Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 23, 2022

Over een druilerige dag

Geen zon, die de kamer binnenschijnt vanochtend. Dat maakt de kamer donker en mijn bed zo lekker warm. Toch sta ik keurig om half acht op. Rick heeft beneden de koffie al aan het pruttelen.

Terwijl ik mijn ontbijt bereid en eet maakt Rick zich klaar voor de dag. We gaan dan ook fijn vroeg onze koffies van de Pan Am Starbucks halen. Rick vertelt dat Microsoft vanaf begin april op kantoor werken weer toe zal staan. Ik zal ons dagelijkse Starbucks ritje dan gaan missen, hoewel Rick zegt dat hij om te beginnen nog maar een dag per week naar kantoor wil. 

Vanwege het mindere weer vandaag vind ik het niet de moeite waard weer naar de stad te gaan. Gelukkig hebben we onze eigen bloeiende boompjes in de achtertuin. Het zijn een Yoshino kersenboompje zoals ze langs het Tidal Basin staan en een treurkers. 





Terwijl ik mijn uur cardio doe heb ik mooi uitzicht op de bloesems. Dat maakt de wereld extra vrolijk. Als ik even later naar buiten kijk, zie ik een cardinaaltje op onze treurkers zitten. Daar moet ik natuurlijk snel een paar foto's van maken. 



Zo gaat het uur sporten snel voorbij en het is pas net na tienen als ik klaar ben. Ik neem van de gelegenheid gebruik om bij Whole Foods wat boodschappen te gaan doen voor het avondeten en nieuwe bosjes tulpen. Daar vind ik ook mijn themafoto, deze week is de kleur geel. 

Op de terugweg haal ik mijn lunch van Zoe's Kitchen. Dit keer bescherm ik hem goed tegen Orion, die de bloemkoolrijst bowl vorige keer maar wat lekker vond. Nu zetten we ons eten telkens in de magnetron, want die hangt veel te hoog voor Orion. Verder is nergens veilig voor onze voedseldief. 

Om half een neem ik mijn lunch mee naar de bar beneden. Daar eet ik weer een gezellige virtuele lunch met Judith. Dit houden we nu al een hele poos vol en het blijft leuk. Het is altijd zo snel tijd voor Judith om terug aan het werk te gaan. 

Voor mij is het weer nodig om mijn haar te laten doen. Mona knipt het eerst, want het was te lang naar mijn smaak. Dan kleurt Carmen het bekwaam bij en zo kan ik er weer een vijftal weken tegenaan. 

Het is kil en miezerig, zo'n verschil met gisteren en eergisteren! Thuis ga ik met een zachte warme deken op de bank zitten. Hopelijk wordt het snel warmer, want met dit weer zijn mijn pijnen meteen weer terug. 

Katja heeft Fiona met koorts van de kinderopvang moeten ophalen. Hopelijk gaat dat weer gauw over. Ik stuur via Amazon een leuk zacht popje voor Fiona. Zo zielig zo'n ziek ukje en nu is het maar goed dat ze dit weekend toch niet zouden komen. Eerst wilden ze de kersenbloesems komen bekijken en foto's maken met Fiona, maar het weer ziet er dit weekend niet daverend uit. 

Voor ons avondeten hebben we een makkelijk maaltje. Moten citrus zalm van Whole Foods en daar hebben we broccoli tots en spinazie bij. Makkelijk en zeer smakelijk is het!

De kaarsen en feeenlichtjes gaan aan en ik ga eens kijken of ik wat leuke nieuwe shows kan vinden. Ik houd me aanbevolen voor Nederlandse tips. Helaas lukt het me zelfs met mijn VPN niet sommige aangeraden programma's te kijken. 

12 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

heb je toevallig de serie "After Life" al gezien? Wij vonden hem geweldig. Een mix van grappig en triest.

Ik hoop dat jouw pijnen vandaag mee gaan vallen.

Groetjes,

Anoniem zei

Hoi Petra,

Wat een mooie foto’s van de bloessem heb je gemaakt.
Ik heb nog een tv tip. Het verhaal van Nederland. Dit wordt uitgezonden bij de npo en is terug te kijken. In elke aflevering wordt er een periode aan geschiedenis verteld. De verteller is Daan Schuurmans.

Groetjes,
Susan

Anja L. zei

Wat valt dat dan tegen hè, zo’n druilerige dag na mooi weer.
Misschien vindt je Heel Holland Bakt leuk en Doorbakken.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Prachtig al die bloesem. Vandaag gaat de Keukenhof weer open . Alles staat in volle bloei helaas zijn door de zachte winter de irissen al uitgebloeid.
De serie : het verhaal van Nederland ,over het ontstaan ervan,is zeker de moeite waard om te kijken.De kijker maakt een reis door de tijd vanaf de prehistorie tot heden.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Ik heb een heel leuke kijktip: Waar doen ze het van?
https://www.eo.nl/artikel/gezinnen-openhartig-in-nieuw-seizoen-waar-doen-ze-het-van
Het vorige seizoen heb ik het met verbazing gevolgd en nu bij de eerste aflevering weer.
Wat een verschillende en soms opmerkelijke mensen doen er mee. Interessant en verslavend, LOL.

Petr@ zei

Ach arme Fiona, alweer ziek! Jouw cadeautje geeft vast wat troost.

Petra zei

@Reny - Nee, After Life ken ik niet, eens kijken of dat me wat lijkt. Bedankt voor de tip.

@Susan en Wil - Dank jullie wel, dat lijkt mij inderdaad een interessante serie.

@Anja - Heel Holland Bakt kijk ik al, maar van Doorbakken had ik niet eerder gehoord.

@Marion - Volgens mij heb ik daar het vorige seizoen ook van gekeken. Dank je voor de tip!

Anoniem zei

Wil....jij schrijft dat de Irissen al uitgebloeid zijn nu?
Dat kan niet,heb ze zelf ook,nog geen bloem te zien..

Voor de zekerheid zocht ik het op en las:
Irissen bloeien van mei tot juni!
Je zult wel een ander bloemetje bedoelen.

Anoniem zei

Toch is het echt zo bij de Keukenhof. De directeur heeft het zelf bevestigd. We hebben ook een hele zachte winter achter ons.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Ter aanvulling : de irissen stonden in februari al in bloei.
Wil

Tineke zei

kleine bol irissen bloeien vroeg, de hogere komen nog

Anoniem zei

Hoi Petra, het verhaal van Nederland is aan te raden. Vertelt door Daan Schuurmans, hij neemt je mee door de geschiedenis van Nederland. Heel interessant en goed neergezet! Groetjes, Floor