Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 09, 2022

Over een waterige woensdag

Heel vreemd, ik heb gedroomd dat ik gedroomd had. Als Rick opstaat word ik wakker en realiseer me dat wat zo echt leek ook een droom was. Gelukkig maar, want er waren dieven in het spel.

Het plenst buiten en dat lokt niet om uit bed te gaan. Tot Alexa het Disney deuntje gaat spelen blijf ik liggen. Dan moet ik er toch maar aan geloven en ga naar beneden. 

Daar maak ik het laatste restje op de markt gekochte paddenstoelen op. Die dure paddenstoelen waren niet eens genoeg om de hele week van te eten. Zoals zo vaak begin ik aan mijn stappen tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. 

Het is vreselijk weer, maar er zijn tenminste weer natte bloemen om te fotograferen. Ik neem me voor dat vanmiddag te gaan doen. Voor nu neem ik foto's van onze narcissen en de bijna bloeiende magnolia. 



Na ons dagelijkse ritje naar Starbucks doe ik de rest van mijn cardio. Dan ga ik alvast een deel van mijn lijstje voor vandaag afwerken. Eerst rijd ik naar de H Mart voor paddenstoelen. Die zijn hier maar liefst een kwart goedkoper dan op de markt! 

Voor $2,50 heb ik een bakje met meer paddenstoelen. Ik vind het fijn om plaatselijke bedrijven te steunen, maar dat prijsverschil is me toch echt teveel. Voortaan bestel ik wel weer van King Mushrooms, die zijn ook duurder, maar niet zo'n enorm verschil.

Voor Whole Foods heb ik een kort lijstje. Ik haal er een bos roze tulpen, sla voor Rick en gerookte zalm en een bakje van de salade bar voor mezelf. Mijn lunch bestaat vandaag uit mosterdsoep uit Aruba, salade en gerookte zalm. 

Gisteren kon Judith niet, dus we hebben vandaag onze virtuele lunch. Het is weer gezellig en we hebben binnen de kortste keren de bijna anderhalf uur volgekletst. Ik blijf deze wekelijkse lunch super leuk vinden. 

Zoals ik me had voorgenomen ga ik op zoek naar bloesems en andere bloemen in de buurt. Er staan een paar mooie vroege kersenboompjes in bloei en in het tuintje naast Whole Foods bloeien narcissen en krokussen. 








Omdat de benzineprijzen rap stijgen tank ik vast voor we naar New Jersey gaan. Bij de Safeway kost een gallon $4,27, dus dat valt nog best mee. Nu ik hier toch ben ga ik ook de supermarkt binnen voor wat kleinigheden, die niet bij Whole Foods te krijgen zijn. 
Mijn "Blauw" themafoto van vandaag

Zo is de middag al snel voorbij en ik maak me klaar voor mijn happy hour met Sara. Zij is nog nooit bij Zenola geweest en daar zeg ik nooit nee tegen. Rick brengt me erheen.

Het wordt een gezellige maaltijd, want we bestellen beiden genoeg voor een avondeten. Sara neemt de humus met lamsvlees en een mengsel met aubergine en lamsvlees. Ik ben geen grote lamsvlees fan, maar een hapje van de laatste is wel erg lekker.

Gelukkig staan de heerlijke gedroogde tomaatrolletjes weer op het menu. Daar smul ik van en ook van de gekruide worteltjes, venkel en ui. Dan komt de kibbeh nayeh en daarvan wil Sara wel wat proeven. Het is rauw lamsvlees (zo vind ik het wel lekker) en dit restaurant maakt het perfect. 

Rond kwart voor zeven zijn we klaar en vragen de rekening. Rick komt me ophalen en Sara praat even met hem over haar Microsoft producten. Rick biedt zijn korting voor medewerkers aan als Sara iets van Microsoft wil kopen. 

Dan nemen we afscheid tot begin mei, wanneer we elkaar weer ergens anders zullen treffen. Sara is een interessante vriendin, tussendoor hebben we matig contact, maar de happy hours zijn altijd gezellig en we kennen elkaar inmiddels al meer dan zeven jaar!

Fiona had vandaag haar acht maanden kinderarts bezoek. Alles is helemaal goed, alleen is Fiona nog steeds erg licht. Ze weegt nog geen zes kilo. 

Het ziek zijn en haar bedrijvigheid zullen daar misschien debet aan zijn, maar de dokter wil toch Fiona's bloed laten nakijken. Dat vindt Katja natuurlijk niets, maar wel goed om het in de gaten te houden. 



3 reacties:

Petr@ zei

Hier zijn de brandstof prijzen torenhoog! Het loont inmiddels om er voor naar Duitsland te rijden (ca. 30 minuten rijden). Dan gelijk maar boodschappen doen daar, dan voelt het meer als een nuttige reis.

Gezellig om weer een happy hour te doen met Sara. Dat was volgens mij weer een poosje geleden.

Ons etentje vanavond gaat niet door. Mijn oudste zoon heeft corona. Zelf voel ik me ook niet echt lekker maar zelftest geeft vooralsnog negatief aan. Hopelijk blijft dat zo, een tweede besmetting zou dan wel snel volgen op de eerste, al kan dat wel met omikron.

Marion2 zei

Wat eigenwijs, de foto van Fiona bij het bad. Het blijft ongelooflijk hoe snel
kinderen zich ontwikkelen in het eerste levensjaar.

Hier is de benzine nu € 2,50 per liter. Heel veel prijzen stijgen razendsnel.
Ze verwachten bijvoorbeeld dat een brood € 5,00 zal gaan kosten, omdat we heel veel graan uit Oekraïne importeren en de gasprijs explodeert. Nu betaal ik bij een heel
goede bakker iets meer dan de helft. Maar ja, dat is helemaal niets vergeleken met het leed van de mensen in de oorlog.

Petra zei

@Petra - Hopelijk word jij niet ook ziek! Wat vervelend dat er nog zoveel corona gevallen zijn. Hier is het op het moment rustig, maar kan ieder moment weer oplaaien.

@Marion - Inderdaad, hopelijk helpen de sancties Putin te doen stoppen, maar ik heb er een hard hoofd in.