Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 15, 2022

Over een lekkere lentedag

Het is nog wat moeilijk om op tijd op te staan, maar om half acht lukt het ons. Ik zou willen dat de zomertijd permanent wordt. Dan hoeft dat gedoe met een uur voor- of achteruit niet meer. (edit: Vandaag heeft de Senaat unaniem gestemd op een wet, die bovenstaande bewaarheid maakt) Het is wel fijn dat het nu weer later licht blijft.

Na mijn ontbijt van judasoor en maitake paddenstoelen, tomaat en ei, begin ik alvast aan mijn stappen. Tegen de tijd dat Rick beneden komt heb ik er al een kwart opzitten. Rick laat Orion nog even uit en dan gaan we naar Starbucks.

De drive thru in Vienna is twee weken gesloten, dus we gaan naar het Pan Am Center. Ook wel fijn, want dat is dichterbij en bespaart tijd. 

Onze magnolia ziet er op het moment zielig uit. Heel veel knoppen waren al helemaal of gedeeltelijk uit en toen vroor het dit weekend streng. Alles is nu bruin, helaas. Gelukkig zijn er nog wel knoppen, die nog niet open waren en hopelijk nog gaan bloeien. 


Na mijn tienduizend stappen ga ik naar buiten en doe mijn breinspelletjes in de zon voor het huis. De narcissen hebben gelukkig geen last gehad van de vorst en bloeien nog vrolijk. Ik app ook veel met mijn zieke broer. Hij is nog niet buiten gevaar en heeft erg veel pijn. 

Tegen twaalven gaan we onze lunches halen, Rick van Cava en ik van Subway. Dinsdag is lunch met Judith dag en we keuvelen gezellig virtueel. Ik vind het in de zon voor het huis zelfs te warm en verhuis naar een stoel in halve schaduw.

Als we weer afscheid hebben genomen ga ik naar de wasstraat. In New Jersey strooien ze nog meer zout, dan in Virginia en mijn auto is helemaal wit. Dat is er niet goed voor en bij Cruz 'n Shine wassen ze het er allemaal weer af. 

Daarna rijd ik meteen door naar Whole Foods. In het kleine tuintje daar bloeien de krokussen en mini narcissen. Andere knoppen staan op uitkomen. Ik kan ze wel uit de grond kijken, zo heerlijk weer kleur in de natuur!

Nu ik hier toch bij Whole Foods ben ga ik eens kijken wat lekker lijkt voor het avondeten. Met dit weer is het leuk om te barbecuen en Rick hoeft dat nu niet meer in het donker te doen. 

Thuis ga ik weer voor het huis zitten tot het tijd is voor mijn virtuele happy hour met Marielle. Dat wordt weer heel gezellig, want we hebben elkaar alweer een tijd niet gesproken. Alles gaat goed met hen en, in ieder geval in onze directe familie, hier. De drie kwartier zijn zo voorbij en dan begin ik aan het avondeten.

Mijn deel daarvan is de zoete aardappels poffen in de air fryer. Rick grilt kip spiesjes en asperges en zo hebben we een lekker zomers maal. Die zoete aardappels hebben zoveel voedingswaarde en zijn weer eens wat anders. 

En nu is het tijd voor Boer Zoekt Vrouw en Project Rembrandt. Ik ben om de een of andere reden heel moe, dus na die twee shows ga ik mijn bed opzoeken. 

7 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

wat een schitterende kleur hebben die krokussen!

Ik hoop dat het snel beter gaat met jouw broer en dat de dader(s) een flinke straf krijgen.

Die zoete aardappel uit de airfryer klinkt goed. Ik las dat je die 30 min. op 180 graden moet poffen, lijkt me erg lang?! Duurde het bij jou ook zo lang?

Vandaag wordt het hier ca. 18 graden, heerlijk. Ik denk dat wij ook maar iets op de BBQ gaan leggen, lekker genieten van het mooie weer.

Maak er een mooie woensdag van.

Tineke zei

sterkte voor je broer toegewenst; ongelofelijk dat mensen zoiets doen.
hier heerlijk lente weer en veel zon.
mijn dochter is vandaag jarig, kunnen we vanmiddag buiten vieren.

Petr@ zei

Wat zonde van de magnolia, die zijn altijd zo mooi.

Mijn auto moet ook nodig gewassen worden maar ze verwachten Sahara zand de komende dagen dus ik wacht nog even.

Hopelijk komt het helemaal goed met je broer. Fijn dat je in elk geval telefonisch of via Whatsapp contact kunt houden.

Anja L. zei

Hier wordt het vandaag ook lekker weer. Helaas verwachten ze vannacht wat regen en Sahara zand.
Ik moet 'Boer zoekt vrouw' nog kijken, misschien vanavond want vanmiddag wil ik lekker in de tuin zitten.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Wat shockerend om het verhaal over je broer te lezen. Wat een verschrikkelijke mensen
lopen er toch rond. Ik hoop dat het snel de goede kant opgaat en de dader flink gestraft wordt (maar of dat gebeurt in dit slappe land :/?).

Wel fijn om al zo van het mooie weer te kunnen genieten. Ik hoor ervan op dat de tijd
niet meer verzet gaat worden. Scheelt een hoop gedoe.

Petra zei

@Reny - Ja, ik heb het zelf zo gemaakt: zoete aardappels wassen, overal met een vork prikken, inwrijven met wat olijfolie, dan 20 minuten op 200 graden, omkeren en nog eens 20 minuten op 200 graden. Het was lekker zacht en de schil knapperig en had misschien wat korter gekund.

@Tineke - Gefeliciteerd met je dochter!

@Petra - Vreemd dat Sahara zand, dat gaat wel ver noordelijk!

@Anja - Ik vond BZV weer leuk.

@Marion - Inderdaad, het moet nu nog goedgekeurd worden door de andere kamer en als dat zo is gaat het in november 2023 in.

Reny zei

Dank je Petra!
Ik zag dit recept, leek me ook heerlijk (wij gebruiken graag koriander!)

Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
Steek een paar gaatjes in een zoete aardappel.
Pof de zoete aardappel 30 minuten in de Airfryer.
Halveer de zoete aardappel en schep het vruchtvlees eruit.
Meng deze met peper, zout, koriander, rode peper, limoen en 75 gram feta