Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 01, 2022

Over een doodgewone dinsdag

Als ik om vijf uur wakker word om naar de wc te gaan, zie ik dat Ricks kant van het bed leeg is. Ik ga naar hem op zoek en Rick ligt op de bank in de woonkamer, proberend een minder pijnlijke houding te vinden. De arme man, ik heb zo met hem te doen! Het wordt hoog tijd dat hij de injectie krijgt, die hem van zijn pijn moet verlossen!

Na nog een paar uur doezelen staan we net na zevenen op. Er staat bijna niets op mijn programma vandaag, dus ik doe het rustig aan. Ik maak en eet mijn ontbijt op mijn gemak. 

Als Rick beneden komt gaan we op weg naar Starbucks. Voor het eerst in weken overhandigt Nick ons onze koffies. Hij vertelt dat ze veel nieuwe mensen hebben aangenomen en hij druk is geweest met het trainen daarvan. Lijkt me nogal wat om al die verschillende koffiedrankjes te leren!

Thuis ga ik aan mijn stappen en om de een of andere reden duurt dat ook langer dan gewoonlijk. Opeens moet ik me haasten, want mijn lunch met Judith is vandaag al om twaalf uur. Gauw maak ik me klaar en haal mijn salade op van Subway.

Een van mijn kerststerren is nog steeds helemaal goed, zo gek, want ik verwaarloos hem compleet

Met mijn lunch ga ik de basement in en klets weer een gezellig uur bij met Judith. Orion wordt dan altijd vervelend en gaat tegen me blaffen. Helaas voor hem wordt hij daarom naar Ricks kantoor verbannen. 

Na mijn dagelijkse Elevate breinspelletjes en Franse lessen ga ik op weg naar Whole Foods. Onderweg stop ik om mijn nieuwe themafoto voor maart te maken. Het thema is een andere kleur per week, beginnend met rood deze week. Nu ik oplet zie ik dat de drie foto's in dit blog allemaal rood zijn!


Bij Whole Foods kan ik maar niet bedenken wat we zullen eten. Al mijn ideeen werken niet. Er is geen Marokkaanse tajine saus als Rick de Marokkaanse spiesjes zou maken. De kabeljauw is uitverkocht, maar de zalm niet, dus die neem ik mee. 

Ook koop ik een mooie grote bos tulpen, want de roosjes zijn alweer uitgebloeid. Daar ga ik me niet weer toe laten verleiden. Wel jammer, want ik vind ze zo mooi. 

Thuis ga ik verder aan de puzzel en Katja stuurt een video waarin Fiona met behulp van Kevin wat stapjes zet. Het is zo leuk om zo'n kleintje zich te zien ontwikkelen. Lang leve het internet, anders zouden we zoveel daarvan missen!



Rick werpt zich zoals meestal op als kok vanavond. Hij maakt de zalm met Old Bay kruiden in de airfryer en we hebben er gemengde groene groentes en bloemkool tots bij. Het smaakt uitstekend. 

Vanavond houdt president Biden zijn jaarlijkse (voor hem eerste) State of the Union speech voor het Congres. Hij doet het wat mij betreft super goed. Zo veel beter om Trump nu niet te hebben, die is nog steeds Poetin fan! 



7 reacties:

Nina zei

Wat ontzettend rot voor Rick dat hij zoveel last heeft. Wanneer heeft hij weer een afspraak? Kan me voorstellen dat je best even raar opkeek van het lege bed naast je.
Herkenbaar, dat je soms even geen idee hebt wat te eten/koken. En geweldig dat Judith en jij de lunchafspraak volhouden. Toch bijzonder hoe dat is ontstaan en mooi dus dat jullie hem erin houden.

Reny zei

Wat heftig voor Rick dat hij nog steeds/weer zoveel pijn heeft.

Ik heb dit jaar (voor het eerst) ook nog mijn Kerstroos mooi in bloei, heb hem op advies verwaarloosd en nu bloeit hij nog, zo grappig !

Heerlijk he, die tulpen in huis, ik ben er gek op. Zodra ze zijn uitgebloeid haal ik nieuwe.

Maak er een mooie woensdag van !

Marion2 zei

Natuurlijk is Biden beter dan Trump, maar ik vind hem opvallend stil met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Dat is een heel angstige situatie nu, dus ik hoop dat hij op de achtergrond heel hard aan het werk is.
Is het bij jullie ook continu op het nieuws? Hier wel, het is ook maar op twee uur vliegen afstand. Je moet er niet aan denken als hij daar met kernbommen aanvalt.

Marion2 zei

Ik zie net het eerste gedeelte van de toespraak van Biden over de Oekraïne : zeer krachtig en het verklaart veel!

Petra zei

@Nina - Rick had vandaag een afspraak. Die virtuele lunch blijft gezellig!

Petra zei

@Reny - ik kan niet wachten tot de tulpen buiten bloeien!

Petra zei

@Marion - Biden doet heel veel achter de schermen, maar hij wil niet dat Rusland de VS kan beschuldigen van agressie. Het moet iets van een zo.groot mogelijke coalitie zijn. Ja, hier is het ook nonstop op het nieuws en wordt er erg met Oekraïne meegeleefd en gedoneerd.