Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 16, 2022

Over lente en liflafjes

Rick blijft vanochtend wat langer liggen en we staan tegelijkertijd op. Ricks ontbijt bestaat uit cereal, dus hij is al snel klaar. Terwijl ik mijn warme ontbijt eet gaat Rick douchen. Voor hij klaar is lukt het me zowaar een kwart van mijn stappen bijeen te krijgen. 

Aangezien Rick vandaag wat minder haast heeft gaan we naar de Starbucks in Vienna. Zodra ik naar buiten stap voel ik de lente in de lucht. Niet alleen zingen de vogels, maar ondanks de kou komen de narcissen ook al op en zitten er knoppen in de esdoorns.


Met onze koffies keren we terug en ik ga verder aan mijn cardio. Als ik klaar ben doe ik bovendien nog een minuut of vijf op mijn Scoop. Het is een grappige en ongewone beweging, ik ben benieuwd of het inderdaad mijn knieen en heupen gaat helpen. 

Na mijn breinspelletjes en douche loopt het alweer tegen twaalven. We gaan vanavond uitgebreid uit eten, dus ik besluit een lichte Subway salade als lunch te halen. De eigenaar begroet me weer allervriendelijkst. 

Om tien over een zie ik de schoonmaakploeg aankomen. Ik doe Orion met zijn met kaas gevulde Kong in zijn bench en ga erop uit. Als eerste ga ik op zoek naar krokussen, want als de narcissen al zover uit de grond zijn bloeien die vast. En jawel, ik vind er een aantal in een tuin vlakbij. 


Dan rijd ik het centrum van Vienna in. Ik parkeer de auto en maak een wandeling door de straten. Ik ben op zoek naar een themafoto met patronen en zie opeens allemaal windmolens staan. Dat wordt een kleurige patronen foto vandaag. 




Natuurlijk mag bij een bezoek aan Vienna een van de lekkere theesoorten van Caffe Amouri niet ontbreken. Ik kies de masala chai thee met wat amandelmelk erin. Dat laatste helpt het ook een beetje afkoelen. 
Via onze Arlo webcams houd ik in de gaten wanneer de schoonmakers klaar zijn. Daardoor rijden ze net ons plein uit als ik naar onze garage rijd. Rick wil weten of ik om de hoek heb zitten wachten, maar dat is dus niet het geval. 

We gaan vanavond voor een verlaat Valentijnsdag diner naar Xiquet by Danny Lledo. Het restaurant heeft een Michelin ster en het schijnt een hele belevenis te zijn. Rick en ik kleden ons mooi aan en bestellen een Uber om ons naar de stad te brengen. 

We komen er wat vroeg aan, maar kunnen toch naar binnen. Daar worden we onthaald met heerlijke kleine hapjes en een glaasje sherry. Dan worden we naar de eetkamer boven gebracht voor ons maal. Er zijn maar zes tafels en wij hebben het beste uitzicht op de keuken. 






Het menu

Alles wordt op een houtvuur gekookt en gegrild. Een voor een worden ons de lekkerste hapjes voorgezet. Wij hebben ook voor het wijnarrangement gekozen en alles is perfect. 
Inktvis

Zeeegel

Paling met safraan bouillon

Venkel met paprikasaus


Tong met pastinaak


Sorbet entremet



Kwartel met truffel en purees



Varkenshaas Wellington

Na alle vis- en vleesgerechtjes krijgen we een paar desserts. De eerste is donut met chocolade mousse en de tweede sinaasappel op twaalf manieren bereid. Die laatste is geniaal, zoveel smaken en bereidingen!

Donut van eikelpompoen met donkere chocolade mousse

Sinaasappel op twaalf manieren bereid

Dan worden we naar beneden gebracht, waar ons nog een klein glaasje zoete sherry en wat bonbons wachten. We kunnen nu zeggen dat we een veertien gangen maaltijd hebben genoten. Wat was het lekker! Een waarschijnlijk eenmalige ervaring, maar een die ons lang bij zal blijven. 


Rick bestelt de Uber terug naar huis en binnen het halve uur zijn we daar. Het blijft bijzonder zo dicht bij een wereldstad te wonen. Ik neem me weer voor er vaker heen te gaan. Wat een op alle manieren heerlijke avond was dit! 

Thuis gaan de pyjama's aan en kijken we nog wat tv. Moe van de dag en het lekkere eten zullen we ons bed snel opzoeken. 

6 reacties:

Sonja zei

Wow wat een diner, zo bijzonder. Jullie zagen er prachtig uit!

Anja L. zei

Dat is nog eens uit eten gaan!
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Wanneer je uit eten gaat voor Valentijnsdag dan moet je het goed doen! Leuke foto's��
Groetje van Henny Leget.

Anoniem zei

In een woord " TOP ".
Groetjes Wil.

Petr@ zei

Geweldig dat diner!
Wij gaan zaterdag luxe uit eten. We doen dat meestal eens in de twee jaar. Ik ben heel benieuwd.

Petra zei

@Sonja- Dank je wel!

@Anja - Het was genieten.

@Henny - Dank je wel!

@Wil - Dat was het zeker!

@Petra - Veel plezier alvast!