Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 24, 2022

Over een leuke lunch

Alweer daagt er een wat sombere dag. Het vergt me dan wat moeite om op te staan, want het is zo donker in de kamer. Toch ben ik om kwart voor acht beneden. Ik schenk een kop koffie in en maak ontbijt. 

Op het nieuws hoor ik dat een aantal koppen koffie per dag goed voor je hart is volgens een grote studie. Maar goed dat ik en een mok bij het ontbijt drink en iedere ochtend de nitro brew haal. 

Dat laatste gaan we doen zodra Rick klaar is met zijn douche. Dan begin ik gauw aan mijn cardio en heb iets meer dan de helft erop zitten als het tijd is om naar Sharon te gaan. Daar wacht me weer een pittig half uur met gewichten. 


Thuis doe ik de rest van mijn stappen en maak me dan klaar om te gaan lunchen. Ik wacht Kirsten op bij Urban Hot Pot. We hebben elkaar al sinds vorige zomer niet gezien en vonden opeens een opening in onze schema's vanmiddag.

Voor Kirsten is de hot pot iets totaal nieuws. Ik begin er al een expert in te worden. Nadat we onze soep hebben gekozen en wat vlees, vis en heel veel groente hebben besteld lopen we naar de sauzen bar. Daar maak je je eigen saus. Eigenlijk eet ik daar heel weinig van, maar bij het vlees vooral is het wel lekker. 


Ze hebben vandaag iets nieuws: een lopende band met allemaal kleine gerechtjes. Omdat het onbeperkt bestellen is (tot 90 minuten) zit alles inbegrepen. Het is wel leuk om zo de bordjes met lekkernijen van de band te halen. 

Kirsten is verbaasd te merken dat ze de hot pot erg lekker vindt. We hebben aan onze eerste bestelling genoeg, want er wordt vooral veel groente gebracht. Tot onze verbazing blijven we de hele anderhalf uur en hebben we vrijwel alles op. 

Het is weliswaar bewolkt, maar droog en we besluiten naar Meadowlark Gardens te gaan voor een wandeling. Kirsten is daar al meer dan tien jaar niet geweest, terwijl het ook dichtbij haar ligt. Ik ga vooral in de lente en vroege zomer, als er veel bloeit. 

Op het moment zijn dat de kersenboompjes, zowel de Yoshino als de treurkers. Er zijn ook nog wat andere bloemen waarvan ik de naam niet weet. Ik 


Er staat voor de verandering bijna geen wind en daardoor kan ik mooie reflectie foto's maken. De bloeiperiode van de kersenbloesems is maar zo kort, nu al zien we bloemblaadjes naar beneden dwarrelen. Dat terwijl ik hier pas was en er nog geen bloempje bloeide. 











Op een gegeven moment zien we een prachtige bluebird binnen fotografie afstand. Met de cardinaaltjes en gele vinkjes zijn deze ook zo kleurrijk. Dit vogeltje is een mannetje, het vrouwtje is iets lichter van kleur. 

Op het moment gaat het park om half vier al dicht en daardoor hadden we maar een uur. Maar we hebben een mooie wandeling gehad. We zijn de komende weken weer druk, maar deze middag samen wordt ons niet meer afgenomen. Kirsten is Deens en ik ken haar al sinds Saskia en haar dochter Madison klein waren. 

Thuis heb ik nog even voor ons happy hour met Christine en Chuck begint. Ik app wat met mijn broers en zus. Mijn Nederlandse broer heeft ups en downs. Helaas heeft mijn neefje nu Covid daar en mijn broer voelde zich ook niet goed. 

Het blijft ongelooflijk dat zo'n hufter een gezonde, fitte man in een keer tot patient kan trappen. De strafzaak zit er ook aan te komen. Vandaag getuigde mijn schoonzus daarvoor. Hopelijk wordt de straf flink.

Het happy hour wordt weer heel gezellig. We zijn het erover eens dat de pandemie daarvoor goed was. We hadden dit natuurlijk al jaren eerder kunnen doen, maar dachten daar gewoon niet aan. 

Voor ons avondeten bestellen Indiaas we van Aditi Gourmet. Ik begin met hun voortreffelijke kippensoep en heb dan een kipgerecht met groentjes uit de tandoor oven. Het smaakt allemaal prima. 

Saskia stuurde onderstaande foto van het bord in haar klas. Ze heeft een  Nederlands meisje in de klas met wie Saskia Nederlands spreekt. Duidelijk is het meisje ook niet in Nederland opgegroeid, maar wel erg leuk voor Sas om zo'n compliment te krijgen en goed voor haar om haar Nederlands te gebruiken. 


Bedankt voor de tv tips! Ik ga eens kijken. 

4 reacties:

Petr@ zei

Och jee, ook dat er nog bij voor je broer! Hopelijk wordt de dader flink gestraft (maar ik ben er een beetje bang voor) en geeft dat wat voldoening.

Wat een lief briefje kreeg Saskia. Een super compliment!

Tineke zei

prachtige de verschillende tinten roze en de spiegelingen.
Duimen dat je broer opknapt; heel vervelend om mee te maken.
Leuk voor het nederlandse meisje dat ze met Saskia wat nederlands kan praten voor beide gezellig.

Marion2 zei

Ah, wat een leuk briefje. Dat maakt je dag helemaal goed.

Prachtige foto’s van de kersenbloesem. Wij hebben ook een paar van deze bomen staan,
prunussen, maar ze bloeien maar iets meer dan een week. Wat dat betreft de verkeerde
soort gekozen, maar de rode bladeren zijn ook mooi.

Petra zei

@Petra - Ik heb inderdaad gehoord dat de straffen niet erg streng zijn.

@Tineke - Ja, jammer dat die bloesem maar zo kort blijft.

@Marion - Deze bloeien ook niet lang, het hoogtepunt is nu en met het koude winderige weer dit weekend voorbij.