Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 29, 2022

Over een drukke dinsdag

We worden op de koudste 29 maart wakker. Het vriest maar liefst acht graden en het is verleidelijk in mijn warme bed te blijven. Het is goed dat Alexa om half acht Hakuna Matata begint te spelen. Dat vrolijkt me altijd meteen op en ik ga naar beneden. 

Daar heeft Rick de koffie al klaar staan. Ik maak mijn paddenstoelen, tomaat en ei ontbijt en bedenk me dat ik veel te veel paddenstoelen heb deze week. Ik was vergeten dat we donderdag in alle vroegte zullen vertrekken. Dat worden flinke ontbijten vandaag en morgen!

Rick is vandaag vroeg, want hij heeft een tandartsafspraak. Direct na mijn ontbijt vertrekken we naar Starbucks. Veel tijd om onderweg Pokemon Go te spelen is er niet, want zoals gewoonlijk duurt alles langer dan Rick had verwacht. 

Hij zet mij dan ook thuis af en gaat meteen door naar zijn afspraak. Ik ga eens kijken hoe het met de kersenbloesems gesteld is. We hadden verwacht dat die net als de magnolia helemaal bruin zouden worden van de vorst, maar dat is niet het geval. Ze hangen een beetje en zijn gesloten. Gelukkig, want dat donkerbruine van de magnolia is echt lelijk. 


Binnen loop ik naar boven voor tenminste een half uur op de elliptische machine daar. Dat worden vijfendertig minuten en ik heb het gevoel dat ik op die manier harder sport dan hardlopen op de plaats of met de mini elliptical. Ik ga de grote machine dus weer vaker gebruiken. 

Na mijn tienduizend stappen bijeen te hebben geraapt, doe ik mijn diverse woordspelletjes en "hersenkrakers" spelletjes. Ik speel Wordle, Woordle, Woordle6, Dordle (dubbel Wordle), Quordle (vier keer Wordle), Octordle (8 x) en sinds kort ook Secedordle (16 x). 

En natuurlijk doe ik mijn dagelijkse Duolingo lessen, nu Frans en Spaans, en Elevate. Die laatste heeft mijn Engelse woordenschat enorm geholpen en houd mijn hoofdrekenen scherp. Mijn moeder lijdt aan dementie en zo hoop ik mijn denkvermogen op peil te houden. M.i. is dat net zo belangrijk als fysiek sporten. 

Mijn themafoto kleur van vandaag is roze

Rick heeft vanmiddag een uitje met zijn team. Hij heeft voor de tienduizendste keer een nieuwe manager, maar deze kent Rick gelukkig goed. Ik ben dus alleen voor de lunch en het avondeten. Die lunch haal ik van Subway, makkelijk en gezond. 

Vanochtend ben ik uitgenodigd om lid te worden van een Facebook groep met Nederlandse Amerika reizigers en liefhebbers. In mijn voorstellingsberichtje schreef ik over mijn rondleidingen en daar komen aardig wat enthousiaste reacties op. Die beantwoord ik en ga dan op pad. 

De schoonmaakploeg komt vanmiddag in plaats van morgen en dat komt wat vooral wat Rick betreft goed uit. Nu kunnen ze zijn kantoor ook schoonmaken. Ik doe Orion in zijn bench en ben pleite tot ze weer vertrekken. Via onze webcam kan ik dat in de gaten houden. 

Tot mijn verbazing hebben de bloesems zich hersteld van de ijskoude nacht. Het is dat het vandaag ook koud is en de wind door merg en been gaat, anders was ik snel nog even naar het Tidal Basin gegaan. Nu lijkt me dat niet het beste idee voor mijn lichaam. Niet getreurd, de bloesems in Vienna zijn ook mooi. 







Ook in het tuintje naast Whole Foods staat alles er nog prima bij. De nieuwe lichting bloesems kondigt zich al aan. De tweede foto is "redbud". Een onbegrijpelijke naam, want de bloesems zijn paars, maar een van mijn favorieten. 


Via het W&OD pad loop ik naar Caffe Amouri. Daar haal ik, ook al is het koud, een masala ijsthee. Ik heb dorst en aan hun warme thee brand ik altijd mijn mond. Dan loop ik naar de overkant en koop een nieuwe fles groentensap van Greenheart. 

De schoonmakers zijn pas tegen half zes klaar en mijn Fitbit is blij met me, want ik heb van 9 tot 6 ieder uur tenminste 250 stappen gezet. Dat betekent dat ik nu met de voeten omhoog in mijn luie stoel kan gaan zitten. 

Voor mijn avondeten bestel ik, trouwe lezers raden het al, sashimi van Passion Fin. Het wordt al snel bezorgd en smaakt zoals altijd vers en lekker. Orion weet het al, hij krijgt de komkommer bakjes van mijn sashimi. 

Gek genoeg voelde ik me vandaag veel beter dan gisteren, hoewel het zo koud was. Rustiger weer helpt en veel beweging ook. Nu is het tijd voor Jeopardy (ook een breinspel) en dan weer het Verhaal van Nederland, mooie serie!


 

4 reacties:

Mink zei

Leuk,he al direct spelletjes...Ik probeer ze ook dagelijk te doen!
Ken je Worldle (https://worldle.teuteuf.fr/) ?

Petr@ zei

Breinspellen zijn inderdaad net zo belangrijk denk ik. Ik vind het ook leuk om te doen.

Wat mooi dat je al wat reacties hebt vanuit de Facebook groep. Hopelijk komen daar ook wat rondleidingen uit.

Heeft Rick het leuk gehad met het team uitje?

Anja L. zei

Ik heb ook een nieuwe manager en wij hebben woensdag weer een groepsdag. Dat is het nadeel van ergens lang werken, je hebt alles al tich keer gedaan.
Gelukkig zijn de bloesems niet helemaal bevroren en kon je nog mooie foto’s maken.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Mink - Ja, ik probeer die Worldle ook, maar wel vaak obscure landen, vooral de eilanden.

@Petra - Rick kwam blij thuis, dus ik neem aan van wel.

@Anja - Het is toch iedere keer weer wennen zo'n nieuwe manager, denk ik.