Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 17, 2022

Over een doordeweekse dag

We klagen er beiden over dat we zo weinig energie hebben, terwijl we toch best goed slapen. Waar dat aan ligt? Ik wijt het aan mijn fibromyalgie en ik denk dat Ricks rugpijn ook fink wat energie vergt. 

Toch zijn we netjes op tijd beneden en maken ons ontbijt. Net als gisteren en wel vaker gaat Rick daarna naar boven om te douchen en ik doe wat stappen als ik klaar ben met eten. 

We gaan onze koffies weer bij Starbucks in Vienna halen en ik zie dat onze magnolia al flinke knoppen begint te krijgen. In deze tijd van het jaar kan de natuur mij niet snel genoeg ontwaken. Het zal vandaag zeventien graden worden en dan gaat het hard. 

d

Terwijl ik mijn cardio op de mini elliptische machine doe, zie ik dat mijn bos tulpen nu echt uitgebloeid is. De blaadjes beginnen eraf te vallen. Ook dan vind ik ze nog mooi en maak wat foto's. Ik besluit vanmiddag een nieuwe bos te gaan kopen. 


Na mijn douche gaan Orion en ik het deck op. Daar vul ik het vogelvoer bij. Dan vervang ik de vlag, die nog steeds de kerst Tinkerbell vlag is. Ik zocht naar een niet seizoensgebonden vlag en kwam deze tegen. Hij brengt fijn veel kleur. 

Om kwart voor twaalf rijd ik naar Zoe's Kitchen. Daar heb ik met Huyen afgesproken. Zij wilde mijn uitgelezen Libelle en Margrieten graag hebben, dus die heb ik mee. We proberen even of het warm genoeg is om buiten te eten, maar het is nog net te kil door de harde wind. 

We bestellen beiden de bloemkoolrijst bowl met zalm en praten dan gezellig bij. Ik vind het fijn te weten dat Huyen een van de Nederlandse vrouwen hier is, die niet na een paar jaar teruggaat. We kunnen het heel goed met elkaar vinden en gaan vaker dingen samen doen. 

Nu er tenminste de komende week eindelijk geen winterse neerslag wordt voorspeld is het tijd om de VLINDR te laten wassen. Er is een nieuwe wasstraat in Vienna en ik ga hem uitproberen, want ik vind degene waar je zelf doorheen moet rijden eng. 

Als ik mijn auto terugkrijg is hij weer helemaal fonkelend blauw. Verder is hij aan de binnenkant ook  brandschoon. Ik ben dus zeer te spreken over deze Cruz-n-Shine. 

In mijn schone auto ga ik op zoek naar een patronen foto. Het wordt onderstaande en daarna wandel ik langs de leuk beschilderde put deksels in Vienna. Mijn brein werkt niet goed en ik ga daarna naar huis. 






Na even wat gepuzzeld te hebben, bedenk ik me dat ik geen Rooster sap van Greenheart meer heb. Ik was daar net nog stappen vandaan en toch ben ik vergeten het te kopen. Hetzelfde geldt voor die bos tulpen, die ik mezelf vanochtend beloofde. 

Het is pas half vier, dus dan maar terug naar het centrum. Gelukkig zijn er nog genoeg flessen Rooster, want aan het einde van de dag is dat niet altijd het geval. Bij Whole Foods vind ik een mooie bos met twintig rode tulpen. De missie is dus geslaagd.

Om half zes zitten we klaar aan de bar voor ons happy hour met Chuck en Christine. We hebben even moeite Teams aan de praat te krijgen, maar dan vliegt het uur weer voorbij. Het is altijd weer leuk en een heel goede manier om op de hoogte te blijven van elkaars reilen en zeilen. 


Zoals iedere week sluit Chuck af met de vraag wat we gaan eten. Dat wordt Passion Fin voor mij en District Taco voor Rick. Rick gaat het ophalen en ik steek de kaarsen en lichtjes aan. Misschien gaan we als oudjes vanavond zelfs nog wel voor tienen naar bed!

2 reacties:

Marion2 zei

O, ik zou willen dat ik dat zou kunnen: om tien uur naar bed.
Maar ik heb slaapproblemen waar ik maar met moeite vanaf kom.
Hoe moe ik ook ben, het heeft voor mij geen zin om voor
twaalf uur naar bed te gaan. Als ik naar mijn werk ga,
moet ik om kwart over zes op. Ik red het dan op de een of
andere manier wel.

Petr@ zei

Leuk om er een vriendin bij te hebben en zeker fijn om te weten dat ze niet tijdelijk in jouw omgeving woont.

Heerlijk, 17 graden. Hier is het ook niet koud maar de komende dagen veel wind. Gelukkig valt de storm hier mee, in andere delen van het land is dat wel anders.