Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 13, 2022

Over een weergaloos weekend

Zaterdag

Tegen achten ben ik klaarwakker en het bed geeft me pijn. Rick ligt echter nog te slapen, dus ik wacht een kwartiertje voor ik opsta. Dan houd ik het echt niet meer uit en ga mijn douche nemen. 

Rick is inmiddels ontwaakt en maakt zich ook klaar. De reden van mijn pijnen is al snel duidelijk, want de regen stort met bakken uit de hemel. Gelukkig heb ik gisteravond mijn paraplu mee naar binnen genomen. Rick wordt zelfs in de paar stappen naar de auto flink nat.

Katja heeft ons Kevins en haar Starbucks bestelling doorgegeven en die gaan we ophalen. Eerst tanken we bij de Wawa voor $4,19 per gallon, verreweg de laagste prijs, die we hier hebben gevonden. 

De Starbucks app werkt niet, dus we bestellen bij de drive thru. Met de koffies en broodjes (en voor mij egg bites) komen we niet veel later bij de Ayles familie aan. Fiona ligt net te slapen en ik ga even over haar bolletje aaien. Ook Kevin ligt nog in diepe rust. 

Katja, Rick en ik eten gezellig samen ontbijt en dan gaat Katja douchen. Kevin komt zijn koffie en broodje halen. Hij heeft veel langer geslapen dan gewoonlijk, vertelt hij. Hij neemt dan ook de nachten met Fiona voor zijn rekening en dat kost hem heel wat slaap. 

Opeens krijg ik een WhatsApp van mijn jongste broer dat hij bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis in Enschede ligt. Ik schrik en vraag waarom. Hij is in elkaar getrapt door iemand, die vond dat hij iets verkeerd deed in een parkeergarage. 

Terwijl ze aangifte deden bij de politie, want de man ging ervandoor, viel mijn broer flauw en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek na een aantal testen dat hij een milt ruptuur heeft. Dat kan gevaarlijk zijn, dus mijn broer moet tenminste vijf dagen in het ziekenhuis blijven.

De laatste berichten zijn dat hij er ook koorts bij heeft gekregen. Wat een schrik en onvoorstelbaar dat iemand zo op een ander inhakt. Het had nog veel erger kunnen zijn als omstanders niet hadden ingegrepen. Ooit zullen we het hele verhaal wel krijgen. Hopelijk zijn er camerabeelden van de parkeergarage. 

Fiona slaapt tot een uur of elf en is dan meteen weer haar vrolijke zelf. Mijn telefoonhoes is interessanter dan ik en dat maakt foto's nemen een uitdaging. Alles wat madammeke in haar handjes krijgt gaat meteen in haar mond. 


Na haar slaapje is Fiona in een opperbeste bui. We spelen wat met haar en gaan dan op weg naar ons lunch restaurant.





Dat wordt de Bedrock Bistro. Daar zijn ze natuurlijk ook weg van het pukje, dat er veel kleiner uitziet dan haar acht maanden. 

Het wordt een lekkere lunch. Katja bestelt gestoomde groentes voor Fiona, die zich tegoed doet aan de wortel en broccoli (en een enkel frietje van Kevin en Rick). 

Katja en ik hebben allebei een salade, Katja de tempura garnalen en ik de ahi tonijn. Het is allemaal zeer smakelijk!

Na het eten gaan Rick en ik alcoholische dranken voor bij het avondeten vanavond halen bij de slijterij Max's. In New Jersey kost het honderduizenden dollars om een alcoholvergunning te kopen, dus veel restaurants zijn "BYOB" (Bring your own booze). 

Zo ook het Japanse restaurant waar wij gaan eten. Ik neem sake voor mij en wijn voor Saskia en Riley mee. De andere drie willen bier en Rick kiest Grolsch, want dat zie je niet veel in onze omgeving. 

Tegelijkertijd met Saskia en Riley komen we terug bij het huis. Riley is een heel aardige jongeman en past meteen in het geheel. Saskia heeft Fiona al sinds Kerst niet gezien en is zo dol op haar kleine nichtje!

Al gauw gaat Fiona haar middagdutje doen en Saskia, Riley en Rick gaan naar het hotel. Daar checken Riley en Saskia in. Ze hebben de kamer naast ons, dus heel fijn. 

Intussen is de regen overgegaan in sneeuw. Het waait ook keihard en vriest. Opeens is de winter helemaal terug! Bij ons thuis ligt een paar centimeter sneeuw zien we op de webcam. Het ziet er hier bar en boos uit met rondwaaiende sneeuw.

Als Fiona wakker wordt speelt ze een tijdje met het Nijntje spel. Het is meer dingen in haar mond steken, maar die vormen smaken vast ook verschillend. 





Als Rick, Riley en Saskia terug zijn gaan we naar Kotta voor ons avondeten. We bestellen allemaal sushi en sashimi en het neemt nogal wat tijd in beslag om het te maken. De bediening is zo lief en dol op Fiona!

Zij charmeert ons ook allemaal en een voor een houden we haar vast. Riley heeft duidelijk al een tijd geen baby vastgehouden en laat Fiona hem nu het leukst vinden. Hij is heel lief met haar, een goed teken. 

Als het eten komt krijgt Fiona ook wat sushi met omelet. Dat gaat er goed in! Wij zijn ook allemaal zeer tevreden, mijn sashimi is heel vers en lekker. 


Fiona is intussen flink moe en we haasten ons terug naar huis. Daar nemen Rick en ik ook afscheid, want helaas heb ik nogal wat pijn en word daar altijd heel moe van. Na een laatste knuffel met Fiona gaan we terug naar het hotel.

Saskia en Riley blijven nog even om een spelletje te spelen dat Katja speciaal had besteld. Dat is leuk, zo heeft de jongere generatie ook de kans elkaar wat beter te leren kennen. Ik ben vast van plan vroeg te gaan slapen, want wij verliezen vannacht ook nog een uur vanwege het ingaan van de zomertijd. 

Zondag

Vannacht is de klok een uur vooruit gegaan en ons vroege naar bed gaan werkt. Daardoor voelt acht uur niet als zeven uur en we staan monter op. 

Katja geeft de ontbijtwensen op en we gaan eerst naar Starbucks. Dan halen we ontbijt van Joe's Bagels. Een eiwit omelet met groenten voor mij en de anderen hebben bagels. We eten het met zijn vieren op. 

Intussen zijn Saskia en Riley ook op. Rick gaat hun ontbijt halen, zodat ze zodra ze hier zijn kunnen eten. 


Na het eten geeft Saskia haar meegebrachte cadeautjes. Voor Katja heeft ze oorbellen, een kaars en chocola. Voor Fiona is er een schattige axolotl. 


Voor we op weg gaan geeft Riley ons ook een tas met bier, wijn en een leuke puzzel van Boston. Hij bedankt ons voor het hotel en het eten, heel aardig! 

Onze excursie vandaag is naar het Jenkinson Aquarium. Fiona vindt het prachtig! Ze doet zoveel indrukken op dat ze zodra Kevin naar huis begint te rijden in slaap valt. 












Deze pinguïn heet Kai

Wij gaan op zoek naar een late lunch. Saskia vindt die bij een veganistisch Mexicaans restaurant Luna Verde. 

Voor ons halen we van Padilla. De anderen kiezen taco's en ik een kipsalade. Goede keuzes en we vallen erop aan. 

Na haar slaapje in de auto wil Fiona niet meer slapen. Na de lunch nemen we afscheid van Saskia en Riley en dan ontferm ik me over Fiona. 

De andere gaan het spel The Quacks of Quedlinburg spelen. Nu zie ik goed hoe Fiona kan spelen. Ze is bijna twee uur zoet met haar speeltjes, zo schattig! 









Dan wordt madammeke moe en wil naar Mommy. Gelukkig is het spel bijna afgelopen. Ik loop nog wat met Fiona rond en dan neemt Katja het over. 
Grandpa helpt ook mee 


Fiona heeft honger, maar drinkt zo snel dat een deel er weer uitkomt op Katja. Als de baby schoongemaakt is valt ze prompt in slaap. 

Ondanks de late lunch hebben we wel weer trek. We bestellen van Patrick's Grille. We delen calamari en ik heb een salade met biefstuk. 

Katja en Rick kiezen de biefstuk, een passend verjaardagsmaal voor Katja. Kevin heeft de meatloaf, een typische Amerikaans gerecht met gehakt en groente in de vorm van een brood. 

Na het eten nemen Rick en ik afscheid. Morgenochtend gaan we nog met Katja ontbijten, maar Kevin zien we niet meer. 

Het was een heerlijk weekend en zo fijn om iedereen te zien en knuffelen. Kai was er gisteren virtueel bij en gaf ons een rondleiding in hun nieuwe appartement. Allemaal een heel fijne week gewenst! 

6 reacties:

Petr@ zei

Wat een naar bericht van je broer! Ongelooflijk hoe mensen kunnen reageren zeg! Hopelijk gaat het beter met hem.

Ondanks dat nieuws was de rest van het weekend geslaagd. Fijn dat iedereen er was, zelfs Kai virtueel. En leuk dat Riley binnen het gezin past.

Sonja zei

Wat een akelig bericht over je broer. Je kunt tegenwoordig zomaar in elkaar geslagen worden over niets, bah de mensheid degenereert. Gelukkig zijn er ook nog goede mensen. Wat een heerlijk weekend, Fiona wint iedereen om haar vingertjes.
Fijn dat Riley goed in de club past. Goede reis naar huis.

Anja L. zei

Het is echt ongelooflijk hoe kort de lontjes van mensen zijn geworden. Triest dat je broer daar het slachtoffer van geworden is. Ik hoop dat hij snel opknapt!
Gelukkig heb je hierdoor je weekend niet laten verpesten en hebben jullie het leuk gehad.
Fijn dat Riley goed in de familie past, dat is toch altijd even afwachten.
Goede reis naar huis vandaag!

Haralson Art zei

Wat een schrik van je broer! Hopelijk geneest hij snel! Zoiets herken ik niet van ons Nederland van vroeger, maar helaas komt dat onzinnig geweld nu vaker voor. Hopelijk krijgen ze hem te pakken, maar dan nog zal hij weer snel op straat staan.
Leuk weekendje heb je gehad :)

Anoniem zei

Een heerlijk weekend hebben jullie gehad. Vervelend wat je broer is overkomen.Tegenwoordig kan en mag je niets meer zeggen zelfs als je iemand op zijn of haar gedrag wil aanspreken.
Wat een leuke foto's van Fiona.!!!! Ze keek haar ogen uit bij het aquarium. Maar slaapt ze 's nachts nog steeds niet door.??
Leuk dat Riley zo goed bij het gezin past.Dat moet je toch altijd maar afwachten.
Goeie reis terug.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - We zijn zo geschokt dat zoiets in Nederland kon gebeuren. Hopelijk krijgt de dader poging tot doodslag.

@Sonja - Ik hoop dat Riley een blijver is, maar je weet nooit.

@Anja - En het was volgens mij broer een nette man van tussen de 40 en 50, met een dochter erbij. Niet waar je aan denkt bij zoiets.

@Annemiek - Ik wel, hoor, ik ben in Nederland van mijn fiets getrokken en aangerand, bijna in een auto getrokken en twee keer beroofd. Vreselijke mensen heb je overal.

@Wil - Nee, Fiona is nog heel klein en te licht en heeft 's nachts nog voeding nodig. Saskia sliep op die leeftijd ook nog niet de hele nacht en was ook te licht voor haar lengte. Niet alle babies slapen voor hun eerste jaar de hele nacht door.