Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 24, 2022

Over een donkere donderdag

Br! Het is maar net boven het vriespunt als we opstaan en er valt een ijskoude regen. Net ten noorden van ons is dat sneeuw. Als Rick om zeven uur uit bed gaat ben ik wel wakker, maar blijf nog liggen tot Alexa "Hakuna Matata" begint te spelen. 

Kai heeft goed nieuws. Raquel en hij gaan het huurcontract voor een appartement voor henzelf ondertekenen. Het appartement ligt in St. Etienne en is 50m2. Vele malen beter dan de kleine kamer, die ze nu hebben. Ze zijn er dan ook zeer blij mee. 

Beneden maak ik mijn warme ontbijt en Rick gaat naar boven om zich klaar voor de werkdag te maken. Tegen de tijd dat hij klaar is heb ik er net 3000 stappen opzitten. Tijd om naar Starbucks te gaan en onze koffies op te halen. 

Het is onvoorstelbaar dat het gisteren 23 graden werd, want vandaag is het 22 graden kouder! Mijn spieren zijn dan ook weer niet blij. Thuis ga ik aan de rest van mijn cardio en Rick vertrekt naar de orthopeed.

De MRI laat twee duidelijke vernauwingen van de wervels zien waar de zenuwen dus bekneld zitten. Het komt door artrose en vooralsnog wil de arts het zonder opereren proberen. Rick zal een paar injecties krijgen en weer met fysiotherapie beginnen. Hij heeft ook nieuwe medicijnen, die hem moeten helpen beter te slapen. 

In Sharons garage heeft zij een heel nieuwe routine voor me met een aantal oefeningen, die ik nog nooit heb gedaan. Daardoor gaat de tijd snel en voor ik het weet is het tijd voor mijn minuut planken. Daarna masseert Sharon mijn rug met een van haar deep tissue apparaten. Hopelijk helpt dat een beetje. 


Met dit afschuwelijke weer (als het dan koud moet zijn laat er dan ook sneeuw vallen en geen kille regen) heb ik zin in pho. Maar ik heb geen puf om er door het slechte weer heen te rijden. Gelukkig kan ik de soep van Roll Play Grill laten bezorgen. Zoals altijd is het de perfecte koude dag lunch. 

Het zou zo makkelijk zijn om de rest van de middag op de bank door te brengen, maar ik moet er even uit van mezelf. Als eerste ga ik naar Truist om een cheque op onze bankrekening te storten. Die $36 heb ik verdiend via Rakuten met aankopen, die ik online gedaan heb. Eindelijk is de fusie van onze bank Suntrust met BB&T afgerond en de nieuwe naam Truist kan niet saaier, maar goed. 

De volgende stop is de drive thru van Walgreens. Hier haal ik medicijnen voor Orion en Rick op. Dan rijd ik door naar Whole Foods. Daar maak ik de citrusvruchten het onderwerp van mijn patronen foto. Dat is zoveel vitamine C op een hoop! 

Dan richt ik mijn aandacht op de bloemen, waarvan ik een boeket mee wil nemen. Eerst dacht ik tulpen, maar de meerkleurige miniroosjes roepen mijn naam. Daar neem ik een boeket van mee en zet ze in de vaas. Hopelijk blijven deze wat langer staan



Nu het toch binnenblijf weer is, ga ik de hotels voor onze reis naar Seattle en omgeving reserveren. We blijven een nacht in Tacoma na aankomst, dan drie nachten in Port Angeles, een nacht in Anacortes en vijf nachten in Seattle van waaruit we verschillende excursies zullen maken. Maria is er nog nooit geweest, dus ik kan haar in de stad rondleiden. 

De rest van de middag werk ik wat aan de puzzel en als Rick klaar is met zijn werk belt Katja onze familiegroep. Saskia, Rick en ik nemen op en zo "ontmoeten" we Saskia's vriend Riley virtueel. Ziet eruit als een leuke jongeman. Fiona heeft oorontsteking, maar is net zo vief als altijd. 

Chuck en Christine zijn vandaag druk met hun dochter, die net een huis heeft gekocht. Het wekelijkse happy hour gaat dus niet door, maar dat vinden Rick en ik ook wel best. We zijn beiden moe en vinden het wel fijn om gewoon te niksen vanavond. 

Voor ons avondeten laat ik mijn favoriete biefstuk met citroen-peper saus Vietnamese gerecht van Four Sisters bezorgen. Rick kiest een Perzisch restaurant en laat dat ook bezorgen. Het smaakt allemaal voortreffelijk, al is er veel te veel biefstuk voor mij. Rick neemt daar ook nog wat van. 

De feeenlichtjes en kaarsen gaan aan en mijn voeten omhoog op mijn luie stoel. Ricks medicijn helpt nu al en we gaan vroeg ons bed opzoeken. Hopelijk kan Rick eindelijk goed slapen en is het morgen wat beter weer. 


 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn voor Kai en Raquel!
Ik duim voor Rick dat zijn medicijnen helpen. Was er voor jou ook maar een oplossing.
Wat een leuk vooruitzicht om weg te gaan. Fijn dat de hotels geregeld zijn.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Hopelijk helpen de nieuwe medicijnen voor een goede nachtrust voor Rick en doen de injecties de rest.

Wat heerlijk voor Kai en Raquel, hun eigen plekje!

Gezellig weer, nieuwe bloemen.

Sonja zei

Heerlijk voor Kai en Raquel, een eigen plekje. Hoop dat het lukken met fysio voor Rick. Arme Fiona en jij tobt ook wat af met die pijnen. Leuk voor Saskia.
Fijn zo'n trip plannen, geweldig dat het weer kan. Mooi vooruitzicht volgende week, hoop voor je dat het top zomer gaat worden.
Fijn weekend!

Petra zei

@Anja - Inderdaad, ik denk soms ook wel was er maar iets dat mij echt zou helpen, maar ik ben blij voor Rick dat er voor hem wel medicijnen en andere opties zijn.

@Petra - We zien er erg naar uit te zien waar Kai en Raquel terecht gaan komen.

@Sonja - Ja, ik ben ook blij dat alles weer een beetje normaal wordt. We zijn nog voorzichtig, hopend dat er geen nieuwe gevaarlijke varianten komen.