Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 10, 2022

Over een drukke donderdag

Voor ons gevoel is het een uur later en Rick en ik zijn beiden nog voor zevenen wakker. Ons uitzicht is nu geen zee, maar bomen. Omdat we de ramen open hebben is het wel idyllisch om onze kabbelende waterval in de vijver te horen. 

Beneden drinken we thee en koffie en Rick laat Orion uit. Dan gaan we naar Starbucks voor koffies en ontbijt. Ik heb mijn nitro brew toch wel gemist, die blijft voor mij de lekkerste koffie. De egg bites smaken ook weer goed. 

Terwijl we weg waren is onze sneeuwpop naast het huis omgevallen. Dat zagen we al dagen op onze webcam en vroegen ons af, waarom de buren hem niet weer op hebben gezet. Wij zien deze zielige sneeuwpop als een teken dat het echt tijd is om de kerstverlichting en sneeuwpoppen op te ruimen. De komende dagen wordt het heerlijk weer, dus perfect om het te doen. 


Rick gaat aan het werk en ik doe mijn cardio. Dan maak ik me klaar om naar personal training te gaan. Sharon heeft weer een pittig half uur voor mij in elkaar gezet. Ze vertelt dat er kennelijk een heel aantal nogal twijfelachtige massagebedrijfjes zijn in Vienna. 

Sharon kreeg een massage bij een van hen en voelde zich er niet prettig bij. Later las ze dat die "therapeut" voor seksuele mishandeling was gearresteerd en helemaal niet gediplomeerd was. Dat is uitkijken geblazen dus. Gelukkig zijn er ook genoeg, die wel legitiem zijn. 

Na de personal training is het pas kwart over tien en ik besluit mijn boodschappenlijstje af te gaan werken. Als eerste haal ik medicijn voor Orion bij de Walgreens drive thru. Vervolgens ga ik naar de H Mart. Daar koop ik paddenstoelen, ik heb mijn lekkere ontbijt ook gemist. 
 
Zoveel keuze aan vis! Maar allemaal ongefileerd, nu kan ik dat best, maar is toch weer een extra moeite

Whole Foods is mijn volgende stop voor tomaten, iets te snacken tijdens het happy hour van vanavond en tulpen en hyacinten. Die laatste ruiken altijd zo lekker, de auto geurt er meteen naar. Het is na elven en ik realiseer me dat ik, nu ik toch in de buurt ben, meteen maar een poke bowl van Poki DC kan ophalen. 

Na een fles Rooster groentensap van Greenheart gekocht te hebben is mijn lijstje afgewerkt. Rick heeft ook net zijn lunch gehaald als ik thuis kom. Hij heeft zich voorgenomen veel meer kleine pauzes te nemen voor een korte wandeling tijdens zijn werkdagen. Helaas moet Rick zijn lunch wel aan zijn bureau nuttigen.

Na de tulpen in een vaas te hebben gezet val ik op mijn poke bowl aan. Ik had buiten willen eten, maar het is net te bewolkt om daar warm genoeg voor te zijn. Desondanks smaakt het me weer opperbest. 




Met hernieuwde energie ga ik verder uitpakken. Ik denk terug aan de Aruba vakanties met de kinderen, toen ik voor vier mensen moest uitpakken en wassen. Daarbij vergeleken is twee koffers en handbagage helemaal niets. Met een half uurtje ligt alles weer op zijn plaats of in de was. 

Mijn nagelsalon afspraak is pas om twee uur en ik besluit wat tijd buiten door te gaan brengen. Ik haal de netten met kerstlichtjes naar beneden en zet die zielige gevallen sneeuwpop in de garage. Ook de lichtjes van de brievenbus haal ik eraf. Verder haal ik de kerstdeurmat weg en leg onze vriendelijke schildpad weer neer bij de voordeur.

Nu zijn er nog wat andere sneeuwpoppen en de blauwe lichtjes om op te ruimen. Die laatsten willen we doen als het schemert, want een aantal snoeren doen het niet goed meer. Ik heb nog tijd over en ga op de stoep in de zon een Margriet zitten lezen. 

Keurig om twee uur ben ik bij Pro Nails 3. Ik heb besloten dit keer goud en zilver als glitters te nemen. Dat bevalt me wel. Op mijn tenen (de nagellak was er door het zand helemaal af) doe ik alleen goud. Voor ik naar huis ga loop ik nog even naar de Safeway en kies een leuke Valentijnskaart uit voor Rick. 

Dit keer wil ik het wat subtieler doen met de stickers op mijn nagels. Ik besluit alleen de nagels van mijn ringvinger te doen en plak daar wat roosjes op. Dat is goed voor Valentijnsdag, maar ook later. 



Nu vind ik dat ik wel een pause heb verdiend. Ik modereer de Vienna VA Foodies groep, want Lydia heeft duidelijk minder tijd nu haar zoontje geboren is. Ik vraag me af wat sommige mensen denken als ze bijvoorbeeld naar een goede juwelier vragen in een groep, die over restaurants en eten gaat. 

Het is alweer zeker een maand geleden dat we ons happy hour met Chuck en Christine hadden. Vanavond kan het weer. Zij kwamen terug uit Puerto Vallarta toen wij naar Aruba vertrokken. We hebben elkaar dus heel wat te vertellen. 

Het is dan ook al kwart voor zeven als we afscheid nemen. Rick en ik zijn te moe om ergens heen te gaan of af te halen. We laten bezorgen, voor mij Passion Fin en Rick heeft Perzische kabobs van Friends. Allebei cuisines, die we in Aruba niet hebben gegeten.

De kaarsen en fairy lights gaan aan en ik ga het schaatsen van vandaag kijken. Wat ben ik blij met NPO, zo kan ik gewoon de hele races zien. Sowieso zou ik meer Olympische Spelen willen kijken, maar op mooie dagen zoals vandaag en morgen ben ik liever ook veel buiten. 

Dat ene uur tijdsverschil merken we wel. Ik denk dat we voor tienen ons bed gaan opzoeken. Het is goed weer in een routine te komen. 

4 reacties:

Bente zei

Lekkere thuiskomdag voor jou. Jammer voor Rick dat hij meteen aan het werk moest.
Bij onze asian supermarkt doen ze de vis voor je fileren als je dat wilt.

Anja L. zei

Het lijkt me bijzonder ongemakkelijk als je een massage krijgt waarbij je geen goed gevoel hebt.
Gelukkig is het niet meer zo koud bij jullie, jullie zijn precies op het goede moment op vakantie gegaan.
Ik heb gisteren in de auto naar het schaatsen geluisterd, dat is ook erg spannend.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Ook fijn om weer al je favoriete dingen te kopen en kunnen eten/drinken. Vaak merk je pas dat je dat gemist hebt als je weer thuis bent.

Petra zei

@Bente - Gelukkig voor Rick is het nu alweer weekend. Ik heb er eigenlijk niet aan gedacht dat ze het daar ook voor je kunnen fileren, dank voor de tip!

@Anja - Het wordt zondag weer flink kouder, maar hopelijk de laatste winter stuiptrekkingen.

@Petra - Inderdaad, we hebben hier aan lekkers geen gebrek!