Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 14, 2022

Over een fijne ochtend met jarige Katja en Fiona

Katja is vandaag jarig, 32 jaar alweer! Zij heeft vanochtend vrij genomen, zodat we nog iets samen kunnen doen. Rick heeft zijn wekker voor zeven uur gezest en dat is even afzien, aangezien gisteren de zomertijd hier inging. 

Katja bericht dat zij wakker is, maar Fiona nog niet na een moeilijke nacht. Wij maken ons klaar en checken uit. Dan halen we koffies van Starbucks en een viertal van de enorme Crumbl koekjes voor de jarige. 

Fiona ligt nog steeds in diepe rust als we bij Katja aankomen. We drinken onze koffies en wachten tot Fiona om een uur of negen wakker wordt. Dat is met een flinke poepluier, die helemaal doorgelekt is. 

Tijd voor een bad voor ons pukje, ik maak het klaar en een schildpad thermometer laat zien of het de juiste temperatuur is, handig! Fiona vindt een bad heel leuk, maar probeert er wel telkens uit te klimmen. Met vereende krachten lukt het ons haar te wassen en dan heb ik een baddoek voor haar. 

Met een schoon kind gaan we vervolgens naar The Buttered Biscuit. Daar is het verrassend druk, maar er is nog een tafel in de hoek. De serveersters zijn meteen weer weg van Fiona, die zich van haar beste kant laat zien. 



Volgens ons is Fiona dol op mensen. Ze ligt stilletjes in haar autostoel rond te kijken. Dan haalt Katja Fiona er even uit en proberen we wat foto's van de jarige en haar beweeglijke kleintje te nemen. Dan bestellen we ons eten en gaat Fiona weer even in  haar autostoel met haar nieuwe pinguin, die ik gisteren voor haar kocht, spelen. 




Net als Rick en ik klaar zijn met eten vindt madammeke het genoeg geweest in haar stoeltje. Rick neemt haar eerst, maar dat is maar van korte duur, want hij heeft niets interessants. 




Mijn maal was een eieren Benedict met crab en asperges en ik heb de Engelse muffin niet opgegeten. Fiona heeft daar wel interesse in, ze vindt het zelfs heerlijk. Ze heeft een halve muffin op tegen de tijd dat we klaar zijn om af te rekenen. 

Terug thuis ontfermen wij ons over Fiona, terwijl Katja zich klaar maakt voor haar werk en Fiona's dagopvang. Eerst laat Rick Fiona "lopen" en dan is ze een hele poos zoet met Keurig koffie bakjes. 

Helaas komt dan het moment om weer afscheid te nemen. We geven Fiona en Katja nog een laatste knuffel en rijden dan naar de boardwalk van Belmar. We hebben nog stappen nodig voor we de lange rit terug maken. 






We hebben allebei al ongeveer 2000 stappen gezet en besluiten tweeduizend meer stappen te lopen en dan om te keren. Het is prachtig weer en halverwege kunnen de jassen zelfs uit. Wat een verschil is dat met de afgelopen paar dagen. 



Het is iets na twaalven als we aan onze rit naar Vienna beginnen. Het gaat vlot en we stoppen bij de eerste service area in Maryland, ongeveer halverwege. Daar maken we een pit stop en tanken de auto weer vol.

De rest van de rit verloopt, op een paar keer langzaam rijdend verkeer na, soepel. Om half vijf zijn we in het centrum van Vienna. Greenheart heeft vandaag een actie van twee halen een betalen. Daar moet ik natuurlijk van profiteren. Gelukkig zijn er nog een paar Rooster sappen over.

Dan gaan we naar H Mart waar ik paddenstoelen en tomaat voor mijn ontbijt koop. Ik kan daar nu alweer naar uitzien, het verveelt nooit. 

Natuurlijk wacht Orion ons thuis ongeduldig op. Rick brengt de tassen e.d. naar binnen, terwijl ik Orion uitlaat. De buren zorgen altijd zo goed voor hem, Orion komt niets tekort. Het is ook duidelijk dat Patricia hier 's avonds is, want onze tv staat altijd op een zender, die wij niet kijken. 

Als we wat op orde zijn besluiten we naar de Hawk & Griffin pub te gaan voor ons avondeten. Daar blijkt dat ze nu op maandag gesloten zijn. Niet getreurd, dan gaan we wel naar een van de oudste restaurants in Vienna, Bonaroti.

We kennen Sergio al jaren en worden weer als oude bekenden begroet. We nemen plaats aan de gezellige bar en bestellen voorafjes, die we delen. Verder heb ik een Michelangelo soep, bouillon met spinazie en Parmezaanse kaas, zo lekker! Rick neemt de calamari, maar ik had die gisteren al, dus ik eet daar niets van. 

Het is weer welletjes geweest voor vandaag. We gaan huiswaarts en ons ontspannen. We zijn moe van het vroege opstaan en de lange rit. 

PS: Dank voor alle steunberichtjes voor mijn broer. Het gaat redelijk met hem. Het is supermoeilijk voor hem om stil te moeten liggen, want hij is gewend veel te sporten. Het zal een tijd duren voor dat weer kan. 

Een positief bericht is dat de politie langs is geweest. Ze hebben de verdachte gevonden en ook twee getuigen. Hopelijk krijgt die man een goede straf, maar tenminste kan mijn broer hem aansprakelijk stellen. Dankzij een lieve vriendin in Enschede hebben Rick en ik een mooi boeket kunnen laten bezorgen.  

3 reacties:

Anja L. zei

Wat kijkt Fiona toch helder uit haar oogjes. Het is echt een plaatje om te zien.

Wat fijn dat ze de man hebben gevonden die je broer mishandelt heeft, ik hoop dat hij een flinke straf krijgt. Helaas is het zo dat je mensen (en zelfs kinderen) niet meer op hun gedrag kan aanspreken want je wordt meteen in elkaar geslagen (of erger).
Ik hoop dat hij snel uit het ziekenhuis mag.
Fijne dinsdag!

Petr@ zei

Wat een gezellige ochtend nog samen. Fijn dat Fiona zo makkelijk mee te nemen is naar restaurants.

Mooi dat ze de verdachte van je broers mishandeling hebben gevonden. Een enorme straf zal hij waarschijnlijk (helaas) niet krijgen maar inderdaad kan je broer hem aansprakelijk stellen.

Petra zei

@Anja - Ik hoop dat die man een flinke straf krijgt, maar het zal nooit genoeg zijn om het goed te maken. Mijn broer is nog niet buiten gevaar en ligt nog wel een tijd in het ziekenhuis vrees ik.

@Petra - Zulke mensen zouden van de straat gehaald moeten worden, maar ja, dat zal inderdaad niet gebeuren.