Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 28, 2022

Over een mooie maandag

Als ik Rick hoor opstaan kijk ik op mijn Fitbit en meen 6 uur te zien staan. Ik vraag Rick waarom hij nu al opstaat en hij kijkt me bevreemd aan. Het is namelijk net voor zevenen, oeps. Nu ben ik ook wakker en na nog even op mijn telefoon gelezen te hebben ga ik ook naar beneden. 

Fiona's creche heeft deze week Dr. Seuss week en ze stuurden deze "Cat in the Hat" foto, zo schattig

Na mijn heerlijke ontbijt met drie soorten paddenstoelen is Rick klaar om naar Starbucks te gaan. Met onze koffies zijn we ruim voor negenen terug. Ik ga op de plaats hardlopen en dan komt Orion me altijd aanstaren. Daar kan ik helemaal niet tegen, dus hij krijgt zijn begeerde botje.
 


Om half elf ga ik naar personal training. Als ik er aankom, komt een van Sharons andere klanten ook haar auto uit. Ik zal de tijd toch niet verkeerd hebben? Sharon verandert die nogal eens, maar het is de andere dame, die een half uur op mij moet wachten. 

Gelukkig, want zodra ik thuis ben maak ik me klaar om te gaan lunchen met Karen en Sharon. Die laatste heb ik nog nooit ontmoet. We gaan naar Urban Hot Pot, voor mij de tweede keer en voor Sharon de eerste.

Het wordt een heel gezellige lunch. Sharon blijkt een heel leuk mens te zijn en probeert alles wat Karen aanraadt. Dat zijn best gewaagde dingen, zoals visballen en lotuswortel. Ik vind dat allemaal heerlijk en neem ook iets wat de anderen niet hoeven: gestold eendenbloed. 

Je kunt hier zo exotisch of niet exotisch eten als je wil. Het is ook erg gezond, laag in vet en met veel groente. Eigenlijk vind ik dit lekkerder dan Koreaanse bbq en shabu shabu. Hopelijk krijg ik Rick ook eens zover het te proberen. 


We lunchen bijna twee uur en nemen dan afscheid met de belofte dit vaker te doen. Ik rijd nog door de drive thru van Walgreens om wat medicijnen op te halen en ga ik dan even terug naar huis. Daar heeft een bezorger een pakje midden in de garage gelegd, zo'n vreemde plek. 

Er zitten vijf smaken gefermenteerde azijn in. Gefermenteerd voedsel is helemaal in op het moment. Ik vind het meeste ervan lekker, kimchi, gefermenteerde augurken en augurkensap etc. Ik ben benieuwd hoe deze azijn smaken gaan bevallen. Ik wil minder zout eten en dit helpt daar ook bij. 

Een kennis van mij doet vrijwilligerswerk voor het asiel hier in Fairfax County. Zij stuurt mij een paar foto's van de conure, die zo te zien leuke speeltjes heeft. Een andere medewerkster schrijft op mijn oproep in een Facebook groep dat zij met hem op haar schouder geluncht heeft. Hij is duidelijk in goede handen, fijn om te weten.

Dan ga ik nog even het centrum van Vienna in. Ik zoek mijn laatste patronen themafoto, morgen een nieuw thema. Ik koop een fles Rooster sap van Greenheart en rijd dan naar Whole Foods. Daar haal ik ingredienten voor het avondeten en dan is mijn energie op.



Terwijl Rick de fajita's voor ons avondeten maakt kijken we het plaatselijke nieuws. Ik word blij als ik de temperaturen van de komende tien dagen zie. Een dag gaat het zelfs 24 graden worden! Geen wonder dat er voorspeld wordt dat de kersenbloesems rond 24 maart op hun hoogtepunt zullen zijn. 

Voor de fajita's heb ik tortilla's van amandelmeel gevonden. Die hebben maar weinig koolhydraten en zijn echt lekker. Het is een simpele en makkelijke maaltijd met veel smaak. Perfect om deze maandag mee af te sluiten.

En nu ga ik de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw kijken. Ik ben heel benieuwd!

3 reacties:

Anja L. zei

Je bent overduidelijk een avontuurlijke eter. Ik zou me aan de meeste dingen die jij eet niet wagen hoor.
Waar gebruik je de gefermenteerde azijn voor? Ik kan alleen vinden dat je het kan innemen.
Ik heb ook naar Boer Zoekt Vrouw gekeken, ik voorzie weer tenenkrommende stiltes op de boerderijen.
Fijne dinsdag!

Petr@ zei

Zo fijn dat zulke lunches weer kunnen! Ik hou best van nieuwe dingen uitproberen maar gestold eendenbloed sla ik over.

Petra zei

@Anja - Ja, er zitten weer interessante figuren tussen.

@Petra - Ik moet toegeven dat ik er niet dol op was, maar je moet alles proberen, toch?