen te ondernemen. Ik laat haar graag wat van de omgeving zien. 



Het is schitterend weer en ik besluit naar het LOVE standbeeld te lopen. Dat is versierd met hartjes, niet alleen vanwege Valentijnsdag, maar ook om de aandacht te vestigen op kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Dat is een mooi streven. 



In plaats van zoals gewoonlijk een stuk op het W&OD pad te lopen ga ik de brug over en het Northside Park in. Hier loop ik een stuk langs het riviertje dat er stroomt. Ik ben er nog nooit geweest en het is mooi. Ik wil het in de lente nog eens gaan doen als alles aan het uitkomen is. 



Tegen drieen ben ik thuis en neem mijn Nederlandse tijdschriften mee naar buiten. Zo'n warme dag zit er voorlopig niet meer in, dus ik geniet intens van de zon op mijn huid. Ik kan niet wachten tot het echt weer warmer wordt!

Rick is vroeg klaar met zijn werk en gaat een stuk wandelen. Hij is zich er veel meer van bewust dat hij echt moet bewegen. Op zondagochtend krijgt hij een MRI en daarna zal er gekeken worden hoe nu verder, want met de pijn blijven leven is voor Rick geen optie.

Als Rick terug is maakt hij mijn groentesap met bloody Mary mocktail. Het is zo lekker, hoewel ik het in Aruba ook wel erg leuk vond om mijn eigen groentesap samen te stellen. Ooit dacht ik dat zelf te gaan doen en vroeg een sapcentrifule voor Kerst. Al heel snel stond die voor niets te staan. Het is over het algemeen mijn ding niet om iets zelf te maken waar het eten en drinken betreft. 

De buitenlichtjes gaan aan en we ruimen de blauwe "landingsbaan" lichtjes op. Daarvan zijn maar liefst zes snoeren half uit. Slechts vier overleven, dat is een slecht resultaat en dat met LED lichtjes. Morgen moeten we nog wat opruimen en dan is het weer helemaal zoals voor Kerst. 

Rick verrast me door voor te stellen dat we bij Gyu Shige gaan eten. Het is een Japans barbecue restaurant, maar dat hebben wij daar nog steeds niet gedaan. De sushi en voorafjes hier zijn zo goed en exotisch. 

Jenny herkent ons meteen en weet dat we warme sake lekker vinden. Die wordt hier heet geserveerd. Rick houdt het bij sushi en ik bestel onderstaande liflafjes. Het is licht en vol smaak, helemaal mijn ding. 

Uni (zeeeegel) shot

Shabu Shabu salade (met heel dun gesneden gestoomde biefstuk)

Zalm en tonijn in soja saus met een gepocheerd ei

Gestoomd ei met champignons en garnalen

Na dit goede begin van het weekend gaan de kaarsen en feeenlichtjes weer aan. Ski springen wordt uitgezonden tijdens de Olympische Spelen, een van mijn favoriete sporten. We kijken uit naar een rustig, gezellig weekend en wensen jullie hetzelfde.

4 reacties:

Anja L. zei

Oh, die rare dromen!
Die zielige blik kun je niet weerstaan, Cooper kan dat ook en als hij dan een keer niets krijgt echt zo verslagen weglopen 😀.
Terwijl ik je blog lees lig ik lekker nog in bed met de zon in op mijn gezicht, dat was fijn wakker worden. Hier heeft het gevroren vannacht.
Van jouw eten zou ik alleen de Shabu Shabu salade lekker vinden.
Ik ga zo de tv maar aanzetten en kijkn wat er wordt uitgezonden van de Olympische Spelen.
Ik wens jullie ook een fijn weekend

Petr@ zei

Wat een bizarre droom weer. Gelukkig is het ook niet meer dan dat. Hopelijk lukt het Kai en Raquel binnenkort een ander huis te vinden. Echt vreselijk hoe sommige verhuurders met hun huurders omgaan terwijl ze genoeg geld opstrijken!

Gelijk heb je, om van het mooie weer te genieten. Hier heeft het sinds lange tijd weer eens gevroren vannacht. Maar nu schijnt de zon en wordt het zo'n 7 graden. Ik keek er naar uit weer eens een voetbalwedstrijd van mijn zoon te gaan kijken (want mag weer met publiek) maar om de haverklap worden er wedstrijden afgelast vanwege corona besmettingen in de teams.

Tineke zei

Hoe gaat het met Fiona op de creche, begint ze te wennen?
Hier schijnt de zon vrolijk, maar de wind maakt het erg koud.
De tuin komt wel in lente sfeer met allerlei bloeiende bollen en struiken

Petra zei

@Anja - Die salade is inderdaad heerlijk! En die gekke huisdieren, ha ha!

@Petra - Wat blijft corona toch vervelend aanwezig!

@Tineke - Het gaat goed met Fiona daar. Katja krijgt iedere dag een aantal foto's toegestuurd.