Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 20, 2022

Over een welbesteed weekend

Zaterdag

Orion wekt ons vrijwel nooit, maar vanochtend is dat wel het geval. Eerst staat Rick daardoor om kwart voor acht al op en ik lees nog wat op mijn telefoon voor ik ook naar beneden ga. 

Iedere ochtend check ik WhatsApp om te zien hoe het met mijn broer gaat. Lichamelijk iets beter, mentaal nog niet, dat heeft beiden tijd nodig. 

Rick en ik rijden Vienna in en gaan eerst naar de paarse glasbak. Dan koop ik een fles groentesap van Greenheart en vervolgens gaan we naar de Oakton Starbucks voor ons ontbijt en koffies. Die is namelijk op weg naar H Mart. 




Bij de H Mart haal ik een deel van mijn paddenstoelen. De rest komt morgen wel. Dan is Total Wine aan de beurt. Onze bestelling van wijn en bier ligt er al klaar.

Thuis sleep ik mijn mini elliptische machine naar buiten en doe mijn cardio daar. Vandaag begint een fitness wedstrijd tussen Vienna en de buurstadjes Fairfax en Falls Church. Ik heb me ervoor opgegeven en moet nu tot 7 mei mijn sportprestatie aan Vienna sturen. Hopelijk winnen wij!

Als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb ga ik de achtertuin in. Daar zie ik dat onze kersenboom op springen staat. Een andere struik, waarvan ik de naam niet weet, bloeit al. Ook bij de vijver bloeit een maagdenpalm soort.

Over de vijver gesproken, we dachten dat deze winter alle vissen daarin verdwenen waren. Waar ze zich verscholen weten we niet, maar ze zijn nu allemaal weer aanwezig en flink gegroeid. 



Rick is intussen aan het wandelen in Vienna en daarna doet hij boodschappen bij de Giant. Als laatste laat hij zijn auto wassen. Die had nog al het zout van de winter erop zitten!

Zodra Rick zich opgefrist heeft gaan we naar The Boro. Daar parkeren we in de parkeergarage van Whole Foods, waar Rick zijn auto gratis kan opladen. Eerst gaan we lunch halen bij Poki DC en Tasty Kabob. 

Als we die ophebben gaan we op zoek naar twee producten in de grote Whole Foods. De ene, Outer Aisle bloemkool "brood" vinden we en ik neem en pakketje mee om te proberen. De andere, Miracle Noodles, gemaakt van shirataki paddenstoelen, zien we nergens. 

Jammer, want ik wil die heel graag proberen. Amazon heeft ze, maar dan krijg je meteen zes pakken. Ik weet dat ik ze lekker ga vinden, maar ben er niet zeker van dat het iets voor Rick is. 

Rick ontfermt zich vanmiddag over de hot tub en de achtertuin. Die maait hij zelfs! Ik zit voor in het zonnetje en ga halverwege de middag een wandeling door de buurt maken. Opeens staat het een en ander in bloei. Met 24 zonnige graden, zoals vandaag, gaat het heel snel. 








De middag vliegt zo voorbij en als we op de klok kijken is het opeens vijf uur. Met dit lekkere weer willen we graag op een terras eten. Daarin zijn we nooit de enigen, dus we besluiten meteen maar naar Hawk & Griffin te gaan. 

Er is gelukkig nog genoeg plek op hun terras. Als voorafje delen we de vishapjes, zo lekker en helemaal niet in mijn dieet. Ik probeer met mijn hoofdgerecht dus zoveel koolhydraatarm mogelijk te bestellen. Dat is altijd de Ploughman's platter met kaas, ham en groentes.

Alleen hebben ze die niet meer vanwege te weinig animo. Dat is echt balen, want Brits eten staat er niet bekend om koolhydraatarm te zijn. Ik besluit dan maar de steak en stout pie te bestellen en het deegkorstje erop niet te eten. Dat met een komkommersalade wordt een prima maal. 


Het is pas net na zessen als we klaar zijn. Rick en ik grappen dat we echte oudjes aan het worden zijn. Maar je moet er vroeg bij zijn hier op vrijdag- en zaterdagavond als je buiten wilt zitten. Dat is heel populair en veel te weinig restaurants hebben een terras, al is het veel meer dan ooit.

Het is vreemd dat het nog licht is als we thuiskomen. Morgen wordt het hier om 11:33 lente (Nederland 16:33) en ik kan niet wachten. Alle tekenen zijn er. 

Zondag

Gisteravond ging ik vroeger naar bed dan Rick en ik ben dan ook eerder wakker. Kennelijk wilde Rick geen herhaling van gisterochtend, want hij heeft Orions halsband afgedaan om te voorkomen dat die lawaai maakt. 


Orion en ik gaan naar beneden, waar we Zorro aantreffen. Die is klaar voor zijn ochtendsnoepjes en Orion krijgt zijn medicijn. Inmiddels is Rick ook beneden en laten we samen Orion even uit. 

Dan gaan we onze Starbucks bestelling ophalen. We gaan weer naar het Oakton cafe, want Pan Am heeft van alles niet. We missen het gemak van de drive thru in Vienna wel!

Zondag is Mosaic District marktdag. Die gaat tot april pas om tien uur open en de paddenstoelen dame, die me overigens na al die tijd nog steeds niet herkent, is er nooit vroeger. We spelen dus wat Pokemon Go en lopen dan langs de andere kraampjes. 

Daar zijn allerlei lekkernijen te krijgen. Verse macarons en bagels, bijvoorbeeld, en de microgroenten zijn helemaal in. Misschien dat ik me daar binnenkort ook eens aan waag. Op de terugweg is de paddenstoelen dame gearriveerd en met mijn papieren zak vol maitake gaan we huiswaarts. 






Thuis doe ik een half uur cardio en dan gaan we het advies van het Weekend gedeelte van de Washington Post opvolgen. De kersenbloesems hebben nog even te gaan voor ze op hun hoogtepunt zijn, maar er bloeien al een heel aantal boompjes. 

We hebben bedacht dat we naar The Wharf gaan rijden en daar parkeren. Dat is binnen loopafstand van het Tidal Basin. Er zijn hier ook veel leuke restaurants en we strijken neer bij Bistro du Jour. Daar hebben ze een zeer smakelijke salade Nicoise, die we beiden bestellen. 


Na het eten wandelen we via de drijvende vismarkt naar het Tidal Basin. Het waait enorm hard met windstoten van 50 km/u. Dat maakt dat het kouder aanvoelt dan de zestien graden. We worden letterlijk rond de vijver geblazen!

Het is druk, maar niet zo dat je over de hoofden loopt. Veel boompjes hebben nog even te gaan voor ze op hun hoogtepunt zijn, maar dichtbij het Franklin D. Roosevelt Memorial is het kennelijk warmer en is er meer bloesem te zien. 












Na de toiletten in dat monument bezocht te hebben, beginnen we aan de andere helft van het Tidal Basin. Ik ben van plan de komende week zo vaak als het weer het toelaat hierheen te gaan. Na twee jaar met veel restricties is het nu allemaal open en kun je gaan en staan waar je wilt. 








Flink uitgewaaid komen Rick en ik terug bij de auto. Op weg de stad uit zien we dat het nu wel heel erg druk is. Het Cherry Blossom Festival is begonnen en dat trekt altijd heel veel toeristen. Eenmaal de stad uit zijn we zo weer thuis. 

De rest van de middag brengen we door met ditjes en datjes. Rick speelt Halo en ik praat online met deze en gene. Voor we het weten is het weer etenstijd.

We gaan vanavond naar het restaurant waar we eerst gisteren heen wilden voor het zulk mooi weer werd. Dat is Seasons 52 in Tysons Corner Mall. Daar hebben we al een tijdje niet gegeten. Alle gerechten hier bevatten minder dan 595 calorieen. 

We nemen plaats aan de bar en Cyril zorgt goed voor ons. We bestellen een flatbread met kip en pesto om te delen. Terwijl we daarop wachten gaat Rick naar American Eagle in de hoop een van zijn favoriete korte broeken daar te vinden. Niet veel later komt hij blij terug met een nieuwe korte broek,

Voor mijn hoofdgerecht bestel ik regenboogforel met gegrilde asperges. Rick heeft lamsvlees met asperges en zoete aardappelpuree. We zijn het erover eens dat we meer dan genoeg te eten hebben voor zo weinig calorieen (mijn forel 460 en het flatbread zo'n 200). Erg lekker en vers eten is het.

Op weg naar huis worden we getrakteerd op een spectaculaire zonsondergang. De kleuren zijn niet helemaal op de foto te vangen, maar ik doe mijn best. 







En nu is het tijd voor Boer Zoekt Vrouw en daarna de samenvatting van Rick Evers. Allemaal een fijne week gewenst!

5 reacties:

Petr@ zei

Zo fijn om weer zonder restricties naar Washington kunt en de bloesems bekijken. Lekker van genieten!

Als bij ons een vestiging van een supermarktketen een product niet verkoopt (wat bij andere vestigingen wel wordt verkocht uiteraard), dan kun je dat gewoon bestellen. Dat zal bij jullie niet anders zijn toch? Dan kun je de noodles eerst uitproberen voordat je er zoveel van besteld.

Sonja zei

Het was weer een heerlijk weekend. Oh die macarons, ik ben er gek op, mijn taille ook 😏. Prachtig de bloesem, vanmorgen bij het ochtendnieuws was een item over the cherry blossom in DC, leuk hé!

Anja zei

Zo mooi die cherry blossom, wij hebben er enkele keren van mogen genieten.
Ik kijk uit naar je foto's!

IngridS zei

De BZV samenvatting van Heleen Spanjaard is ook altijd killing: https://www.saarmagazine.nl/boer-zoekt-vrouw-wendy-had-zich-niet-op-het-boerderijleven-maar-op-aantrekkingskracht-gekleed/

Petra zei

@Petra - Ik geniet er zeker van! Ik zal eens vragen bij Whole Foods, maar het is geen product dat overal in de supermarkten ligt, dus we zullen zien.

@Sonja - Ik had een tijdje dat ik macarons heel lekker vond, maar nu doen ze me niets meer. Ik merk dat mijn smaak veranderd is na jaren heel weinig suiker eten.

@Anja - Ja, ze zijn prachtig!

@Ingrid - Dank je, ik vind die grappige samenvattingen erg leuk!